BOS-CAR: Haulan ohjaus painuu Raannan taakse

NHL:n pudotuspelien torstain kierroksella neljällä joukkueella oli mahdollisuus ratkaista jatkopaikka, mutta vain yhdessä mittelössä laitettiin sarja pakettiin.

Suomalaisten tähdittämällä Carolina Hurricanesilla oli mahdollisuus mennä jatkoon, mutta Boston Bruins oli vahvempi ja tasoitti sarjan. Tampa Bay Lightning teki saman Toronto Maple Leafsille ja Edmonton Oilers Los Angeles Kingsille.
Jatkopaikan onnistui lunastamaan St. Louis Blues, joka lähetti Minnesota Wildin kesälomille otteluvoitoin 4-2.
Boston Bruins - Carolina Hurricanes 5-2, voitot 3-3
Ottelusarjassa jatkettiin kotivoittojen tiellä, kun Bruins vei väännön 5-2 ja venytti ratkaisun seiskapeliin, joka pelataan lauantaina Hurricanesin kotijäällä.
Bostonin voittomaalista vastasi Erik Haula päätöerässä ajassa 47.08, kun hän ohjasi kiekon taitavasti sisään Charlie McAvoyn alustuksesta. Bruinsin suurimpia onnistujia olivat tehot 1+1 takoneet Brad Marchand ja Charlie Coyle, jotka veivät osumillaan kotijoukkueen 2-0 johtoon toisessa erässä.
Carolinan Andrei Svechnikov kavensi päätöserän alussa, mutta Bruins vastasi seuraavasta kolmesta rysästä. Haulan lisäksi verkkoa heiluttivat Derek Forbort ja Curtis Lazar. Svetshnikov teki vielä lopussa 5-2 kavennuksen, mutta se jäi laihaksi lohduksi.
Hurricanesin suomalaiset Sebastian Aho, Jesperi Kotkaniemi ja Teuvo Teravainen jäivät pisteittä. Carolinan maalia vartioi Antti Raanta, joka joutui torjuntatöihin 29 kertaa. Toisessa päässä Jeremy Swayman pysäytti 23 kutia.

Marchand ja Coyle johdattivat Bruinsin voittoon

St. Louis Blues - Minnesota Wild 5-1, voitot 4-2
Wild sai sarjaan hyvän alun ja johti Bluesia kolmen ottelun jälkeen voitoin 2-1, mutta sen jälkeen sävel muuttui. Nuottipaidat löysivät uuden vaihteen ja veivät kolme ottelua putkeen. Torstaina tuli neljäs ja ratkaiseva voitto, jonka myötä Wild sai lähteä kesälaitumille.
Kolmessa ensimmäisessä ottelussa Bluesin maalia vartioinut Ville Husso teki neljännessä ottelussa tilaa Jordan Binningtonille, joka on noussut ratkaisevaksi tekijäksi ja ollut joukkueensa voittoputken suurimpia syitä. Torstaina Binnington antautui kertaalleen ja torjui 25 kertaa.
Nick Leddy vei Bluesin 1-0 johtoon avauserässä, ja ratkaisun makua nähtiin toisella 20-minuuttisella, kun isännät nappasivat 3-0 erävoiton Ryan O'Reillyn, Tyler Bozakin ja Vladimir Tarasenkon maaleilla.
Wild ei kyennyt kunnon takaa-ajoon viimeisessä erässä. Maalinteossa onnistui minnesotalaisista vain Matt Dumba. Colton Parayko iski vielä lopussa kiekon tyhjiin ja sinetöi ottelun ja Wildin kauden.
Niko Mikkola urakoi Bluesin puolustuksessa reilut 18 minuuttia.

STL-MIN: O'Reilly ohittaa Talbotin ylivoimalla

Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 4-3 je., voitot 3-3
Myös Tampan ja Toronton sarjassa haetaan ratkaisua seiskapelistä. Torontolla oli torstaina mahdollisuus ottaa ensimmäinen playoff-sarjavoittonsa sitten kevään 2004, mutta kaksi viimeistä mestaruutta vienyt Lightning osoitti henkisen kovuutensa ja vei tiukan taiston nimiinsä.
Ratkaisu nähtiin ensimmäisen jatkoerän lopussa ajassa 78.04. Sankariksi nousi Brayden Point, joka painoi Alex Killornin laukauksesta tulleen paluukiekon sisään maalivahti Jack Campbellin jalkojen välistä.
Toronto teki kaikki maalinsa toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Kotijoukkueen Ondrej Palat latoi 1-0 maalin avauserässä, ja Anthony Cirelli lisäsi johdon kahteen ajassa 30.46. Sitten alkoi Toronton mylly, joka tuotti kolme osumaa reiluun kahdeksaan minuuttiin. Ensiksi osui Auston Matthews ja sitten John Tavares kahdesti. Kapteeni Tavaresin maalien välillä kului aikaa vain 26 sekuntia.
Maple Leafs pääsi kolmanteen erään 3-2 johdossa, mutta Nikita Kucherov iski pelin tasoihin kymmenisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ja venytti ratkaisun jatkoerään.
Seiskapeli on edessä lauantaina, ja se pelataan Torontossa.

Point ratkaisi jatkoerävoiton Lightningille

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 2-4, voitot 3-3
Kingsillä oli huikea paikka jatkaa yllätyksiään ja laittaa sarja poikki kotonaan, mutta tiukka taisto kääntyi Oilersille.
Oilers siirtyi heti alussa johtoon Connor McDavidin osumalla, ja Evander Kane löi toisen erän alussa taululle lukemiksi 2-0. Kings kuitenkin heräsi ja tuli otteluun mukaan. Sean Durzi kavensi ajassa 33.59, ja Carl Grundstrom vastasi tasoituksesta heti päätöserän alussa.
Oilers kuitenkin kesti paineet. Tyson Barrie laukoi voittomaalin viitisen minuuttia ennen loppua, ja Kane laittoi limpun lopussa tyhjään uuniin. Oilersin suurimmat sankarit olivat kolmen pisteen iltaa viettäneet Kane (2+1) ja McDavid (1+2).
Mike Smith torjui Oilersin maalilla 29 kertaa, kun taas Kingsin Jonathan Quick tilastoi 33 torjuntaa. Kingsin Olli Maatta ja Rasmus Kupari jäivät pisteittä, kuten jäi myös Oilersin Jesse Puljujärvi, joka pelasi vain viisi ja puoli minuuttia.