CAR-TOR-For-roundup-5-10-22

Toronto Maple Leafs, St. Louis Blues, Carolina Hurricanes ja Los Angeles Kings ottivat tiistaina kolmannet kiinnitykset ottelusarjoissaan, joten jokainen niistä on enää voiton päässä jatkopaikasta. Suurin yllätys on se, että Torontoa vastaan pelaava hallitseva mestari Tampa Bay Lightning on tappion päässä kesälomasta. Maple Leafsilla on torstaina mahdollisuus voittaa playoff-sarja ensimmäistä kertaa 18 vuoteen.

Hurricanes onnistui kaatamaan Bruinsin suomalaispelaajiensa johdolla. Blues puolestaan löi Minnesota Wildin toisen kerran peräkkäin. Kings taas kairasi vieraissa jatkoerävoiton Edmonton Oilersista.
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 4-3, voitot 3-2
Tampa Bay vei neljännen ottelun kotonaan, mutta nyt oli taas Toronton vuoro korjata voitto, jonka myötä Maple Leafs on enää yhden täplän päässä jatkopaikasta. Toronto ei ole voittanut playoff-sarjaa sitten vuoden 2004.

Maple Leafs nousi tappioasemasta voittoon

Vieraat saivat otteluun hyvän alun, kun Tampan Steven Stamkos ja Victor Hedman latoivat reilussa kuudessa minuutissa lukemiksi 0-2. John Tavares kavensi toisessa erässä, mutta isäntien todellinen tykitys alkoi päätöserässä, joka meni Maple Leafsille 3-1. Morgan Rielly ja William Nylander (1+2) osuivat viimeisen 20-minuuttisen alussa ja veivät joukkueensa 3-2 johtoon. Ryan McDonagh toi Tampan vielä rinnalle, mutta voitto karkasi Torontolle, kun Auston Matthews iski illan viimeisen osuman ajassa 53.54.
Toronton maalilla pelannut Jack Campbell pysäytti kiekon 32 kertaa. Toisessa päässä pelannut Andrei Vasilevskiy otti 21 torjuntaa.
Carolina Hurricanes - Boston Bruins 5-1, voitot 3-2
Hurricanesin ja Bruinsin sarjassa kotivoittojen trendi jatkui, kun pelit siirtyivät Carolinan kotiareenalle. Bruins oli vienyt kaksi aiempaa kohtaamista, mutta nyt Hurricanes oli selvästi parempi ja otti kolmannen voittonsa. Hurricanes on voiton päässä jatkopaikasta, Bruins tappion päässä kesälomasta.

Raanta loisti Hurricanesin tärkeässä voitossa

Kolmella suomalaispelaajalla oli isot roolit kotijoukkueen näytöksessä. Antti Raanta torjui maalillaan 33 kertaa ja antautui vain kerran, kun taas Sebastian Aho alusti kaksi osumaa ja Teuvo Teravainen peräti kolme. Muita Hurricanesin onnistujia olivat kaksi osumaa tehnyt Seth Jarvis sekä tehot 1+2 nakuttaneet Vincent Trocheck ja Tony DeAngelo. Maalin makuun pääsi myös Jaccob Slavin.
Bruinsin ainokaisen iski päätöserässä Connor Clifton Erik Haulan syötöstä. Bruinsin tolppien välissä seisonut Jeremy Swayman torjui Raannan tavoin 33 kertaa.
Minnesota Wild - St. Louis Blues 2-5, voitot 2-3
Blues teki ison ryöstön Minnesotassa ja pääsee yrittämään sarjan katkaisemista kotijäällään torstaina. St. Louis on nyt napannut kaksi voittoa putkeen maalivahti Jordan Binningtonin johdolla. Binnington on pelannut kahdessa viime ottelussa, kun taas Ville Husso torjui kolmessa ensimmäisessä.

Tarasenko iski hattutempun ja ratkaisi Bluesin voiton

Ottelusarjan viidennen koitoksen päätöserään lähdettiin 2-2 tilanteessa, mutta sitten esiin nousi Bluesin Vladimir Tarasenko. Taitava hyökkääjä iski ensiksi erän alussa kaksi osumaa ja viimeisteli lopulta kolmannen tyhjiin ottelun lopussa vieden nuottipaidat 3-0 erävoittoon.
Avauserässä Bluesilta osui Ryan O'Reilly ja toisessa erässä Brandon Saad. Wildin maaleista vastasi Kirill Kaprizov, jonka molemmat rysät syntyivät avauserässä.
Binnington torjui ottelussa 32 kertaa, ja toisessa päässä pelannut Marc-Andre Fleury pysäytti 27 laukausta.
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 4-5 je., voitot 2-3
Isossa ryöstössä onnistui myös Kings, joka pesi kasvonsa viime ottelussa ja otti kotonaan 4-0 voiton. Tällä kertaa voitto irtosi vieraissa ylitöiden kautta maalein 5-4.

Kempe ratkaisi viidennen ottelun Kingsin hyväksi

Kings pääsi kolmanteen erään 3-1 johdossa Troy Stecherin, Adrian Kempen (2+1) ja Andreas Athanasioun maalien myötä, mutta Connor McDavid (1+2) teki isännille tärkeän kavennuksen heti erän alussa. Oilersin jäähyily päätti kuitenkin momentumin, ja Kingsin Phillip Danault vei joukkueensa taas kahden maalin karkumatkalle.
Oilers ei kuitenkaan luovuttanut. Leon Draisaitl (2+1) teki viimeisellä kymmenminuuttisella kaksi maalia ja venytti pelin jatkoerään. Lisäaikaa ehdittiin pelata vain reilu minuutti, kunnes vieraiden Kempe viimeisteli illan toisen maalinsa ja ratkaisi voiton Kingsille.
Los Angelesin maalivahti Jonathan Quick torjui ottelussa 24 ja Edmontonin Mike Smith 37 kertaa. Kingsin Olli Maatta ja Rasmus Kupari sekä Oilersin Jesse Puljujärvi jäivät pisteittä.