AhoCelebrates

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jatkoivat pistetehtailuaan, kun kumpikin keräsi kaksi merkintää Vancouver Canucksin kustannuksella. Ahon kauden saldo on neljän pelin jälkeen 2+4=6 ja Teräväisen 0+4=4. Kahden tehopisteen iltaa vietti myös Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapanen, joka saalisti kaksi syöttöpistettä.

Carolina Hurricanes - Vancouver Canucks 5-3
Aho ja Teräväinen ottivat roolia etenkin avauserän jälkimmäisellä puoliskolla, kun kaksikko pohjusti ensin Brett Pescen 2-1 maalin ja sitten Aho tuplasi Hurricanesin johdon. Teräväinen nappasi syöttöpisteen Ahon maaliin. Canucks kiipesi toisessa erässä kahdesti maalin päähän tehomiehensä Sven Bärtschin (2+1) johdolla, mutta Andrei Svetshnikov ja kolmannessa erässä Warren Foegele palauttivat johdon entiselleen. Hurricanes on napsinut pisteitä kauden neljästä ensimmäisestä ottelustaan. Alku on paras siitä lähtien kun joukkue aloitti Raleigh'ssa vuonna 1997.

CAR-VAN: Ferland tarjoilee Aholle huippupaikan

Dallas Stars - Toronto Maple Leafs 4-7
Maple Leafs aiheutti Starsille kauden ensimmäisen tappion, kun neljän tehopisteen miehet Mitchell Marner (1+3) ja Morgan Rielly (0+4) johtivat pommitusta. Kahden maalin tekijöinä kunnostautuivat Auston Matthews ja John Tavares. Starsilta vastasivat Tyler Seguin (1+3) ja Aleksandr Radulov (1+2). Suomalaisetkaan eivät jääneet osattomiksi, kun Maple Leafsin Kasperi Kapanen saalisti kaksi syöttöpistettä ja Starsin Miro Heiskanen sekä Esa Lindell nappasivat kumpikin yhden syöttöpisteen. Starsin Roope Hintz jäi pisteittä.

DAL-TOR: Matthews yllättää Bishopin suoraan syötöstä

Columbus Blue Jackets - Colorado Avalanche 5-2
Capitalsista Avalancheen siirtynyt Philipp Grubauer torjui ensimmäisen ottelunsa uudessa seurassaan, mutta 30 torjuntaa eivät riittäneet voittoon. Nick Foligno hääri Blue Jacketsin tehokkaimpana pistein 2+1=3. Suomalaisista Blue Jacketsin Markus Nutivaara ja Avalanchen Mikko Rantanen kirjauttivat kumpikin yhden syöttöpisteen. Toisessa erässä Avalanche nousi Nathan MacKinnonin ja Carl Söderbergin täysosumilla tasoihin, mutta Nutivaara tarjoili kolmannen erän alkupuolella Artemi Panarinille paikan johtomaaliin.

CBJ-COL: Panarin hyödyntää Nutivaaran syötön

Philadelphia Flyers - San Jose Sharks 2-8
Antti Suomela ja Evander Kane olivat Sharksin ahkerimmat laukojat, kun kumpikin pommitti seitsemän kertaa kohti Brian Elliottin vartioimaa Flyersin maalia. Elliottille kertyi ottelussa 40 torjuntaa, mutta Sharks yllätti hänet kahdeksan kertaa. Koviten häntä kurittivat kahden maalin miehet Kane ja Joe Pavelski. Suomela jäi kovasta yrityksestä huolimatta pisteittä. Joonas Donskoi hankki yhden ja Kevin Labanc peräti neljä syöttöpistettä. Flyersin Jori Lehterä jäi tehoitta. Hän laukoi kolmesti kohti Aaron Dellin (31 torjuntaa) vartioimaa Sharksin maalia.

PHI-SJS: Kanen ottelun toinen täysosuma

Nashville Predators - Calgary Flames 0-3
Predators kärsi kauden ensimmäisen tappionsa, kun se jäi maaleitta isännöidessään Flamesia. Pekka Rinteelle kertyi Predatorsin maalilla 24 torjuntaa, mutta vastustajan Mike Smith pisti luukut kiinni 43 torjunnallaan. Flames teki maalin jokaisessa erässä. Sean Monahan iski niistä kaksi. Flamesin suomalaispuolustaja Juuso Välimäki kellotti peliajan 17.46.

NSH-CGY: Lindholm ja Gaudreau juonivat maalin

Winnipeg Jets - Los Angeles Kings 2-1
Ilja Kovaltshuk teki kauden ensimmäisen maalinsa, kun hän ohjasi Kingsin johtoon avauserän alkupuolella. Mark Scheifele tasoitti viitisen minuuttia myöhemmin, ja Kyle Connorin toisen erän puolivälissä tekemä 2-1 osuma jäi ottelun voittomaaliksi. Jetsin Patrik Laine laukoi neljästi kohti vastustajan maalia, mutta jäi pisteittä. Myöskään joukkuetoveri Kristian Vesalainen ei päässyt pisteille. Jetsin maalivahti Connor Hellebuyck selvisi ottelusta 16 torjunnalla, mutta virkaveli Jack Campbell joutui venymään 37 torjuntaan.

WPG-LAK: Kovaltshuk tekee maalin Kingsille

Ahon maaliin Teräväisen lisäksi syöttöpisteen merkkautti myös Micheal Ferland, joka sai kehut suomalaiselta.
- Micheal on iso kaveri, joka tekee tilaa kentälle. Hän pystyy myös tekemään peliä. Hän on paljon taitavampi kuin mitä ihmiset ajattelevat hänen olevan, Aho sanoi.
Ilja Kovaltshukin edellisestä NHL-maalista oli aikaa yli viisi vuotta. Se syntyi, kun venäläinen pelasi NHL:ää edellisen kerran kaudella 2012-13. Nyt 35-vuotias hyökkääjä on palannut taalajäille vahvasti ja summannut kolmessa ottelussa pisteet 1+2=3.
- Mieluummin voitan kuin teen maaleja. Maalini ei riittänyt tänään voittoon, joten seuraavassa pelissä pitää olla parempi. Meidän pitää pelata koko 60-minuuttinen siten, miten pelasimme kolmannen erän. Ylivoimapelimme täytyy myös parantua. Olemme heti parempi joukkue, kun saamme sen toimimaan, Kovaltshuk tuumi.