hintz_mf

Dallas Starsin Roope Hintz, Winnipeg Jetsin Patrik Laine ja Carolina Hurricanesin Erik Haula olivat sunnuntain kierroksen suomalaismaalintekijät, mutta vain Haula pääsi tuulettamaan voittoa. Hintzin Stars joutui todistamaan Detroit Red Wingsin Anthony Manthan mahtivireen ja Laine Jets New York Islandersin Thomas Greissin torjuntataidon.

Detroit Red Wings - Dallas Stars 4-3
Roope Hintz viimeisteli Starsin 1-0 ja 3-3 maalit, mutta yksi mies oli Starsille liikaa. Red Wingsin Anthony Mantha iski 1-2 kavennuksen, 2-2 tasoituksen, 3-2 johtomaalin ja 4-3 voittomaalin. Neljännen täysosumansa Mantha teki vain 54 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Dylan Larkin ja Filip Hronek olivat Manthan päätarjoilijat, kun kumpikin merkkautti kaksi syöttöpistettä. Starsin suomalaisista Miro Heiskanen nappasi syötön Hintzin ensimmäiseen maaliin, mutta Esa Lindell jäi Red Wingsin Valtteri Filppulan tavoin pisteittä.

DET-DAL: Hintz hyödyntää reboundin ja tasoittaa pelin

New York Islanders - Winnipeg Jets 4-1
Patrik Laine avasi kauden maalitilinsä kolmannessa ottelussa, kun hän viimeisteli Jetsin 1-3 kavennuksen toisen erän lopussa. Islandersin toinen erä oli todella tehokas, kun saarelaiset iskivät kiekon kolmesti Jetsin Laurent Brossoit'n (29 torjuntaa) selän taakse. Laineen lisäksi kukaan muu Jetsin pelaajista ei onnistunut yllättämään Islandersin Thomas Greissia (35 torjuntaa). Kolmannessa erässä Leo Komarov nappasi syöttöpisteen, kun hän oli pohjustamassa pisteet 1+1 tehneen Anthony Beauvillier'n 4-1 maalia. Jetsin Ville Heinola jäi pisteittä.
Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 4-3 ja.
Lightning nousi avauserässä 0-1 takaa-ajoasemasta 3-1 johtoon, mutta sen jälkeen Hurricanesin suomalaiset nousivat esiin. Erik Haula kavensi toisessa erässä ylivoimalla, ja kolmannessa erässä Teuvo Teräväinen syötti Dougie Hamiltonin 3-3 tasoituksen ylivoimalla. Ottelu eteni jatkoajalle, jonka ratkaisijaksi nousi Hurricanesin Jaccob Slavin. Carolinan Sebastian Aho jäi pisteittä. Hurricanesin maalivahti Petr Mrazek torjui vain kymmenen kertaa, kun Lightningin Curtis McElhinney urakoi 40 torjuntaa.

CAR-TBL: Haula survoo paluukiekon sisään ylivoimalla

Lightningin maalivahti Curtis McElhinney keräsi päävalmentaja Jon Cooperin kiitokset.
- Tämä oli Curtis McElhinneyn show. Hän oli ainoa kaveri, joka todella nousi esiin kahden viimeisen erän aikana. Huono homma vain, että emme pystyneet pelaamaan paremmin hänen edessään, Cooper kertoi.
Islandersin Josh Bailey (1+1) oli tyytyväinen joukkueensa peliin.
- Tällä tavalla meidän pitää pelata. Pelasimme kovaa kaikkialla kaukalossa ja puolustimme tiukasti, mutta olimme kuitenkin luovia ja löysimme keinot iskeä kiekko verkkoon muutaman kerran, Bailey summasi.
Red Wingsin pelaajista viimeksi Johan Franzen oli tehnyt ottelussa vähintään neljä maalia, kun ruotsalainen osui peräti viidesti Ottawa Senatorsia vastaan helmikuussa 2011. Nyt Anthony Mantha oli pitelemätön.
- Kun hän liikuttaa jalkojaan, on hän yhtä hyvä kuin kuka tahansa maailmassa. On hauskaa olla jäällä hänen kanssaan, kun hän pelaa tähän tapaan, voittomaaliin johtaneen aloitusvoiton ottanut Dylan Larkin kommentoi.