wsh phi 30619

Washington Capitals jatkoi vahvaa menoaan ja kukisti Philadelphia Flyersin. Capitalsin maalivahti Braden Holtby torjui ottelussa 27 kertaa ja kirjautti NHL-uransa 250. voiton. Vancouver Canucks hyödynsi Toronto Maple Leafsin kolmannen erän lepsuilun.

Philadelphia Flyers - Washington Capitals 3-5
Capitals otti viidennen peräkkäisen voiton ja siirtyi Metropolitan-divisioonan kärkeen. Nicklas Bäckström sekä Aleksandr Ovetshkin nakuttivat pisteet 1+1 ja Dimitri Orlov 0+2, kun Capitals karkasi 5-0 johtoon. Flyers kavensi toisen erän lopussa ja jatkoi kiriään kolmannessa, mutta aika loppui kesken. Flyersille tappio oli jälleen karvas, sillä joukkueen takaa-ajomatka idän viimeiseen pudotuspelipaikkaan pysyi seitsemässä pisteessä.

PHI-WSH: Ovetshkin laukoo ylivoimamaalin

Vancouver Canucks - Toronto Maple Leafs 3-2 ja.
Canucks näytti kirikykyään kolmannessa erässä. Loui Eriksson kavensi reilun kahden minuutin pelin jälkeen, ja kaksi minuuttia tästä Josh Leivo tasoitti pelin. Adam Gaudette nappasi syöttöpisteet molempiin täysosumiin. Jatkoajalla Alexander Edler viimeisteli voittomaalin Canucksille, jonka ero Läntisen konferenssin viimeiseen pudotuspelipaikkaan on nyt seitsemän pistettä. Canucksin Markus Granlund pelasi 14.35, mutta jäi pisteittä. Hänen plus-miinuslukemansa oli -1. Myös Maple Leafsin Kasperi Kapanen jäi pisteittä. Hän pelasi 17.22 ja hätyytteli Canucksin maalivahti Jacob Markströmiä (28 torjuntaa) kolmella laukauksella.

VAN-TOR: Edler ratkaisee pelin Canucksille

Anaheim Ducks - St. Louis Blues 4-5
Blues vahvisti otettaan lännen pudotuspelipaikasta, kun se kukisti Ducksin. Brayden Schenn kuittasi avauserässä Ducksin johdon, ja Ryan O'Reilly vei Bluesin johtoon. Toisessa erässä Robert Thomas teki ensimmäisen ottelun kahdesta täysosumastaan, mutta sen jälkeen Ducks piristyi ja nousi tasoihin. Kolmannen erän alussa Adam Henrique iski Ducksin johtoon, mutta Thomas tasoitti pelin reilu minuutti ennen loppua. Alex Pietrangelo viimeisteli voittomaalin kymmenisen sekuntia Thomasin toisen täysosuman jälkeen.

ANA-STL: Blues tekee kaksi maalia 12 sekunnissa

Vegas Golden Knights - Calgary Flames 2-1
Flames kärsi jo kolmannen peräkkäisen tappion, kun Pacific-divisioonassa kolmantena oleva Golden Knights oli vahvempi kotonaan. Flamesin johto divisioonan kakkoseen San Jose Sharksiin on kolme ja Golden Knightsiin kymmenen pistettä. Vegas on kärkikamppailun ulkopuolella, mutta tukevasti kiinni pudotuspelipaikassa. Shea Theodore vei Golden Knightsin johtoon avauserässä, mutta Travis Hamonic tasoitti toisessa. Päätöserässä Deryk Engelland teki johtomaalin Golden Knightsille, joka nappasi lopulta voiton. Marc-Andre Fleury torjui Vegasin maalilla 33 kertaa.

VGK-CGY: Engelland ampuu ranteella ritarit johtoon

Aleksandr Ovetshkin on NHL-urallaan enää yhden pisteen päässä 1 200 tehopisteen rajapyykistä. Kun raja ylittyy, hänestä tulee NHL-historian 49. kiekkoilija sekä Joe Thorntonin ja Sidney Crosbyn jälkeen vasta kolmas tämän hetken aktiivipelaaja, joka on saavuttanut kyseisen rajan.
- Se olisi hienoa. Kovin moni pelaaja ei ole saavuttanut tuota. Olisi kiva olla yksi heistä, Ovetshkin tuumi Flyers-voiton jälkeen.
Capitalsin Braden Holtby puolestaan nappasi NHL-uransa 250. voiton.
- Olen ollut onnekas, kun olen pelannut hyvissä joukkueissa. Voittotilasto on sellainen, että se jakaantuu koko joukkueelle, Holtby muistutti.