PIT_WSH_Game_5

Ei ole ihme, jos tuntuu siltä, että olet nähnyt tämän elokuvan ennenkin. Aivan, Washington Capitals on pelannut itselleen katkopaikan pudotuspelien toisella kierroksella, mutta niin se on tehnyt useasti ennenkin. Aleksandr Ovetshkinin aikana Caps on ollut tässä tilanteessa kuusi kertaa peräkkäin - onnistumatta kertaakaan.

Niin uskomattomalta kuin se saattaa kuulostaa, juuri kuuden putoamisen putki voi tällä kertaa auttaa joukkuetta pitämään jalat maassa ja ajatuksen tässä päivässä (tosin sama selitys on kuultu ainakin muutaman kerran vuosien varrella).
Takavuosina tapahtuneiden notkahtamisten vuoksi Washington Capitals voi vieläkin pitää itseään altavastaajana, vaikka se keräsi runkosarjassa enemmän pisteitä kuin Pittsburgh Penguins ja vaikka se johtaa joukkueiden keskinäistä playoff-sarjaa voitoin 3-2.
Lauantain ottelussa päästiin tavallaan pudotuspelilätkän ytimeen, ja se oli oikeastaan kuin koko ottelusarja pienoiskoossa: johtoasema vaihtui ensin Penguinsilta Capitalsille, sitten Capitalsilta Penguinsille ja kolmannessa erässä takaisin Capitalsille.

• Sanoin jo ennen ottelua, että olemme näissä pudotuspeleissä vastanneet kaikkiin eteemme tulleisiin haasteisiin hyvin. Columbus-sarjan toista ottelua lukuun ottamatta olemme pelanneet kaikissa muissa tärkeissä otteluissa hyvin, ja sekin oli mielestäni meidän paras matsimme näissä playoffeissa, sanoi Capitalsin puolustaja John Carlson, joka iski tärkeän tasoitusmaalin ensimmäisessä erässä.
    Carlsonille ottelu oli ainutlaatuinen, sillä hänen toinen poikansa syntyi perjantai-iltana, sopivasti pudotuspelien välipäivänä.
    Scotty Bowman antoi (nyt Chicago Blackhawksin GM:nä toimivalle) pojalleen nimeksi Stanley juuri Stanley Cupin mukaan, ja vaikka Stanley Carlson kuulostaakin hyvältä, Caps-puolustaja ei ole kiirehtimässä asioiden edelle. Carlsonit eivät ole vielä ehtineet keksiä pojalle nimeä.
    Asioiden edelle ei ole tosin menossa kukaan muukaan Washingtonin kopissa. Pelaajien kommenteista huokuu itsevarmuus, aivan kuten se huokui pelistä viidennen ottelun kolmannessa erässä.
    Kopissakin oli toisella erätauolla rauhallista, vaikka Penguins oli voittanut toisen erän laukaustilaston 18-5 ja näytti siltä, että se oli iskemässä naulaa Capitalsin arkkuun.
    - Periaatteessa me vain vedimme henkeä. Kaikki tiesivät, ettemme olleet pelanneet kovin hyvin toisessa erässä, mutta olemme koko kauden ajan löytäneet keinot voittaa otteluita, hyökkääjä Brett Connolly sanoi.
  • Sitten saimme tärkeän maalin heti kolmannen erän alkuun ja nuori poika (Jakub Vrana) nousi esiin, kun häntä tarvittiin.
    Ovetshkinin ketjuun nostetulle 22-vuotiaalle Vranalle 4-3 maali oli sarjan ja pudotuspelien toinen, ja vaikka suurten tähtien pitääkin kantaa joukkuetta, on Capitalsin kannalta elintärkeää, että myös Vranan, Connollyn ja Lars Ellerin kaltaiset pelaajat nostavat tasoaan.
    - Vrana on pelannut melkein kaikissa ketjuissa kauden aikana ja jaksanut taistella, vaikka hänellä oli runkosarjassa 21 ottelun maaliton putki, kun hän oli kakkosketjussa, missä häneltä odotettiin tehoja. Nyt hän ymmärtää, että joukkuetta voi auttaa muillakin tavoin, Capitals-luotsi Barry Trotz totesi.
    - Pudotuspelit kasvattavat luonnetta ja itseluottamusta, hän jatkoi.
    Juuri ennen Vranan maalia Brian Dumoulinilla oli erinomainen maalipaikka, mutta Braden Holtby oli mies paikallaan, kun joukkue häntä eniten tarvitsi. Hän torjui Penguins-puolustajan rystylaukauksen patjallaan ja kun Dumoulin jäi jumiin vastustajan maalin eteen, Kuznetsov pelasi kiekon Ovetshkinille, joka kiersi puolustajan paikalla olleen hyökkääjä Riley Sheahanin ja petasi Vranalle paikan siirtää kiekko tyhjään maaliin.
    Holtbyn tilannekuvaus symboloi koko sarjaa.
    - Useimmiten tuollaisissa tilanteissa ajoitus on tärkeintä. Yritin painaa vastaan, kääntyä toiseen suuntaan ja olla kärsivällinen. Ja seuraavasta hyökkäyksestä me teimme maalin.
    Lisää aiheesta: [Vrana raotti Capitalsille oven idän finaaliin]
    Sanotaan, että kärsivällisyys on hyve, mutta Washingtonille se on elintärkeää. Vanhoja ei pidä muistella, mutta kokemuksista pitää oppia.
    - Tämä joukkue todellakin ymmärtää, mitä sinnikkyys oikeasti merkitsee. Meidän pitää pystyä ottamaan vastaan ja kestämään vastustajan parhaat iskut. Joukkueemme osoitti, että sillä on nyt oikea asenne, Trotz sanoi.
    - Meillä on kokemusta hankalista tilanteista, ja joukkueessamme on hyvää johtajuutta. Tänään nousimme sillasta, ja se kertoo tästä ryhmästä paljon. Mutta neljäs voitto on aina vaikein ottaa.
    Capitals elää hetkessä eikä mene asioiden edelle, mutta helppoa se ei ole, sillä menneisyyden haamut eivät katoa ennen kuin joukkue etenee konferenssifinaaleihin.
    - Kun teimme kolmannen ja neljännen maalimme, fanit antoivat meille hyvin energiaa, mutta tänään meidän piti todellakin ansaita se. He varmaan kuvittelivat, että tässä sitä taas mennään, Holtby sanoi.
    - Keskitymme pelaamaan parasta peliämme vaihto vaihdolta, emmekä edes mieti, että kohta katkaisemme sarjan. Elämme tässä hetkessä kuten tähänkin saakka.
    Nicklas Bäckström joutui jättämään ottelun kesken kolmannessa erässä, eikä hänen toipumisestaan ole tietoa. Sekään ei hetkauta Holtbya, joka tuntuu suhtautuvan pudotuspeleihin hyvin stoalaisella tyyneydellä.
    - Pudotuspelit koettelevat joukkueita monilla eri tavoilla, ja meidän pitää vain pelata mahdollisimman hyvin sillä miehistöllä, joka meillä on, hän totesi.
    Vaikka Capitalsin pudotuspelikevät saattaa tuntua "Päiväni murmelina" -elokuvalta, kannattaa muistaa myös eräs toinen 1990-luvun elokuva, nimittäin "Paluu tulevaisuuteen III".
    Viimeisimmät uutiset NHL:n pudotuspeleistä kertoo Twitterissä [@NHL\_fi]
    Elokuvan lopussa "Doc" Brown palaa villistä lännestä nykyaikaan ja päättää tuhota rakentamansa aikakoneen. Hän toteaa Marty McFlylle ja tämän tyttöystävälle, Jennifer Parkerille, tulevaisuudesta näin:
    "Teidän tulevaisuuttanne ei ole kirjoitettu vielä. Kenenkään tulevaisuutta ei ole kirjoitettu etukäteen. Te voitte itse rakentaa oman tulevaisuutenne - joten tehkää siitä hyvä."
    Ehkä Barry Trotzin kannattaisi esittää Capitalsin seuraavassa videopalaverissa Penguinsin ylivoimavideoiden sijasta "Paluu tulevaisuuteen III"?
    Ja sitten matkustaa tulevaisuuteen tyylillä.