WPG-CHI: Copp antaa syötön, Connor iskee alivoimalla

Sunnuntain NHL-kierroksella pelattiin viisi ottelua. Suomalaisista maalinteossa onnistuivat Winnipeg Jetsin Patrik Laine ja New York Rangersin Kaapo Kakko.

Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks 5-2
Jets nappasi jo kolmannen peräkkäisen voittonsa ja nousi sen myötä Läntisen konferenssin ensimmäiselle villi kortti -pudotuspelipaikalle. Blackhawks sai otteluun vahvan alun ja pääsi 2-0 johtoon avauserässä, mutta Jets käänsi ottelun kulun toisessa erässä. Kyle Connor (2+1) teki kavennuksen alivoimalla, ja kotijoukkue lähti päätöserään maalin takaa-ajoasemassa. Blake Wheeler tasoitti pelin ajassa 49:04, ja Jets vei ottelun viimeisen kymmenminuuttisen peräti 3-0. Voittomaalin viimeisteli Andrew Copp (1+1).
Patrik Laine iski isäntien neljännen maalin, kun hän ampui kiekon tyhjään rysään keskialueelta. Laine alusti myös Connorin tekemän illan viimeisen maalin, joka syntyi niin ikään tyhjään maaliin. Laine on tehnyt yhdeksään viime otteluun yhdeksän maalia.
Jetsin puolustaja Sami Niku (jääaikaa 19.02) ja Blackhawks-puolustaja Olli Määttä (18.43) jäivät pisteittä.
Detroit Red Wings - Boston Bruins 3-1
Bruinsin kuuden ottelun voittoputki päättyi yllättäen Detroitissa, kun kotijoukkue nappasi pisteet maalein 3-1. Bruinsin maalilla pelasi Tuukka Rask, joka merkkautti ainoastaan 17 torjuntaa. Red Wingsin sankariksi nousi Andreas Athanasiou, joka iski 2-1 voitto-osuman ylivoimalla ajassa 47.10 ja vielä viimeisen niitin tyhjään maaliin puoli minuuttia ennen loppusummeria. Athanasioun ohella illan sankareihin lukeutui Detroitin maalivahti Jonathan Bernier, joka pysäytti kiekon 39 kertaa.
Red Wingsin hyökkääjä Valtteri Filppula pelasi vajaat 19 minuuttia ja jäi plus-miinustilastossa yhden pykälän plussan puolelle.

DET-BOS: Athanasiou latoo ylivoimamaalin

Buffalo Sabres - Anaheim Ducks 2-3
Ducksin vahva alku riitti voittoon, sillä vierasjoukkue latoi kolme maalia ensimmäisten 12 minuutin aikana. Maaleista vastasivat Jakob Silfverberg, Ryan Getzlaf ja Nick Ritchie, jonka osuma jäi voittomaaliksi. Buffalo tuli maalin päähän Johan Larssonin avauserän ja Rasmus Dahlinin toisen erän osumilla, mutta tasoitusmaali jäi uupumaan.
Sabresin puolustajat Rasmus Ristolainen ja Henri Jokiharju jäivät ilman tehopisteitä. Ristolainen pelasi reilut 20 ja Jokiharju vajaat 15 minuuttia.
New York Rangers - Los Angeles Kings 4-1
Rangersin ja Kingsin välinen ottelu pysyi pitkään tasaisena, mutta kotijoukkue varmisti voittonsa kolmanneksi viimeisellä minuutilla, kun Artemi Panarin ja Tony DeAngelo iskivät kaksi maalia vajaan 40 sekunnin sisään. Rangersin voittomaali jäi Kaapo Kakon nimiin. Suomalaistulokas iski kauden yhdeksännen osumansa ajassa 49.02. Kakko oli onnistunut viimeksi maalinteossa 2. tammikuuta. Rangersin suurin sankari oli kuitenkin tulokasmaalivahti Igor Shestjorkin, joka torjui 42 kertaa.

NYR-LAK: Kakko viimeistelee Chytilin upeasta syötöstä

Minnesota Wild - Colorado Avalanche 2-3
Pudotuspelipaikkaa jahtaavan Wildin kolmen ottelun voittoputki päättyi, kun Avalanche otti niukan vierasvoiton. Voitto oli Coloradolle neljäs peräkkäinen. Ottelun kaikki maalit syntyivät toisessa erässä, jonka ensimmäinen puolisko oli Avalanchen show'ta. Vierasjoukkue takoi yhdeksän minuutin aikana kolme maalia, ja voitto-osuman iski kapteeni Gabriel Landeskog. Wild haki hanakasti tasoitusta päätöserässä, mutta Coloradon maalilla 34 kertaa torjunut Pavel Francouz piti pintansa loppuun asti.
Avalanchen tähtihyökkääjä Mikko Rantanen jäi ilman tehopisteitä toisessa ottelussa peräkkäin. Hän kellotti jääaikaa 22 minuuttia. Joonas Donskoi pelasi 16 ja puoli minuuttia, mutta jäi niin ikään kiikaritehoille. Reilut 11 minuuttia pelannut Wildin kapteeni Mikko Koivu ei päässyt tehopisteille. Koivu on merkkauttanut 12 viime otteluun vain yhden syöttöpisteen.

MIN-COL: MacKinnon ampuu kiekon ruuhkan läpi maaliin

Rangersin Kaapo Kakko teki helpottavan osuman sunnuntaina, sillä tulokashyökkääjä oli 13 ottelun maalittomassa putkessa.
- Hyvä, että sain tehtyä maalin. Sain hienon syötön ja koetin vain laukoa. En nähnyt, mistä kiekko tulee, mutta sieltä se tuli vastustajan jalkojen välistä ja yritin vain saada laukauksen aikaiseksi, Kakko kertasi maalia, jonka alusti Filip Chytil.
- Oli aika tiukka matsi. Loppuun teimme onneksi kolme maalia. Me tiesimme, että vastustajalla on ollut vaikeaa. He olivat hävinneet viimeisistä 10 ottelustaan yhdeksän, joten tiesimme, ettei tästä tule helppoa. Yritimme vain puolustaa tiiviisti.
Blackhawksin Jonathan Toews teki sunnuntaina NHL-uransa 800. tehopisteen, kun hyökkääjä teki esityön Dominik Kubalikin maaliin.
- Oli mukavaa saavuttaa merkkipaalu täällä kotikaupungissani Winnipegissä. Mutta ikävä kyllä me emme saaneet kahta sarjapistettä, sanoi Toews.