rask 120917

Sergei Bobrovski torjui nollapelin Columbus Blue Jacketsin maalilla Arizona Coyotesia vastaan. Coyotesin Antti Raanta antautui vain kerran, mutta hyvä peli ei riittänyt voittoon. Yhden kiekon päästi selkänsä taakse myös Tuukka Rask, jonka 30 torjuntaa pohjustivat Boston Bruinsin voiton New York Islandersista. Raskille voitto oli neljäs peräkkäinen, kun huomioon otetaan ottelut, jotka hän on aloittanut Bruinsin maalilla.

Boston Bruins - New York Islanders 3-1
Bruins jatkoi vahvaa virettään ja otti kahdeksannen voittonsa kymmenestä viimeisimmästä ottelustaan. Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 30 kertaa ja pohjusti joukkueensa voiton. Jake DeBrusk, Brad Marchand ja Danton Heinen kunnostautuivat Bruinsin maalintekijöinä. Islandersin ainoan teki Anders Lee.

Columbus Blue Jackets - Arizona Coyotes 1-0
Sergei Bobrovski pysäytti 35 laukausta Blue Jacketsin maalilla ja torjui kauden neljännen nollapelinsä. Huonosti ei torjunut myöskään Coyotesin Antti Raanta (33 torjuntaa), joka antautui vain kerran. Josh Anderson teki ottelun ainoan maalin jo avauserän ensimmäisellä minuutilla. Blue Jacketsin Markus Hännikäinen laukoi kerran ja Markus Nutivaara kolmesti kohti Coyotesin maalia.
Florida Panthers - Colorado Avalanche 3-7
Mikko Rantanen laukoi Avalanchen avausmaalin ja iski alkutahdit neljän ottelun tappioputken katkaisemiselle. Lisäksi Rantanen saalisti syöttöpisteen joukkueensa 3-2-johtomaaliin. Avalanchen tehomies oli pisteet 1+2 summannut Matt Nieto. Aleksander Barkov oli sivussa Panthersin kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi.

Dallas Stars - Vegas Golden Knights 3-5
Golden Knights otti neljännen peräkkäisen voittonsa, joka irtosi etenkin tehokkaan toisen erän myötä. David Perron teki ylivoimalla 2-1-maalin, Reilly Smith 3-2 ja Brayden McNabb 4-2. Maalit syntyivät vajaan neljän minuutin sisällä. Kolmannessa erässä Erik Haula viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Esa Lindell nappasi syöttöpisteen Starsin 3-4-kavennukseen. Joukkueen toinen suomalaispuolustaja Julius Honka ei ollut kokoonpanossa.
Montreal Canadiens - Edmonton Oilers 2-6
Ahnaalla pelipäällä ollut Jesse Puljujärvi laukoi viidesti kohti maalia ja nappasi syöttöpisteen Yohann Auvitun 6-1-maaliin. Oilersin viimeistä osumaa oli pohjustamassa myös Connor McDavid, joka summasi pisteet 0+2. Joukkueen tehomies oli kaksi maalia tehnyt Jujhar Khaira. Canadiensin maalivahti Carey Pricen ilta oli synkkä. Hän jätti pelin kesken neljännen takaiskun jälkeen kirjautettuaan sitä ennen kymmenen torjuntaa. Antti Niemi pääsi tositoimiin ja torjui 24 kertaa. Niemi joutui antautumaan kahdesti.
Tampa Bay Lightning - Winnipeg Jets 4-3 ja.
Patrik Laine sai syöttöpisteen joukkueensa 3-2-maaliin, jolla Jets tarttui ottelun voittoon kolmannen erän alkupuolella. Itäisen konferenssin kärkijoukkue Lightning osoitti kuitenkin venymiskykyään, kun Nikita Kutsherov laukoi pelin tasoihin kolmannen erän puolivälissä ja Brayden Point teki voittomaalin jatkoajalla. Voitolla Lightning vahvisti asemiaan idän kärjessä. Jets sai yhden pisteen Läntisen konferenssin kärkitaisteluun. Jetsin toinen suomalainen Joel Armia jäi pisteittä.

New York Rangers - New Jersey Devils 5-2
Mats Zuccarello laukoi Rangersin 3-1 ja 4-1-maalit. Norjalaisen lisäksi Rangersin kahden tehopisteen miehet olivat Jesper Fast (1+1) ja Rick Nash (0+2). Rangersille voitto oli maukas, koska Devils on taistellut kivikovan Metropolitan-divisioonan kärkisijoista läpi kauden. Devilsin Sami Vatasen ottelu oli pahasti miinusmerkkinen, koska hänen plus-miinuslukemakseen jäi -3.

Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs 3-4
Maple Leafs aloitti terävästi ja teki avauserässä kolme maalia. Penguins kiri toisessa erässä maalin päähän Riley Sheahanin ja Jevgeni Malkinin maaleilla, mutta Maple Leafsin Tyler Bozak viimeisteli ottelun toisen täysosumansa vajaat kaksi minuuttia ennen erän päättymistä. Päätöserän loppupuolella Sidney Crosby teki Penguinsin kolmannen maalin, mutta tasoihin asti kiri ei riittänyt. Penguinsin Olli Määtän plus-miinuslukemaksi jäi -2. Leo Komarov kellotti Maple Leafsin hyökkääjistä isoimmat peliminuutit 21.00, mutta jäi pisteittä.
Calgary Flames - Vancouver Canucks 4-2
Flames karkasi voittoon vahvan päätöseränsä myötä. Matthew Tkachuk teki 2-2-tasoituksen vähän erän puolivälin jälkeen, Sam Bennett 3-2-johtomaalin reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä ja Tkachuk viimeisteli vielä loppulukemat tyhjään maaliin. Markus Granlund kirjautti syöttöpisteen Canucksin 2-1-johtomaaliin. Hän jäi lopulta plus-miinustilastossa pakkaselle kaksi maalia.

San Jose Sharks - Ottawa Senators 5-0
Sharks nuiji Senatorsin selkein lukemin, kun maalintekijöinä toimivat Logan Couture, Marc-Edouard Vlasic, Melker Karlsson, Joe Pavelski ja Tomas Hertl. Sharksin tehomies Couture saalisti maalinsa lisäksi kaksi syöttöpistettä. Aaron Dell torjui Sharksin maalilla 25 kertaa.
Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes 3-2 ja.
Teuvo Teräväinen syötti Victor Raskin viimeistelemän 1-2-kavennuksen kolmannessa erässä, ja Elias Lindholm toi Hurricanesin tasoihin pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jatkoajalla juhli kuitenkin Kings, jonka Tanner Pearson teki voittomaalin 20 sekuntia ennen täyttä aikaa.

Detroit Red Wings - St. Louis Blues 1-6
Blues otti kolmannen peräkkäisen voittonsa, mutta hyökkääjä Jaden Schwartzin loukkaantuminen jätti voittoon karvaan sivumaun. Schwartz teki ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä, mutta loukkaantui toisessa erässä. Jake Allen oli Bluesin maalilla vahvassa vireessä ja pysäytti 28 laukausta.
Pittsburgh Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan oli pettynyt joukkueensa suoritukseen.
- Emme olleet tarpeeksi hyviä, ja se oli ero joukkueiden välillä. Hyviä joukkueita vastaan ei voi antaa alussa kolmen maalin johtoa, Sullivan sanoi NHL.comin Wes Crosbyn haastattelussa.
Winnipeg Jetsin leirissä ei oltu kovin pettyneitä, vaikka Tampa Bay Lightning ottikin voiton jatkoajalla.
- Tämä oli hieno ottelu, ja molemmat joukkueet pelasivat kovaa. Tietysti olisimme halunneet kaksi pistettä vieraskiertueen viimeisestä ottelussa. Pelasimme tarpeeksi hyvin voittaaksemme, ja maalivahtipelimme oli myös hienoa, Jetsin puolustaja Josh Morrissey kertoi NHL.comin Corey Longille.