flames_talbot_save

NHL:n ratkaisupelit jatkuivat torstaina viiden ottelun voimin. Ohjelmassa oli kaksi sijoitusottelua ja kolme karsintakierroksen kamppailua.

Winnipeg Jets - Calgary Flames 0-4

Flames onnistui voittamaan myös karsintakierroksen ottelusarjan neljännen kohtaamisen ja eteni pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle otteluvoitoin 3-1. Jets puolestaan paineli tappion myötä kesälomille.

Jets törmäsi torstaina samaan ongelmaan kuin viime ottelussakin: maalien tekeminen tuotti ongelmia, ja silloin voittaminen on hankalaa.

Ottelusarjan avausväännössä loukkaantuneet Patrik Laine ja Mark Scheifele olivat sivussa neljännestäkin ottelusta. Poissaolot saattoivatkin olla juuri se tekijä, joka teki eron joukkueiden välille, sillä Jets teki neljässä ottelussa yhteensä vain kuusi maalia.

Flames kukisti Jetsin ja vei ottelusarjan nimiinsä

Neljännessä ottelussa ratkaisuksi jäi Flamesin vahva avauserä, jossa se teki kaksi osumaa. Avausmaalista vastasi Dillon Dube ja toisesta Sam Bennett, jonka maali syntyi vain sekunti ennen ensimmäistä erätaukoa.

Toinen erä oli maaliton, ja Winnipeg haki vimmatusti avausosumaansa päätöserässä, mutta tolppaa lähemmäksi se ei päässyt. Jets otti maalivahdin pois jo neljä minuuttia ennen loppua, mutta sekään ei tuonut tulosta. Flames teki vielä kaksi maalia tyhjiin, ja niistä vastasivat Sean Monahan ja Rasmus Andersson.

Ottelun suurin tähti oli Flamesin maalivahti Cam Talbot, joka nappasi 31 torjuntaa.

Jets pääsee mukaan NHL Draftin varausvuorojen arvonnan toiseen vaiheeseen, joka järjestetään tulevana maanantaina. Jokaisella karsintasarjan hävinneellä joukkueella on arvonnassa 12,5 prosentin todennäköisyys saada tämänvuotisen varaustilaisuuden ykkösvuoro.

Minnesota Wild - Vancouver Canucks 0-3

Mikko Koivun kipparoima Wild ja Canucks lähtivät ottelusarjansa kolmanteen kohtaamiseen tasatilanteessa 1-1. Kolmaskin ottelu oli tasaista vääntöä, mutta Canucks oli lopulta parempi hyökkäyspäässä ja vei voiton maalein 3-0.

Näin ollen Canucks on voiton päässä jatkopaikasta ja Wild tappion päässä kesälomasta, sillä ottelusarjan voittoon vaaditaan kolme voittoa.

Maalittoman avauserän jälkeen ensimmäinen osuma nähtiin toisessa erässä, kun Brock Boeser ohitti ylivoimalla Wild-maalivahti Alex Stalockin. Canucks lähti Boeserin osuman turvin 1-0 johdossa päätöserään, johon kanadalaisjoukkue sai vahvan alun Antoine Rousselin tehtyä 2-0 maalin vain parin minuutin pelaamisen jälkeen.

MIN-VAN: Boeser osuu ylivoimalla kaatuessaan

Tämän jälkeen minnesotalaiset hakkasivat päätään seinään kiekollisen pelinsä kanssa. Todellista takaa-ajoa ei koskaan nähty, ja Canucks tappoi pelin lopussa, kun Elias Pettersson iski illan kolmannen rysän Quinn Hughesin namupassista.

Pettersson iski ottelussa tehot 1+1. Vielä paremmaksi pisti puolustaja Hughes, joka sai syöttöpisteen joukkueensa jokaiseen osumaan. Canucksin suurin tähti oli kuitenkin maalivahti Jacob Markstrom, joka piti maalinsa puhtaana ja pysäytti kiekon 27 kertaa. Myös Stalock oli pelipäällä ja kirjautti 26 torjuntaa.

Koivu urakoi ottelussa reilut 10 minuuttia ja jäi plus-miinustilastossa yhden pykälän pakkasen puolelle.

Kuumaverisessä ottelussa jaettiin tukuittain jäähyjä, sillä kumpikin joukkue sai peräti 11 kaksiminuuttista.

Kolmannen ottelun merkitys oli valtava, sillä historian valossa kolmannen ottelun voittajat ovat olleet vahvoilla paras viidestä -sarjoissa, kun sarja on ollut tasoissa kahden ensimmäisen ottelun jälkeen. Tällöin kolmannen ottelun voittajat ovat vieneet koko ottelusarjan nimiinsä 75 prosentin todennäköisyydellä.

Wild ja Canucks kohtaavat neljännen kerran varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa (klo 5.50 V sport urheilu & Viaplay).

Canucks nollasi Wildin ja meni sarjassa 2-1 johtoon

Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs 4-3 je.

Blue Jacketsin ja Maple Leafsin välinen karsintakierroksen ottelusarja jatkui totutun tasaisena. Ratkaisua haettiin jatkoerästä, jossa pidemmän korren veti Columbus. Illan ratkaisijaksi nousi hattutempun tehnyt Pierre-Luc Dubois, joka vastasi voittomaalista ensimmäisen jatkoerän lopussa.

Maple Leafs näytti menevän menojaan toisessa erässä, kun kanadalaisjoukkue teki kaksi osumaa parin minuutin sisään juuri ennen erään puoltaväliä ja siirtyi 3-0 johtoon. Tämä riitti Columbuksen suomalaismaalivahti Joonas Korpisalolle, joka sai tehdä tilaa Elvis Merzlikinsille.

CBJ-TOR: Dubois iskee hattutempun ja voittomaalin

Toronton leirissä ei kuitenkaan olisi kannattanut tuudittautua kolmen maalin johtoasemaan, sillä Blue Jackets ei luovuttanut. Dubois teki tärkeän kavennuksen vielä toisessa erässä, ja se loi Columbukselle uskoa päätöserään. Lopulta Seth Jones toi joukkueensa maalin päähän ajassa 47.27, ja Dubois tasoitti ottelun kolmisen minuuttia myöhemmin.

Dubois'n lisäksi Columbuksen voiton avaintekijöihin kuului myös Merzlikins, joka pelasi kesän jatkopelien ensimmäiset minuuttinsa. Aiemmin Korpisalon varjoon jäänyt latvialainen torjui 21 kertaa ja piti maalinsa puhtaana. Kolme maalia päästänyt Korpisalo merkkautti 12 torjuntaa. Toronton maalilla jatkanut Frederik Andersen pysäytti kiekon 39 kertaa.

Maple Leafsin tehomiehiin kuului Kasperi Kapanen, joka saalisti kaksi syöttöpistettä. Blue Jacketsin pakistossa nähtiin ensimmäistä kertaa tänä kesänä Markus Nutivaara, joka sai kokoonpanossa Dean Kukanin paikan ja kellotti jääaikaa vajaat 18 minuuttia.

Blue Jackets siirtyi ottelusarjassa johtoon voitoin 2-1. Jatkopaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Joukkueet kohtaavat neljännen kerran jo perjantaina (la klo 3.05 V sport jääkiekko & Viaplay).

Dubois'n hattutemppu siivitti sinitakit voittoon

Philadelphia Flyers - Washington Capitals 3-1

Flyers jatkoi vahvaa menoaan Itäisen konferenssin neljän parhaan joukkueen sijoitussarjassa ja nappasi toisen voittonsa toisessa ottelussaan. Philadelphian torstain ratkaisutekijäksi nousi Scott Laughtonin johtama kentällinen, joka teki joukkueen kaikki kolme osumaa. Laughton iski tehot 2+1, Kevin Hayes 0+3 ja Travis Konecny 0+2.

Flyersin voittomaalin laukoi toisessa erässä puolustaja Travis Sanheim. Jälleen ilman John Carlsonia pelanneen Capitalsin ainokaisesta vastasi päätöserässä Travis Boyd. Philadelphian maalissa pelasi tällä kertaa Brian Elliott, joka joutui torjuntatöihin vain 16 kertaa.

Vahvaa peliä sijoitussarjassa esittäneen Flyersin ainoa miinuskohta oli ylivoimapeli, sillä joukkue hukkasi kuusi ylivoimatilaisuutta. Philadelphialaiset eivät olekaan tehneet vielä yhtään ylivoimaosumaa kesän ratkaisupeleissä Torontossa.

Philadelphia ratkoo idän sijoitussarjan ykköspaikan kohtalon seuraavassa ottelussaan yhdessä Tampa Bay Lightningin kanssa. Capitals puolestaan jää sijoitussarjassa joko kolmanneksi tai neljänneksi. Se on hävinnyt molemmat ottelunsa, kuten on hävinnyt myös Boston Bruins. Capitals ja Bruins pelaavat kolmossijasta sunnuntaina.

St. Louis Blues - Vegas Golden Knights 4-6

Myös Vegas jatkoi voittojen tiellä, kun se kaatoi Läntisen konferenssin kärkinelikon sijoitussarjassa hallitsevan mestarin Bluesin. Hyökkäyspelissään jälleen onnistunut Golden Knights on tehnyt kahdessa ottelussa yhteensä jo 11 osumaa.

Ottelun runsasmaalisin erä oli toinen 20-minuuttinen, jonka aikana mätettiin peräti kuusi maalia. Molemmat joukkueet osuivat kolmesti. Ottelun ratkaisu nähtiin kuitenkin päätöserässä, jonka nevadalaiset voittivat Zach Whitecloudin, Mark Stonen ja Shea Theodoren osumilla maalein 3-0.

Vegasin illan tehomiehet olivat Alex Tuch (2+1), Stone (1+1) ja Theodore (2+0). Ilman Vladimir Tarasenkoa pelanneen Bluesin peliä johtivat Colton Parayko (2+0), Zach Sanford (0+2) ja Ryan O'Reilly (0+2).

Golden Knights pelaa lännen sijoitussarjan ykköspaikasta lauantaina Colorado Avalanchen kanssa. Blues ja Dallas Stars ratkovat kolmospaikan kohtalon sunnuntaina.

Tuch ja Theodore vauhdittivat Vegasin voittoon

Capitals on avannut idän sijoitussarjan kahdella tappiolla, ja joukkueen peli on ollut kaukana parhaastaan. Washington on tehnyt kahdessa ottelussa yhteensä vain kolme maalia, joista kaksi on syntynyt tasaviisikoin. Esimerkiksi maalitykki Alex Ovechkin on jäänyt molemmissa otteluissa nollatehoille.

• Se ei ole salaisuus, että pystymme parempaan ja että meidän täytyy löytää pelimme, jos haluamme menestyä. Tarvitsemme enemmän jokaiselta pelaajaltamme, painotti Capitalsin päävalmentaja Todd Reirden Flyers-tappion jälkeen.

Tehottomuuden kanssa painii myös Wild, joka on enää tappion päässä kesälomasta.

• Joskus teemme maaleja, joskus emme. Vastustaja blokkaa laukauksia hyvin, joten meidän täytyy vain saada kiekkoa pelaajien läpi maalille ja antaa itsellemme mahdollisuus maalintekoon. Meidän on oltava viisaampia ja kenties hieman rauhallisempia kiekon kanssa, kertoi Wildin tähtihyökkääjä Kevin Fiala, joka laukoi torstain ottelussa neljä kertaa vastustajan maalia kohti.

Sijoitussarjojen yksi vakuuttavimmista joukkueista on ollut Flyers, jonka peli kulki jo talvella runkosarjassakin. Pitkä tauko ei näytä häirinneen joukkueen lentoa.

• Meillä oli todella hyvä harjoitusleiri. Jokainen meistä luottaa toisiinsa. Meillä on paljon pelaajia, jotka tekevät todella paljon töitä, ja silloin on helppo onnistua, torstain ottelun tehomies Scott Laughton iloitsi.