peltonen_mf

Sveitsiläisseura Lausanne oli tyly isäntä Philadelphia Flyersille myöhään maanantai-iltana pelatussa NHL:n Global Series Challenge -ottelussa. Entisen NHL-pelaajan Ville Peltosen luotsaama Lausanne karkasi 4-0 johtoon eikä antautunut, vaikka Flyers viritti kovan kirin. Peltosen suojatit voittivat lopulta 4-3.

Lausanne karkasi johtoon Yannick Herrenin maalilla pelin viidennellä minuutilla. Avauserän puolivälin jälkeen Cory Emmerton tuplasi johdon ylivoimalla, kun Kevin Hayes istui kaksiminuuttista. Pian tämän jälkeen Joël Genazzi järkytti vierasjoukkuetta 3-0 maalillaan.

Toisen erän alussa Flyersin Joel Farabee otti kaksiminuuttisen koukkaamisesta, ja Lausannen Joël Fermin viimeisteli 4-0 lukemat. Tämä riitti Carter Hartille, joka jätti Flyersin maalin neljännen takaiskun jälkeen. Hänelle kertyi vain kuusi torjuntaa. Tilalle luisteli Brian Elliott, joka torjui 14 kertaa.
Elliottia Lausanne ei pystynyt yllättämään vaan NHL-vieras aloitti kovan kirin. NHL:ssäkin urallaan pelannut suomalaispuolustaja Petteri Lindbohm otti jäähyn kiinnipitämisestä, ja Claude Giroux iski ylivoimalla.

Lausanne vaihtoi maalivahtia toisen erän puolivälin jälkeen, kun päävalmentaja Peltonen halusi molempien maalivahtiensa kokevan NHL-joukkueen kohtaamisen huuman.
Kolmannen erän kuudennella minuutilla Connor Bunnaman teki Flyersin toisen täysosuman. Flyers-luotsi Alain Vigneault otti Elliottin pois maalilta jo yli kolme minuuttia ennen loppua, ja uhkapeli tuotti kuudella viittä vastaan yhden kavennuksen, kun Sean Couturier kavensi 3-4:ään pari minuuttia ennen loppua. Kotiyleisön riemuksi Lausannen johto kesti loppuun asti. Loppuunmyytyä ottelua seurasi 9 600 katsojaa.
Tehot 1+1 napannut Couturier oli ottelun ainoa enemmän kuin yhden pisteen saalistanut pelaaja. Lindbohm jäi ottelussa pisteittä, ja hänen plus-miinuslukemansa oli -2. Peltosen lisäksi Lausannen valmennustiimiin kuuluvat suomalaisista myös Tommi Hämäläinen, Tommi Niemelä ja Teemu Oksanen. Lausanne pelaa tällä kaudella Sveitsin liigan lisäksi myös Mestarien liiga CHL:ää.