sabres_100919

Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjät olivat mainiolla pelipäällä, mutta Buffalo Sabres ratkaisi ottelun jatkoajalla. Tappiosta tappioon kulkeva New Jersey Devils törmäsi Philadelphia Flyersin maalivahti Carter Hartiin.

Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 5-4 ja.
Joel Armia (2+1) hääri Montrealin ykköspyssynä, kun Canadiens kohtasi Armian kahdeksan vuotta sitten varanneen Sabresin. Hän teki avauserän loppupuolella ensin alivoimalla 1-1 tasoituksen ja sitten ylivoimalla 2-1 johtomaalin. Toisessa erässä Jack Eichel (2+2) viimeisteli Sabresin tasoituksen ja 3-2 johtomaalin. Jeff Skinnerin kolmannen erän alun täysosumalla Sabres karkasi jo kahden maalin päähän.

BUF-MTL: Eichel päättää hyökkäyksensä maaliin

Sitten Canadiensin suomalaiset nousivat jälleen esiin. Jesperi Kotkaniemi kavensi Armian syötöstä, ja Artturi Lehkonen alusti Ben Chiarot'n tasoituksen. Jatkoajalla Marcus Johansson ratkaisi pelin Sabresille, joka on voittanut kolme neljästä ottelustaan. Buffalon puolustajat Rasmus Ristolainen ja Henri Jokiharju jäivät pisteittä.
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 4-0
Carter Hart torjui 25 Devilsin laukausta ja sai tilastoihin NHL-uransa ensimmäisen nollapelin. Jo kolmannen peräkkäisen tappion kärsinyt New Jersey on hävinnyt kauden kaikki ottelunsa. Devilsin Cory Schneider (30 torjuntaa) piti maalinsa koskemattomana toisen erän puoliväliin saakka, kunnes Ivan Provorov yllätti hänet ylivoimalla.

Kolmannen erän avausminuutilla Kevin Hayes tuplasi ylivoimalla Flyersin johdon, ja vain 24 sekuntia myöhemmin Sean Couturier teki kolmannen maalin. Travis Konecnyn erän puolivälin jälkeen tekemä 4-0 osuma oli viimeinen niitti. Devilsin suomalaispuolustaja Sami Vatanen pelasi 18.48 ja otti yhden kahden minuutin jäähyn. Vatasen jäähyn aikana Hayes viimeisteli 2-0 maalin ajassa 40.33.
Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 8-2
Canucks otti kauden kolmannesta ottelusta ensimmäisen voittonsa ja teki sen tyylikkäästi. Kings nousi kahdesti kahden maalin päähän, mutta Canucks repäisi lopullisen eron kolmannen erän ilotulituksellaan. Tehokkaimpana hääri hyökkääjä J.T. Miller, joka summasi pisteet 1+3=4. Hän syötti Canucksin 2-0, 3-0 ja 6-2 maalit ja teki itse 4-1 osuman. Kings hävisi kaksi kolmesta vieraskiertueensa ottelusta ja pelaa ensimmäisen kotiottelunsa lauantaina Nashville Predatorsia vastaan.

VAN-LAK: Pettersson kasvattaa johtoa

Sabresin neljän tehopisteen mies Jack Eichel oli mielissään, kun joukkue väänsi jälleen voiton.
- Mitä enemmän saamme pelattua kiekkoja vastustajan selustaan, sitä enemmän se ruokkii peliämme ja saamme pelimme rullaamaan. Olemme löytäneet keinot saada kaksi pistettä, ja se on tärkeää tässä liigassa. Tämä oli hyvä voitto, sillä Canadiens on todella hyvä joukkue. He pelaavat nopeasti, liikuttavat hyvin kiekkoa, karvaavat kovaa ja heitä vastaan on vaikea pelata, Eichel tuumi.
Canadiensin päävalmentaja Claude Julien oli pettynyt, kun hänen suojattinsa eivät taaskaan pystyneet pelaamaan ehjää ottelua.
- Meidän täytyy olla parempia alivoimapelissä ja pelata ehjempiä otteluita. Maksamme kovaa hintaa siitä, kun päästämme vastustajan karkuun. Olemme osoittaneet mihin pystymme, mutta samaan aikaan nukahtelemme kesken pelin. Se käy kalliiksi ja joudumme kirimään, Julien kertoi.
Carter Hartista (21 vuotta ja 57 päivää) tuli Flyersin historian nuorin nollapelin torjunut maalivahti. Edellinen oli Dominic Roussel, joka nollasi Calgary Flamesin helmikuussa 1992. Hän oli tuolloin 22 vuotta ja viisi päivää vanha.
- Merkkipaalun saavuttaminen on aina hienoa. Mielestäni isoin asia on kuitenkin se, kuinka pelasimme kotiavauksessamme. Fanit olivat todella mukana, ja me annoimme heille juhlan aihetta, Hart jutteli.