CANCellyWCJ123120

Kanada ei antanut mahdollisuuksia Suomelle jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen alkusarjan päätöskierroksella vaan otti voiton maalein 4-1. Kisaisäntä Kanada varmisti perjantain vastaisen yön voitolla A-lohkon kärkipaikan.

• Alussa olimme aika pahasti jaloissa. Pelinopeus, kamppailukovuus, pienen kaukalon pelaaminen ja tempovaade. En ole hetkeen nähnyt tuollaista suoritusta, minkä vastustaja löi alkuun, Suomen päävalmentaja Antti Pennanen summasi TV5:n haastattelussa.
    - Meillä se alku löi silmille ja meni henkiselle puolelle. Tulimme araksi kiekon kanssa ja aloimme sählätä, mutta saimme ottelun edetessä korjattua peliä pala palalta. Vastustajan nopeus ja kovuus olivat kovaa luokkaa, Pennanen myönsi rehdisti.
    Kanada tuli otteluun kovalla vauhdilla, ja Suomen maalivahti Kari Piiroinen torjui jo alkuminuuteilla Connor McMichaelin hyvän laukauksen. Nikkarit rokottivat pian, kun Kasper Simontaival menetti kiekon keskialueella. Dylan Cozens päätti kolmella yhtä vastaan -hyökkäyksen johtomaaliin.
    - Aika kova ottelu. Kanada tuli kovaa päälle eikä oltu hereillä alussa. Jokaiselta voi kysyä, mikä siinä oli. Emme olleet valmiina Kanadan nopeuteen. Tiesimme, että he tulevat kovaa, Piiroinen tuumi.
    Takaiskun jälkeen Suomi kesti alivoiman ja selvisi vielä erän lopun alivoimasta. Suomi laukoi ensimmäisen kerran kohti vastustajan maalia vasta erän puolivälin paikkeilla, kun Roni Hirvonen kokeili laidan läheltä.
    - Tiedettiin, että tulevat todella kovaa päälle. Erän aikana paransimme paljon ja saimme lopussa jo painetta, puolustaja Mikko Kokkonen ruoti avauserää.
    Kanada jatkoi vyörytystään toisessa erässä ja teki kaksi maalia lisää. Dylan Holloway tuplasi johdon ennen erän puoliväliä, ja Peyton Krebs osui kuutisen minuuttia myöhemmin. Hollowayn maalia edelsi juuri loppunut ylivoima. Krebs teki maalinsa pitkän pyörityksen päätteeksi.
    Suomi sai ensimmäisen ylivoimansa kolmannen erän alkupuolella ja kavensi 1-3:een, kun Brad Lambert yllätti kanadalaismaalivahti Devon Levin (18 torjuntaa).
    - Tosi kova peli. Kyllä ne pääsivät meidät yllättämään ekassa ja toisessakin erässä. Kolmannessa olimme jo mukana tempossa. Kolme peliä pelattiin ennen tätä, eikä mikään niistä ollut läheskään noin kovatempoinen. Pari erää meni, että totuimme. Jos joku kova peli hävitään, niin sitten tämä, Lambert viittasi siihen, että seuraavalla tappiolla mestaruusjahti katkeaa pudotuspeleissä.
    Suomi loi myös muutaman muun tilanteen, mutta Dylan Cozens lopetti pyristelyt. Hän teki ottelun toisen täysosumansa tyhjään verkkoon sen jälkeen, kun Kari Piiroinen (36 torjuntaa) oli otettu pois maaliltaan.
    Suomi kohtaa puolivälierässä Ruotsin
    Torstai-illan myöhäisottelussa Tshekki riepotteli Itävallan maalein 7-0 ja sinetöi pudotuspelipaikkansa. Martin Lang (2+1) ja Pavel Novak (1+2) viettivät kolmen pisteen iltaa. Nick Malikille riitti Tshekin maalilla 15 torjuntaa nollapeliin. Sebastian Wraneschitz urakoi Itävallan maalilla 54 torjuntaa, mutta ei onnistunut pelastamaan joukkuettaan.
    Ruotsi ja Yhdysvallat kohtasivat B-lohkon päätöspelissä varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa. Yhdysvallat vei ottelun nimiinsä puhtaasti lukemin 4-0, joten Ruotsi tulee Suomen vastustajaksi lauantai-iltana pelattavaan puolivälieräotteluun. Kanada kohtaa puolivälierissä Tshekin, Yhdysvallat Slovakian ja Venäjä Saksan.