spanish roundup 5-14

Kolme sarjaa oli katkolla perjantain ottelukierroksella, mutta vain yksi saatiin poikki. Florida Panthers jatkaa toiselle kierrokselle kaadettuaan Washington Capitalsin neljännen kerran. New York Rangers ja Dallas Stars sen sijaan veivät omat sarjansa seitsemänteen otteluun.

Pittsburgh Penguins - New York Rangers 3-5, voitot 3-3
Ilman loukkaantunutta kapteeniaan Sidney Crosbya pelannut Penguins ei kyennyt varmistamaan jatkopaikkaansa kotiyleisön edessä varhaisesta johtoasemastaan huolimatta. Rangersin toisen ja kolmannen erän tykitys piti newyorkilaisten jatkohaaveet elossa.
Penguins johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 2-0, mutta Mika Zibanejadin peräkkäiset maalit nostivat Rangersin mukaan peliin. Chris Kreider siirsi vieraat jo johtoon, mutta Evgeni Malkin tasoitti numerot nopeasti. Tämän jälkeen jännitys säilyi aivan varsinaisen peliajan loppuhetkille asti ennen kuin Kreider teki ottelun toisen osumansa vain puolitoista minuuttia ennen loppusummeria.
Zibanejad toimi Rangersin voittomaalin syöttäjänä ja kirjautti ottelussa kaikkiaan neljä (2+2) tehopistettä, samoin kuin puolustaja Adam Fox (0+4). Andrew Copp viimeisteli loppunumerot tyhjään maaliin, minkä myötä Rangers ryösti kotiedun vielä kerran takaisin itselleen. Sarjan seitsemäs ja ratkaiseva ottelu pelataan Madison Square Gardenissa sunnuntaina.
Kasperi Kapanen syötti Penguinsin avausmaalin. Rangersin Kaapo Kakko jäi ilman pisteitä.

Zibanejad johdatti Rangersin tasoihin ottelusarjassa

Dallas Stars - Calgary Flames 4-2, voitot 3-3
Suomalaiset säkenöivät American Airlines Centerissä, kun Stars huudatti kotiyleisöään viimeisen kerran tässä sarjassa. Stars ei häkeltynyt menetetystä 2-0 johdosta, vaan otti kolmannen kiinnityksensä jatkopaikkaan ja tasoitti otteluvoitot kuuden kamppailun jälkeen.
Dallasin kaikissa neljässä maalissa oli mukana suomalaispelaaja, ja kaksi niistä oli myös suomalaisen viimeistelemiä. Roope Hintz teki avausmaalin ensimmäisessä erässä, ja Joel Kiviranta alusti 2-0 osuman toisessa erässä ja avasi playoff-pistetilinsä. Flames tuli tasoihin neljän minuutin tehohetkellään ennen kuin Miro Heiskanen palautti kotijohdon tauluun toisen erän lopussa.
Toista kertaa Stars ei enää johdostaan luopunut. Peli säilyi 3-2 lukemissa viimeiselle minuutille asti ennen kuin Tyler Seguin sinetöi Starsin voiton tyhjään maaliin. Hintz sai osumaan syöttöpisteen.
Jani Hakanpää ja Esa Lindell eivät päässeet pisteille, mutta Dallasin täyssuomalainen kolmospakkipari pelasi silti yli 20 minuuttia.

Heiskanen vei Starsin seiskapeliin voittomaalillaan

Washington Capitals - Florida Panthers 3-4 je, voitot 2-4
Carter Verhaeghe päätti Panthersin 26 vuoden odotuksen ratkaisemalla Capitals-sarjan kuudennen ottelun vieraskentällä jatkoerässä. Verhaeghe mykisti Capital One Arenan, kun jatkoerää oli pelattu vajaat kolme minuuttia, ja Panthers voitti näin ensimmäisen pudotuspelisarjansa sitten vuoden 1996.
Seiskapeli ei ollut kaukana, sillä Capitals johti ottelua kahdesti. Taulua koristi isäntien 2-1 johto vielä kolmannen erän keskivaiheilla ennen Claude Giroux'n viimeistelemää tasoitusta. Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaat kuusi minuuttia, kapteeni Aleksander Barkov vei Floridan johtoon. Tämä ei kuitenkaan vielä riittänyt, vaan T.J. Oshien ylivoimamaali 63 sekuntia ennen täyttä aikaa venytti ratkaisun jatkoerään.
Aamujään loukkaantumisen vuoksi väliin jättänyt Verhaeghe loisti illalla ja keräsi ottelussa kaksi (1+1) pistettä. Kuudessa ottelussa tehot 6+6=12 kerännyt hyökkääjä nousi pudotuspelien pistepörssin kärkeen. Verhaeghe takoi Washington-sarjan kolmeen viimeiseen otteluun viisi maalia. Pelaajasiirtojen takarajalla Panthersiin siirtynyt Giroux oli myös vireessä ja kirjautti kolme (1+2) pistettä, mukana ratkaiseva syöttö Verhaeghen voittomaaliin.
Barkov urakoi perjantain ottelussa yli 26 minuuttia ja teki sarjassa yhteensä kuusi (2+4) pistettä. Tehoille pääsi myös Eetu Luostarinen, joka 15 minuutin jääajallaan syötti Panthersin 1-1 tasoituksen ja merkkautti NHL-uransa ensimmäisen pudotuspelipisteen.