raanta

Arizona Coyotesin Antti Raanta ja Dallas Starsin Kari Lehtonen loistivat maaliensa suulla ja varmistivat torjunnoillaan voitot joukkueilleen. Lauantain kierroksen suomalaisonnistujiin kuului myös kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Rasmus Ristolainen, joka auttoi Buffalo Sabresin voittoon liigan kärkijoukkue Nashville Predatorsista Eeli Tolvasen debyyttiottelussa.

Pittsburgh Penguins varmisti neljäntenä Itäisen konferenssin joukkueena paikkansa kevään pudotuspeleissä. Boston Bruins puolestaan otti vakuuttavan voiton Florida Panthersista ja nousi idän kärkeen.
Arizona Coyotes - St. Louis Blues 6-0
Bluesin kevätrynnistys pysähtyi ainakin hetkellisesti muuriin nimeltä Antti Raanta. Kaikki vastustajan 34 laukausta torjunut Raanta sai tilastoihin kauden kolmannen nollapelinsä kojoottilauman raadeltua Bluesin tylyin numeroin.
Raanta kasvatti henkilökohtaista voittoputkeaan viiteen otteluun. Coyotes on ollut yksi kevätkauden pirteimmistä joukkueista pitkälti suomalaismaalivahtinsa ansiosta.
Isäntien tehokkaimpiin lukeutuivat Max Domi ja Dylan Strome, jotka molemmat keräsivät kolme syöttöpistettä. Kahteen tehopisteeseen ylsivät puolustaja Oliver Ekman-Larsson (1+1), Richard Panik (1+1) ja Derek Stepan (0+2).

Dallas Stars - Minnesota Wild 4-1
Kari Lehtonen toi huipputorjunnoillaan valoa Starsin leiriin ja piti joukkueensa playoff-haaveet hengissä. Lehtonen oli päätöserän lopulle saakka kiinni kauden toisessa nollapelissään, mutta Zach Parise onnistui yllättämään suomalaisvahdin ylivoimalla. Lehtoselle kirjattiin lopulta 33 torjuntaa.
Wildin Mikael Granlund sai syötön Parisen viimeistelemään osumaan. Mikko Koivu puolestaan laukoi kerran Starsin maalia kohti, mutta oli Granlundin tavoin plus-miinustilastossa yhden pykälän pakkasella.
Starsin tehomiehiä olivat tehot 1+1 keränneet Tyler Seguin ja John Klingberg. Dallasin suomalaispuolustajat Esa Lindell ja Julius Honka laukoivat molemmat kerran Wildin maalia kohti, mutta eivät päässeet tehopisteille.

Nashville Predators - Buffalo Sabres 4-7
Ottelun suurin huomionaihe oli luonnollisesti isäntien riveissä debytoinut Eeli Tolvanen, joka sai näyttää osaamistaan heti Predatorsin kärkiketjuissa. Tolvanen sai ensimmäisessä NHL-ottelussaan jääaikaa 13.34 ja merkkautti tilastoihin yhden taklauksen.
Sabres-puolustaja Victor Antipin loukkaantui toisessa erässä pahannäköisesti Scott Hartnellin laitataklauksen seurauksena. Hartnell sai tilanteesta viiden minuutin jäähyn ja pelirangaistuksen. Sabres iski viiden minuutin ylivoimansa aikana kiekon kolmesti ohi Pekka Rinteen, joka vaihdettiin toisella erätauolla Juuse Sarokseen.
Hurjalla pelipäällä ollut Sabresin Jack Eichel heilutti tahtipuikkoa ja saalisti peräti viisi syöttöpistettä. Sam Reinhart puolestaan iski hattutempun. Buffalon puolustuksen johtohahmo Rasmus Ristolainen keräsi tehot 0+3.

Boston Bruins - Florida Panthers 5-1
Kotijoukkue nuiji vahvalla viisikkopelaamisellaan Panthersin selvin numeroin. Toisen peräkkäisen voiton ottanut Bruins nousi idän kärkeen ohi Tampa Bay Lightningin. Bruinsin tehokkaimpiin kuuluivat loukkaantumisestaan toipunut Jake DeBrusk (2+1) sekä David Krejci (0+3).
Bruinsin maalilla pelannut Tuukka Rask (30 torjuntaa) oli Aleksander Barkoville ja kumppaneille todella hankala ohitettava. Panthersilta vain Jamie McGinn onnistui maalinteossa. Barkov ampui kolme laukausta Bruinsin maalia kohti, mutta oli plus-miinustilastossa yhden pykälän pakkasella. Tappio oli kova kolaus Panthersin playoff-haaveille.

Detroit Red Wings - Ottawa Senators 2-0
Jimmy Howard pysäytti kaikki Senatorsin 31 laukausta ja kirjautti kauden ensimmäisen nollapelinsä, kun Red Wings otti jo kolmannen peräkkäisen voittonsa. Red Wingsin osumista vastasivat Dylan Larkin ja Andreas Athanasiou.
Vierasjoukkue sai kamppailussa yllin kyllin mahdollisuuksia maalintekoon, mutta viimeistely tuotti tuskaa. Sen joutui toteamaan myös ruotsalaispuolustaja Erik Karlsson, joka laukoi kuusi kertaa Red Wingsin maalia kohti.
Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets 5-4 ja.
Kotijoukkue sai palkinnon hyvästä esityksestään, kun se nappasi ylimääräisen pisteen jatkoajalla. Ratkaisijana kunnostautui puolustaja Alexander Edler. Varsinaisen peliajan tehokkain Canucks-pelaaja oli kuitenkin hienon ottelun pelannut Jussi Jokinen (1+2), joka vei päätöserän maalillaan isännät jo 3-1-johtoon. Maali oli tällä kaudella kiertolaiselämää viettäneen Jokisen kolmas Canucksissa.
Vieraiden maalin suulla torjuneelta Joonas Korpisalolta lipsahti muutama helponnäköinen veto selän taakse, mutta torjuntoja suomalaisvahdille kertyi silti 24. Isäntien maalilla debytoinut Thatcher Demko sai tilastoihin NHL-uransa ensimmäisen voiton.
Blue Jacketsin Markus Nutivaaran ottelu päättyi harmittavasti loukkaantumiseen toisessa erässä. Joukkuetoveri Markus Hännikäisen jääaika oli 10.12.

Carolina Hurricanes - New York Rangers 1-2
Rangers kävi ryöstöretkellä Raleigh'ssa ja vei pisteet kotiin niukalla voitolla. Ottelun suuri sankari oli 40 torjuntaan venynyt Rangers-veskari Henrik Lundqvist, joka nousi eniten NHL-otteluita pelanneiden maalivahtien tilastossa Harry Lumleyn (803 ottelua) rinnalle sijalle 14.
Hurricanesin Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho jäivät tehopisteittä ja plus-miinuslukemaan -2.
New Jersey Devils - New York Islanders 4-3
Tähtihyökkääjä Taylor Hall siivitti kahdella osumallaan Devilsin lähemmäksi playoff-paikkaa. Huimaa kautta pelaava Hall iski molemmat maalinsa peräkkäin toisen erän alussa.
Devilsin alakerrassa luutinut Sami Vatanen esiintyi niin ikään vahvasti. Hän laukoi kerran Islandersin maalia kohti ja oli kamppailun jälkeen kahden pykälän verran plussalla.

Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens 5-2
Penguins sai kunnian olla neljäs Itäisen konferenssin joukkue, joka varmisti playoff-paikkansa. Phil Kesselin (1+1) ja Riley Sheahanin (1+1) päätöserän ylivoimaosumat sinetöivät Pittsburghin voiton. Myös Jevgeni Malkin (0+2) vietti kahden tehopisteen iltaa. Olli Määttä syötti Sheahanin maalin.
Montrealin maalilla pelanneelle Antti Niemelle kertyi 28 torjuntaa. Joukkuetoveri Artturi Lehkosen jääaika oli vajaat 18 minuuttia, mutta tehopisteille nuorimies ei tällä kertaa päässyt.
Toronto Maple Leafs - Winnipeg Jets 1-3
Viime kaudella tulokaspalkinnosta taistelleet Patrik Laine ja Auston Matthews kohtasivat toisen kerran tällä kaudella. Tehopisteille kaksikosta pääsi vain Matthews, joka syötti joukkueensa ainokaisen. Laine laukoi kolme kertaa Maple Leafsin maalia kohti.
Jetsin Joel Armia pelasi reilut 14 minuuttia, mutta myös hän jäi kamppailussa ilman tehopisteitä. Winnipegin maaleista vastasivat Josh Morrissey, Dustin Byfuglien ja Andrew Copp. Maple Leafsin ainoan osuman iski Patrick Marleau.
Leo Komarov teki paluun loukkaantumisensa jälkeen isäntien nelosketjuun. Kasperi Kapanen pelasi vajaat kahdeksan minuuttia ja laukoi kaksi kertaa Jetsin maalia kohti.

Calgary Flames - Edmonton Oilers 3-2
Kuumaakin kuumempi Albertan paikalliskamppailu päättyi lopulta kotijoukkueen niukkaan voittoon. Tunteet olivat läikkyä päätöserässä yli, mutta sen suuremmilta sikailuilta kuitenkin vältyttiin. Jäähyminuutteja jaettiin yhteensä 46.
Viime aikoina pahasti pelinsä kanssa hapuillut Flames sai kuin saikin pidettyä huippuvireisen Connor McDavidin kurissa, ja Oilersin supertähti jäi kamppailussa ilman tehopisteitä. Saman kohtalon koki myös Jesse Puljujärvi, joka pelasi reilut 13 minuuttia.
Flamesin sankareina kunnostautuivat maalivahti Mike Smith sekä tehot 1+1 iskenyt Mikael Backlund.
Vegas Golden Knights - San Jose Sharks 3-2
Pisteet matkasivat lopulta kasinokaupunkiin tasaisen väännön jälkeen. Tilanne oli vielä päätöserässä 2-2, kunnes sensaatiomaista kautta pelaava William Karlsson (1+1) karkasi alivoimalla läpiajoon ja veivasi kiekon todella taitavasti ohi Martin Jonesin.
Pelikuntoon toipunut Sharks-laituri Joonas Donskoi saalisti yhden syöttöpisteen NHL-uransa 200. ottelussa. Vegasin Erik Haula puolestaan jäi ilman tehopisteitä, vaikka laukoi Sharksin maalia kohti kolmesti.
Golden Knights otti kauden 50. voittonsa ja varmisti samalla myös Pacific-divisioonan voiton sekä kotiedun pudotuspelien kahdelle ensimmäiselle kierrokselle.

Kolmen pisteen iltaa viettänyt Jussi Jokinen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja antoi kehuja vastustaja Blue Jacketsille.
- Ottelun avausminuutit eivät olleet kovinkaan helppoja meille, mutta loppua kohden aloimme saada juonen päästä kiinni. Columbus on yksi liigan parhaista joukkueista. Mikäli pystymme jatkossa pelaamaan tällä tavalla, antaisi se koko joukkueelle itseluottamusta. Toiminta oli mielestäni hyvää, ja olemme menossa eteenpäin, Jokinen tiivisti.
Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella kommentoi kamppailun jälkeen ylävartalovamman saaneen Nutivaaran tilannetta.
- Loukkaantuminen ei ole vakava, mutta hän huilaa muutaman päivän, Tortorella kertoi.
Viisi syöttöpistettä kerännyt Jack Eichel oli harmissaan joukkuekaverinsa loukkaantumisesta, mutta oli tyytyväinen joukkueensa taisteluasenteesta.
- Toki se on todella ikävää nähdä pelikaverin makaavan jään pinnassa loukkaantuneena. Sisuunnuimme siitä hieman ja saimme tulostakin paremmin aikaan. Ylivoimamme toimi myös erittäin hyvin, Eichel muotoili.