subban shoots on subban

Perjantai-illan ottelu Nashville Predatorsin ja Vegas Golden Knightsin välillä oli ikimuistoinen Malcolm Subbanille ja P.K. Subbanille. Malcolmin edustama Golden Knights otti lopulta voiton voittolaukauskilpailussa. Columbus Blue Jackets otti maukkaan voiton New Jersey Devilsistä ja nousi takaisin Metropolitan-divisioonan kärkeen.

Nashville Predators - Vegas Golden Knights 3-4 vl.
Subbanin veljesten kohtaaminen toteutui ja ottelun lopuksi voittoa pääsi tuulettamaan veljeksistä nuorempi. Golden Knightsin maalivahti Malcolm Subban torjui ottelussa 41 kertaa ja oli tärkeässä roolissa, kun Golden Knights kukisti P.K. Subbanin (+2) edustaman Predatorsin.
Voittolaukauskilpailussa ainoana pelaajana maalinteossa onnistui Golden Knightsin Reilly Smith, joka ohitti Pekka Rinteen kuudennessa laukojaparissa. Rinne torjui ottelussa 36 kertaa. Golden Knightsin Erik Haula yllätti Rinteen ajassa 59.20 ja venytti 3-3-maalillaan pelin jatkoajalle.
Miikka Salomäki ei ollut Predatorsin pelaavassa kokoonpanossa. Predators nosti maalivahti Anders Lindbäckin riveihinsä AHL:stä, ja ruotsalainen toimi ottelussa kakkosmaalivahtina. Juuse Saros siirtyi AHL:n puolelle. Lisäksi Predators asetti hyökkääjä Ryan Johansenin loukkaantuneiden pelaajien listalle.

New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets 3-5
Devils karkasi Metropolitan-divisioonan kärkiottelussa 2-0-johtoon, mutta sen jälkeen alkoi Blue Jacketsin Artemi Panarinin show. Panarin rohmusi viisi syöttöpistettä ja johdatti joukkueensa takaisin divisioonan kärkisijalle. Sinitakkien maalintekijät olivat Pierre-Luc Dubois, Lukas Sedlak, Scott Harrington, Alex Wennberg ja Zach Werenski. Joukkueen suomalaiset Markus Nutivaara ja Markus Hännikäinen jäivät pisteittä. Myöskään Devilsin Sami Vatanen ei päässyt pisteille.
Washington Capitals - New York Rangers 4-2
Capitalsin Aleksandr Ovetshkin jäi maaleitta, mutta hänen ketjunsa sai kuitenkin jälleen osumia aikaan. Nicklas Bäckström laukoi 2-0 ja Tom Wilson 4-2-maalin. Ovetshkin ja Wilson saivat syöttöpisteet puolustaja Matt Niskanen 3-2-maaliin. Ovetshkinin plus-miinuslukema oli +3. Capitals nousi Metropolitan-divisioonassa tasapisteisiin Blue Jacketsin kanssa.

Anaheim Ducks - Minnesota Wild 2-3 ja.
Wild otti maukkaan voiton taistelussa Läntisen konferenssin pudotuspelipaikoista. Wild menetti kolmannessa erässä 2-1-johdon, kun Ducksin Adam Henrique tasoitti. Jatkoajalla Matt Dumba viimeisteli ottelun ratkaisseen täysosuman. Kakkossyötön nappasi Jason Zucker, joka teki Wildin 1-1-maalin toisessa erässä. Mikael Granlund sai syöttöpisteen Zuckerin maaliin, mutta Mikko Koivu jäi pisteittä jo kuudennessa ottelussa peräkkäin.
Chicago Blackhawks - Buffalo Sabres 3-2 ja.
Blackhawks katkaisi viiden ottelun tappioputkensa, kun Gustav Forsling laukoi voittomaalin jatkoajalla. Sabres oli kiinni voitossa vielä päätöserän puolivälin jälkeen, mutta Blackhawksin Tommy Wingels tasoitti alivoimalla reilut kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen jäi pisteittä, ja hänen plus-miinuslukemansa oli -2.
Blackhawks sai otteluun riveihinsä maalivahti Corey Crawfordin, joka oli loukkaantuneiden pelaajien listalla. Crawford torjui 26 kertaa. Blackhawks siirsi maalivahti J.F. Beruben takaisin AHL:ään. Sabresin Robin Lehner torjui 48 laukausta.

Columbus Blue Jacketsin Artemi Panarin oli tyytyväinen viiden syöttöpisteen iltaansa.
- Olen erittäin tyytyväinen, mutta yritän pitää tunteeni kurissa. Lauantaina on jo edessä seuraava ottelu. Joskus jakelen samanlaisia syöttöjä, mutta niistä ei tehdä maaleja, Panarin muistutti NHL.comin Mike G. Morrealen haastattelussa.
Washington Capitalsin Matt Niskanen oli mielissään siitä, miten Capitals käänsi ottelun edukseen päätöserässä:
- Pääsimme johtoon päätöserässä, mutta ottelu olisi voinut kääntyä toiseenkin suuntaan. Jaksoimme jatkaa yrittämistä, saimme paikkamme ja teimme pari maalia, Niskanen sanoi NHL.comin Brian McNallyn haastattelussa.