BOS-VAN: Rask torjuu 25 kertaa matkalla nollapeliin

Lähes täpötäysi NHL-kierros tarjoili toimintaa peräti kolmentoista ottelun edestä. Suomalaiset olivat loistavassa vireessä ja kirjauttivat muun muassa kaksi nollapeliä. Illan pääuutinen oli silti jälleen kerran Aleksandr Ovetshkin, joka teki jo kolmannen hattutemppunsa kuuteen viime otteluun.

Washington Capitals - Los Angeles Kings 4-2
Venäläinen ihmemies hämmästytti jälleen. Aleksandr Ovetshkin iski hattutempun reilussa neljässä minuutissa, kun Capitals kaatoi Kingsin. Samalla Capitalsin kapteenista tuli kauden ensimmäinen 40 maalin rajapyykin ylittänyt pelaaja. Ovetshkinin tehohetki alkoi ajassa 53.50, kun Capitals oli vielä 1-2 tappioasemassa. Capital One Arenan 18 573 katsojaa saivat kuitenkin kokea jälleen unohtumattoman ilotulituksen Ovetshkinin kääntäessä pelin silmänräpäyksessä viidellä laukauksellaan.

WSH-LAK: Ovetshkin iskee jälleen hattutempun

Boston Bruins - Vancouver Canucks 4-0
Tuukka Rask torjui 25 kertaa matkalla nollapeliin. Bruinsin hyökkäys puolestaan tehtaili vähintään maalin jokaisessa erässä ja sai nautiskella myös Canucksin tarjoilemista ylivoimatilanteista. Charlie Coylen, Brad Marchandin, David Krejcin ja Karson Kuhlmanin maalit toivat kotivoiton.
New Jersey Devils - Montreal Canadiens 4-5 vl.
New Jerseyn johto suli käsittämättömällä tavalla tunteikkaassa ja tapahtumantäyteisessä kamppailussa. Jesper Bratt vei isännät toisen erän keskivaiheilla jo 3-0-johtoon, mutta se ei Devilsille riittänyt.
Montrealin kiri alkoi Joel Armian alivoimamaalista ja jatkui kolmannen erän puolelle. Canadiens nousi jopa 4-3 johtoon, mutta Kyle Palmierin ylivoimamaali 20 sekuntia ennen täyttä aikaa venytti ottelun ylitöiden puolelle. Voittomaalikilpailun ratkaisi Ilja Kovaltshuk.
Arizona Coyotes - Edmonton Oilers 3-0
Antti Raanta torjui 30 kertaa ja nollasi Edmonton Oilersin aavikolla. Arizona teki voittoon vaaditut maalit toisessa erässä, jossa Conor Garland rikkoi kuparisen ja Lawson Crouse tuplasi johdon alivoimalla. Jälkimmäinen toimi syöttäjänä Christian Dvorakin viimeistellessä kolmannen osuman tyhjään maaliin.
St. Louis Blues - Carolina Hurricanes 6-3
St. Louis Bluesin kotiotteluiden pisteputki venyi yhdentoista ottelun mittaiseksi. Blues otti hallinnan jo varhain, eikä luopunut otteestaan missään kohtaa. Zach Sanford ja Brayden Schenn kirjauttivat kaksi maalia mieheen. Sebastian Aho teki yhden Hurricanesin osumista.

STL-CAR: Ahon ja Foegelen yhteispeli toimii

Winnipeg Jets - Nashville Predators 1-2 ja.
Mikael Granlund iski voittomaalin Nashvillen hakiessa kaksi pistettä Manitobasta. Otteluun oltiin saamassa toinen suomalaissankari, kun Patrik Laine sai rangaistuslaukauksen 1-1 tilanteessa, mutta Jets-laituri ei kyennyt ohittamaan Juuse Sarosta.
Buffalo Sabres - Colorado Avalanche 1-6
Coloradon Cale Makar teki seurahistoriaa tehdessään kauden 38 pisteensä. Avalanchen ja Quebec Nordiquesin tulokaspuolustajien aiempi piste-ennätys, 37 pistettä, oli 35 vuoden takaa. Myös suomalaiset onnistuivat, sillä Mikko Rantanen maalasi kerran ja Joonas Donskoi nappasi syöttöpisteen Avalanchen vierasvoitossa. Illan tehomies oli kuitenkin Andre Burakovsky pistein 1+3.
Columbus Blue Jackets - Florida Panthers 1-0 ja.
Elvis Merzlikinsin voittoputki jatkuu. Latvialaismaalivahti torjui jo seitsemännen voittonsa peräkkäin ja saman jakson neljännen nollapelinsä. Merzlikins torjui 32 kertaa harvinaisen vähämaalisessa kamppailussa, joka ratkesi vasta jatkoajalla Zach Werenskin osumaan.

CBJ-FLA: Merzlikins torjuu Vatranon yrityksen

New York Islanders - Dallas Stars 4-3 ja.
Anthony Beauvillier aloitti ja lopetti maalinteon Islandersin kotivoitossa. Beauvillier vei isännät johtoon toisella peliminuutilla, mutta aina kun Islanders iski kerran, Stars vastasi. Kolmannessa erässä Dallas meni jopa ensimmäisen kerran johtoon, mutta Roope Hintzin rangaistus kostautui ja Islanders iski ylivoimalla. Jatkoajalla Beauvillier tälläsi voittomaalin ajassa 62.52.
Tampa Bay Lightning - Vegas Golden Knights 4-2
Tampa Bay Lightning otti neljännen peräkkäisen voittonsa nujertaessaan Vegasin yli 19 000 katsojan edessä. Brayden Point, Tyler Johnson, Steven Stamkos ja Alex Killorn iskivät Lightningin maalit. Tampa Bay meni johtoon avauserän puolivälissä ja päästi Vegasin kahdesti tasoihin, mutta ratkaisi ottelun viimeisellä kympillä.
Ottawa Senators - Anaheim Ducks 2-3 vl.
Anaheim Ducks aiheutti itselleen päänvaivaa jäähyillä, jotka pitivät Ottawa Senatorsin mukana kamppailussa. Nick Ritchie ja Ondrej Kase iskivät ankkojen maalit, mutta molemmilla kerroilla Senators tuli tasoihin ylivoimamaaleilla. Toinen piste lähti Kaliforniaan vasta voittomaalikilpailun kautta.
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 3-2 ja.
Olli Määtän maali poiki Chicagolle yhden pisteen Xcel Energy Centeristä. Kevin Fialan kaksi maalia siirsivät Wildin edelle toisessa erässä, mutta vieraat pääsivät vihdoin heiluttamaan verkkoa kolmannessa. Adam Boqvistin kavennuksen jälkeen Määtän kauden kolmas maali tasasi numerot. Wildin jatkoaikasankariksi nousi Matt Dumba.

MIN-CHI: Määtän kauden kolmas

Calgary Flames - San Jose Sharks 1-3
Joe Thorntonista tuli NHL-historian 14. pelaaja, joka on tehnyt urallaan vähintään 1500 pistettä. Thornton syötti kaksi maalia, kun San Jose Sharks nousi 0-1 tappioasemasta vierasvoittoon Calgary Flamesista. Flames meni johtoon toisen erän alussa Johnny Gaudreaun osumalla, mutta vieraat käänsivät tilanteen päälaelleen muutamassa minuutissa Brent Burnsin ja Evander Kanen maaleilla. Loppulukemat sinetöi Kevin Labanc.
Omin sanoin:
Joel Armialle tiistain maali oli jo kauden kolmastoista, ja toinen alivoimalla. Canadiens jatkaa sinnikästä taistelua haaveillessaan pudotuspelipaikasta.
- Saatiin hyvä riisto ja läpiajossa hyvä viimeistely. Nate Thompsonin kanssa pelattiin muutenkin hyvää alivoimaa. Meillä ei oikein ole muuta mahdollisuutta kuin voittaa pelejä, mitä kautta itseluottamus ja henki kasvavat, Armia sanoi.