saros

NHL:ssä pelattiin tiistaina kymmenen ottelun kierros, jolla eritoten vierasjoukkueet olivat liikkeellä liukkaalla jalalla. Suomalaisista kierroksen näkyvimpiä hahmoja olivat Nashville Predatorsin maalilla hyvän ottelun pelannut maalivahti Juuse Saros sekä Vegas Golden Knightsin voittoon avittanut hyökkääjä Erik Haula. Idän kärkiottelussa New Jersey Devils aiheutti Columbus Blue Jacketsille jo toisen peräkkäisen tappion.

Dallas Stars - Nashville Predators 2-5
Vierasjoukkue Predators paketoi homman käytännössä jo toisessa erässä, kun se latoi tylysti kiekon peräti neljästi Starsin maaliin. Isäntien tolppien välissä sekä Ben Bishopilla että Kari Lehtosella oli vaikeaa Predatorsin tehokkaan viimeistelyn edessä. Vieraiden maalilla torjunut Juuse Saros oli sen sijaan vakuuttava kahdesta takaiskumaalista huolimatta. Kauden kuudennessa ottelussa torjuntoja kertyi hulppeat 43.

Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks 4-3 vl.
T-Mobile Arenalla nähtiin viihdyttävä ja tasainen kamppailu, jonka ratkaisu venyi aina voittolaukauskilpailuun asti. Ratkaisija löytyi lopulta ritariryhmästä, kun nuori Alex Tuch onnistui veivaamaan ratkaisevan maalin. Varsinaisella peliajalla isäntien tehokkaimpia olivat suomalaishyökkääjä Erik Haula (1+2) sekä James Neal (1+1). Ducks-leirissä maalin makuun pääsivät Francois Beauchemin (1+1), Antoine Vermette ja Corey Perry.

Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils 1-4
New Jersey Devils suoritti onnistuneen ryöstöretken, kun se haki pisteet Columbus Blue Jacketsin vieraana häikäisevästi pelanneen maalivahtinsa Cory Schneiderin ansiosta. Yhdysvaltalaisvahti torjui 41 kertaa ja valittiin ansaitusti ottelun ykköstähdeksi. Voiton takuumiehiä olivat myös tehot 1+1 iskeneet Taylor Hall, Jesper Bratt sekä Stefan Noesen. Devilsin suomalaispuolustaja Sami Vatanen sai peliaikaa 20.47 ja kirjautti plus-miinuslukeman +1.

Detroit Red Wings - Winnipeg Jets 5-1
Red Wings näytti kotiyleisönsä edessä tekemisen meininkiä, kun se isännöi Winnipeg Jetsiä. Nöyryyttävällä tavalla Canadiensille 1-10 vieraskaukalossa hävinnyt ryhmä oli aivan kuin eri joukkue ja katkaisi seitsemän ottelun mittaisen tappioputkensa. Red Wingsin pelaaminen oli erittäin aktiivista ja tehokasta. Joukkue laukoi Connor Hellebuyckia kohti 32 kertaa. Punasiipien rynnistystä johti tehot 2+1 iskenyt Gustav Nyquist. Patrik Laine viimeisteli ylivoimalla vieraiden ainokaisen.

Montreal Canadiens - St. Louis Blues 3-4
Kamppailun kirkkaimpana tähtenä loisti Brayden Schenn, joka iski uransa kolmannen hattutempun ja palautti Bluesin takaisin voittokantaan kolmen tappion jälkeen. Kotijoukkueen puolustaja Shea Weber iski kaksi maalia ja kirjautti samalla uransa 500. tehopisteen. Kirvelevä tappio päätti Canadiensin viiden ottelun mittaisen voittoputken.
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 3-4
Rangersin tolppien välissä torjunut Ondrej Pavelec oli viimeisenä lukkona joukkueensa hakiessa tärkeät vieraspisteet tiukan väännön jälkeen. Tshekkivahdille kirjattiin 41 torjuntaa. Rangers viimeisteli jokaisen maalinsa tasakentällisin ja piti tulikuuman Sidney Crosbyn erinomaisesti aisoissa, eikä kanadalaissentteri päässyt kamppailussa pisteille. Huolenaiheita Penguins-leiriin toi myös Justin Schultzin loukkaantuminen avauserässä. Ottelun tehokkaimmat pelaajat olivat isäntien Patric Hörnqvist (1+1) sekä vieraiden Mats Zuccarello (1+1)
Tampa Bay Lightning - New York Islanders 6-2
Kotijoukkue Lightning korjasi voiton kotiin selvin numeroin pitkälti kahden ensimmäisen erän maali-iloittelun ansiosta. Pisterohmuina kunnostautui tuttuun tapaan Nikita Kutsherov (0+2), mutta myös hieman harvemmin tilastoissa näkyvät Chris Kunitz (1+1) sekä kaksi pikamaalia toisessa erässä iskenyt Yanni Gourde (2+0). Vierasjoukkueen puolelta hyökkääjä Mathew Barzal nousi tulokkaiden pistepörssissä toiseksi tehtailtuaan kamppailussa tehot 1+1.
Colorado Avalanche - Buffalo Sabres 2-4
Pelinsä kanssa takkuillut Sabres otti maukkaan vierasvoiton, kun se rankaisi repaleista viisikkopelaamista esittänyttä Avalanchea heidän kotihallissaan Pepsi Centerissä. Sabres katkaisi neljän ottelun tappioputkensa ykkössentteri Jack Eichelin (1+1), alivoimaosuman iskeneen Benoit Pouliot'n (1+1) sekä puolustuksessa nuoriin vastuunkantajiin kuuluvan Jake McCaben (1+1) avustuksella. Isäntien molemmat maalit viimeisteli Nathan MacKinnon, joista toiseen sai syöttöpisteen ketjukaveri Mikko Rantanen.
Los Angeles Kings - Minnesota Wild 5-2
Kingsin vahva päätöserä oli lopulta Wildille liikaa. Isännät lähtivät kolmanteen erään 1-2 tappioasemassa, mutta rullasivat Marian Gaborikin (2+0) johdolla lopulta selvään voittoon. Samalla slovakkihyökkääjä sai kasaan 400 liigamaalia. Hänellä on nyt koossa 996 pelatun NHL-ottelun jälkeen tehot 400+400=800. Kotijoukkueen puolelta osuivat Gaborikin lisäksi myös Adrian Kempe, Jake Muzzin sekä lopussa kiekon tyhjään maaliin iskenyt Anze Kopitar. Wildin suomalaiskaksikko Mikael Granlund ja Mikko Koivu jätettiin tällä kertaa ilman tehoja.

Vancouver Canucks - Carolina Hurricanes 3-0
Isäntien ruotsalaistorjuja Jacob Markström tyrehdytti Sebastian Ahon ja kumppaneiden maalipaikat, torjui kaikkiaan 30 kertaa ja nappasi kauden ensimmäisen nollapelinsä näytöstyyliin. Kolmannen peräkkäisen voittonsa ottanut Canucks on löytänyt erinomaisen vireen. Vancouverin maalintekijät olivat puolustaja Derick Pouliot (1+2), Thomas Vanek sekä Nikolai Goldobin.
Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella ei luonnollisestikaan ollut mielissään joukkueensa esityksestä.
- Meillä oli hyvä ensimmäinen erä, mutta jostain syystä hävisimme kuvasta kahdessa seuraavassa. Heillä oli 11 maalipaikkaa toisessa erässä, meillä ei yhtään, siis ei ainuttakaan, Tortorella kihisi ottelun jälkeen NHL.comille.
Kaksi maalia viimeistellyt Lightning-hyökkääjä Yanni Gourde uskoo löytäneensä reseptin, jolla maaleja tulee jatkossakin enemmän.
- Maalin edessä kun seisoo, niin niitä osumia tulee. Muutenkin maalille pitäisi pyrkiä useammin, koska siellä vastustaja joutuu myös rikkomaan. Tässä pelissä se tuntui helpolta, ja aion jatkaa sitä myös seuraavissa otteluissa, Gourde analysoi.