aho breakaway

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Dallas Starsin Kari Lehtonen olivat kierroksen suomalaisnimet. Aho iski avauserässä pisteet 1+1 ja johdatti Hurricanesin karkumatkalle. Lehtonen torjui viidennen peräkkäisen voittonsa Starsin maalilla.

Carolina Hurricanes - Vancouver Canucks 4-1
Sebastian Aho jatkoi vahvaa pelivirettään ja nappasi syöttöpisteen jo ottelun 14. sekunnilla Brett Pescen 1-0-maaliin. Avauserän lopussa Aho viimeisteli Hurricanesille 3-0 maalin, joka kasvatti hänen kauden maalisaldonsa jo 20:een. Viime kaudella Aho iski 24 täysosumaa. Hurricanesin Teuvo Teräväinen jäi Ahon tavoin plussalle kaksi maalia. Markus Granlund oli sivussa Canucksin kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi.

Dallas Stars - Pittsburgh Penguins 4-3 vl.
Kari Lehtonen torjui Starsin maalilla 34 kertaa ja nappasi viidennen peräkkäisen voittonsa lopulta voittolaukauskilpailun päätteeksi. Ratkaisevan maalin Penguinsin verkkoon iski Tyler Seguin. Starsin ja Penguinsin suomalaispuolustajat Esa Lindell ja Olli Määttä jäivät molemmat pisteittä. Plus-miinuslukemat jäivät molemmilla yhden maalin pakkaselle.
Penguins siirtyi avauserän puolivälin pikamaaleilla 2-0 johtoon, mutta Seguin laukoi tärkeän kavennuksen. Kolmannen erän alussa John Klingberg teki Starsille tasoituksen ja Dan Hamhuis johtomaalin. Justin Schultz väänsi pelin vielä tasoihin ja venytti pelin ylitöiksi. Sidney Crosby jäi maaleitta kymmenennessä ottelussa peräkkäin.
Winnipeg Jets - St. Louis Blues 2-5
Blues nousi jo kahden pisteen päähän Central-divisioonan kärkijoukkueista Jetsistä ja Nashville Predatorsista. Patrik Laine teki Jetsille ylivoimalla 2-3 kavennuksen kolmannen erän puolivälissä, mutta Jets ei saanut aikaan kunnon kiriä. Blues varmisti lopulta voiton Vladimir Tarasenkon (2+0) ja Jaden Schwartzin (1+1) maaleilla. Jetsin Joel Armia jäi pisteittä.

Florida Panthers - Los Angeles Kings 1-3
Kings jatkoi vahvaa menoaan ja otti entistä tiukemman otteen lännen pudotuspelipaikasta. Panthersin pudotuspelihaaveiden kannalta tappio oli paha. Aaron Ekblad vei kissapedot johtoon, mutta Kingsin Nicholas Shore, Jonny Brodzinski ja Anze Kopitar niittasivat voittoon tarvittavat maalit. Harri Säteri torjui Panthersin maalilla 23 kertaa, mutta neljän ottelun voittoputki napsahti poikki. Hyökkääjä Aleksander Barkov jäi yhden maalin pakkaselle.
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 4-2
Capitals voitti joukkueiden tämän viikon toisenkin kohtaamisen. Ratkaiseviksi maaleiksi jäivät Jay Beaglen ja Lars Ellerin toisen erän alkupuolella tekemät 3-2 ja 4-2 osumat. He onnistuivat maalinteossa puolentoista minuutin sisällä.
Sinitakit pitivät Capitalsin hyvin pois maalintekopaikoilta, mutta 17 kertaa maalia kohti laukonut Capitals käytti paikkansa tehokkaasti. Sergei Bobrovskille kertyi vain 13 torjuntaa. Capitalsin Braden Holtby torjui 35 kertaa. Blue Jacketsin suomalaiset Jussi Jokinen ja Markus Nutivaara jäivät pisteittä.
New York Islanders - Detroit Red Wings 7-6 ja.
Red Wings siirtyi kolmannen erän puolivälissä Anthony Manthan maalilla 5-2 johtoon. Islanders kuitenkin porhalsi tasoihin ja ohi Brock Nelsonin, Anders Leen, Nick Leddyn ja Josh Baileyn täysosumilla. Voittoon tämä ei vielä riittänyt, sillä Red Wingsin Mike Green tasoitti varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Jatkoajalla Islanders otti omansa, kun Nelson iski voitto-osuman Mathew Barzalin (0+5) syötöstä. Nelsonille maali oli ottelun kolmas. Red Wingsin tehomies oli Henrik Zetterberg pistein 1+3.

New York Rangers - Calgary Flames 4-3
Rangers katkaisi tappioputkensa heti sen jälkeen, kun seurajohto ilmoitti joukkueen heittävän hanskat tiskiin tämän kauden osalta ja keskittyvän tulevaan. Rangers ratkaisi ottelun päätöserässä Rick Nashin ja Mika Zibanejadin maaleilla.
Anaheim Ducks - Edmonton Oilers 3-2
Ducks otti maukkaan voiton ja tukaloitti samalla Oilersin asemaa taistelussa lännen pudotuspelipaikoista. Hampus Lindholm ja Corey Perry hankkivat kahden maalin johdon, mutta Oilers pääsi mukaan Anton Slepyshevin täysosumalla. Kolmannen erän alussa Ryan Kesler tuplasi jälleen Ducksin johdon, ja se jäi voitto-osumaksi. Oilersin Kris Russell iski vielä yhden kavennuksen, mutta tasoihin asti joukkueen kirivaihde ei riittänyt. Oilersin suomalaishyökkääjistä Iiro Pakarinen jäi plussalle yhden maalin. Jesse Puljujärvi jäi miinukselle kaksi maalia.
Omin sanoin:
Capitalsin päävalmentaja Barry Trotz oli mielissään maalivahti Braden Holtbyn suorituksesta:
- Holtby on ollut melkoisen hyvä. Columbus oli aktiivinen maalillamme, ja hän ei saanut juuri taukoa. Vastustaja piti hänet kiireisenä, mutta hän on parempi kiireisenä, Trotz sanoi NHL.comin Brian McNallyn haastattelussa.
Flames taistelee pudotuspelipaikasta, mutta suoritus Rangersia vastaan veti mietteliääksi:
- Emme ansainneet voittoa. Emme pelanneet tarpeeksi hyvin, Flames-hyökkääjä Matthew Tkachuk tuumi NHL.comin Dan Rosenin haastattelussa.