Barkov Flames 5 11

Washington Capitals oli keskiviikkona ryöstää kotiedun Florida Panthersilta, mutta kolmen maalin etumatka ei vieraille riittänyt. Panthers onnistui vielä kääntämään ottelun edukseen viisi tehopistettä kirjauttaneen Carter Verhaeghen johdolla.

Viiden suomalaispelaajan Dallas Stars ei sen sijaan onnistunut ryöstöretkellään Calgaryssa. Kotijoukkue Flames otti voiton ja pääsee yrittämään sarjan katkaisemista seuraavassa ottelussa.
New York Rangers pelasi keskiviikon kierroksella ainoana joukkueena selkä seinää vasten. Pittsburgh Penguins ei pystynyt sysäämään Rangersia kesälomille vielä viidennessä kohtaamisessa, vaan newyorkilaiset kairasivat ottelusarjan toisen voittonsa.
Florida Panthers - Washington Capitals 5-3, voitot 3-2
Capitals aloitti ottelun Panthersia paremmin ja oli toisen erän alkuun mennessä tarrannut tiukasti kiinni voiton syrjään. Avauserässä T.J. Oshie vei Washingtonin johtoon ylivoimalla, ja heti toisen erän alussa Justin Schultz ja Oshie lisäsivät vieraiden johdon jo kolmeen maaliin.
Floridan riveissä ei kuitenkaan mennyt sormi suuhun samaan tapaan kuin sarjan kolmannessa ottelussa, vaan tällä kertaa pantterit pystyivät kynsimään itsensä ylös kuopasta. Nousun arkkitehtina hääri Carter Verhaeghe (2+3), jonka kädenjälki näkyi kaikissa Panthersin viidessä maalissa. Hän otti samalla nimiinsä Panthersin ennätyksen yhdessä playoff-ottelussa tehdyissä pisteissä.
Verhaeghe avasi joukkueensa maalihanat toisen erän seitsemännellä peliminuutilla, ja Patric Hornqvist ja Sam Reinhart viimeistelivät hetkeä myöhemmin tasoitukseen vaaditut osumat. Päätöserässä Panthers paketoi ottelun edukseen Verhaeghen ja Claude Giroux'n maaleilla.
Panthersin kapteeni Aleksander Barkov (0+2) tarjosi syötöt Verhaeghen kumpaankin osumaan. Voiton myötä Floridalla on ensimmäistä kertaa mahdollisuus laittaa pääkaupunkilaiset kesälomille, kun joukkueet kohtaavat perjantaina Washingtonissa sarjan kuudennessa ottelussa.

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 5-3, voitot 2-3
Penguins järjesti kahdessa edeltävässä kohtaamisessa kotonaan kunnon maalitalkoot, ja niiden kautta saamiensa voittojen myötä pittsburghilaisilla oli keskiviikkona ensimmäistä kertaa mahdollisuus katkaista sarja, jonka viides ottelu pelattiin New Yorkissa.
Kaikki näytti Penguinsin kannalta hyvältä vielä ottelun puolivälissä. Vieraat olivat päässeet kahden maalin johtoon Jake Guentzelin ja Kris Letangin osumilla, ja Rangersin hyökkäys näytti menettäneen jo parhaan teränsä.
Toisen erän loppupuolelle Rangersille osui kuitenkin tehohetki, kun sinipaidat laittoivat pelivälineen maaliin kolmesti vajaan kolmen minuutin aikana. New York siirtyi tekemiensä maalien myötä ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, mutta Guentzel tasoitti kamppailun vielä illan toisella osumallaan ennen toista erätaukoa.
Rangersin voittomaali syntyi päätöserän alussa, kun Filip Chytil laukoi pikkumustan tulisesti Penguinsin verkkoon ylivoimalla. Rangers pystyi pitämään johtoasemastaan kiinni, eikä tasoitusta enää kuulunut.
Penguinsin kapteeni Sidney Crosby sai ylävartalovamman toisessa erässä eikä pelannut enää kolmannessa. Kaapo Kakko (0+1) merkkautti syöttöpisteen Alexis Lafrenieren tekemään Rangersin toiseen maaliin.

Vahva toinen erä auttoi Rangersin voittoon

Calgary Flames - Dallas Stars 3-1, voitot 3-2
Dallasin ja Calgaryn välinen keskiviikkoillan kamppailu noudatteli aiemmissakin kohtaamisissa nähtyä kaavaa. Maaleilla ei juuri juhlittu, ja ero pysyi loppuun saakka pienenä.
Ensimmäisenä johtoaseman otti Stars, kun Jason Robertson vei vieraat johtoon. Puolustaja Esa Lindell merkkautti maaliin syöttöpisteen. Flames käänsi kuitenkin tappioasemansa voitoksi päätöserässä.
Mikael Backlund tasoitti ottelun kolmannen erän seitsemännellä peliminuutilla, ja neljä minuuttia myöhemmin Andrew Mangianpane vei Flamesin ensimmäistä kertaa johtoon pudotuspelikevään ensimmäisellä maalillaan. Mangiapanen osuma riitti Flamesille voittoon. Trevor Lewis sinetöi 3-1 loppulukemat iskemällä kiekon Starsin tyhjään maaliin.