NHL:ssä pelattiin maanantaina viiden ottelun kierros. Florida Panthersin suomalaishyökkääjä Aleksi Saarela nousi suureen rooliin, kun Panthers yllätti hallitsevan mestarin ja Läntisen konferenssin kärkijoukkue St. Louis Bluesin.

St. Louis Blues - Florida Panthers 1-2
Blues karkasi toisessa erässä johtoon Colton Paraykon maalilla, mutta Mike Hoffman kuittasi pian Aleksi Saarelan syötöstä. Kolmannessa erässä Saarela pohjusti Brett Connollyn 2-1 maalin, joka jäi ottelun viimeiseksi. Panthers nousi voitollaan idän villi kortti -paikkojen tuntumaan ja vain pisteen päähän Atlantic-divisioonassa kolmantena olevasta Toronto Maple Leafsista. Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov ja Erik Haula jäivät pisteittä. Floridan maalivahti Chris Driedger torjui 26 ja Bluesin Jordan Binnington 32 laukausta.
Buffalo Sabres - Washington Capitals 3-2 vl.
Sabres katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa nujertamalla Capitalsin voittolaukauskilpailussa. Dominik Kahun teki voittomaalin seitsemännessä laukojaparissa. Voitto oli Buffalon hyppysissä jo varsinaisella peliajalla, kun Victor Olofsson ja Jack Eichel veivät joukkueen karkumatkalle. Kolmannessa erässä Alex Ovechkin ja Dimitri Orlov nostivat Washingtonin tasoihin ja jatkoajalle. Yhden pisteen napannut Capitals nousi yksin Metropolitan-divisioonan piikkipaikalle pisteen erolla ennen Philadelphia Flyersia. Sabresin suomalaisista Rasmus Ristolainen nappasi syöttöpisteen, mutta Henri Jokiharju jäi pisteittä.

BUF-WSH: Ovetshkin harhauttaa ja iskee kiekon maaliin

Winnipeg Jets - Arizona Coyotes 4-2
Lännen pudotuspelipaikkoja jahtaava Jets otti äärimmäisen tärkeän voiton Coyotesista, jolle tappio oli karvas. Kojoottilauma johti peliä 2-0 Nick Schmaltzin maaleilla, mutta Nikolaj Ehlers ja Tucker Poolman nostivat Jetsin tasoihin toisessa erässä. Cody Eakin teki johtomaalin päätöserässä, ja Mark Scheifele viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Winnipegin suomalaisruoska Patrik Laine teki esityön Eakinin voittomaaliin. Connor Hellebuyck torjui Jetsin maalilla 36 ja Darcy Kuemper Coyotesin maalilla 30 kertaa.
Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights 2-3 ja.
Mikko Koskinen joutui jälleen kiekkosateeseen Oilersin maalilla, mutta ei selvinnyt siitä tällä kertaa voittajana. Koskinen poimi kiekon 45 kertaa, mutta Golden Knightsin Nicolas Roy ja Jonathan Marchessault pääsivät yllättämään hänet varsinaisella peliajalla tasoitusmaaleillaan. Shea Theodore ratkaisi pelin jatkoajalla. Vegasin Marc-Andre Fleury torjui 22 laukausta ja paalutti joukkueen kärkipaikkaa Pacific-divisioonassa.

EDM-VGK: Theodore tekee voittomaalin jatkoajalla

Los Angeles Kings - Colorado Avalanche 3-1
Viime aikoina paineettomasti pelannut Kings on yltänyt hurjaan vireeseen ja kiusasi tällä kertaa Avalanchea. Los Angeles otti kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti denveriläisvieraansa Austin Wagnerin, Mikey Andersonin ja Alex Iafallon maaleilla. Pierre-Edouard Bellemare pääsi kaventamaan kolmannessa erässä 1-2:een, mutta Kingsin maalivahti Jonathan Quick (21 torjuntaa) ei ollut yllätettävissä toista kertaa. Avalanchen Joonas Donskoi jäi pisteittä.
Voitto maistui Sabresin maalivahti Linus Ullmarkille, jolta jäi 17 peliä väliin alavartalovamman vuoksi.
- Haluan olla joukkueen kanssa ja tehdä parhaani. Voiton tuomaa tunnetta ei voi ostaa. Oli mahtavaa saada ensimmäinen voitto täällä, Ullmark tunnelmoi.
Jetsin Nikolaj Ehlers syötti Cody Eakinin voittomaalin luistimellaan.
- Ajattelin, että saisin syötettyä kiekon mailallani, mutta sitten se kimposi luistimeeni. Olemme saaneet aikaan hyvän kemian, mutta vielä pitää tehdä joitain asioita selväksi. On kuitenkin kiva nähdä, miten asiat menevät oikeaan suuntaan ja teemme peliä. Se tuntuu hyvältä, Ehlers avasi hänen ja helmikuussa joukkueeseen siirtyneen Eakinin yhteistyötä.