Aho

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho pääsi pisteille 12. ottelussa peräkkäin ja on merkauttanut syöttöpisteen jokaisessa noista otteluista. Syöttöpistetehtailullaan hän nousi sivuamaan NHL-ennätystä. Myös Minnesota Wildin Mikael Granlundin pisteputki jatkui, ja se on nyt yhdeksän ottelun mittainen. Puolustajat Esa Lindell ja Miro Heiskanen pääsivät maalien makuun, kun Dallas Stars kukisti Montreal Canadiensin.

Carolina Hurricanes - Boston Bruins 2-3
Sebastian Aho sai syöttöpisteen Micheal Ferlandin 1-0 maaliin ja venytti kauden alun peräkkäisten otteluiden pisteputkensa kahteentoista. Lukema on Hurricanesin/Hartford Whalersin historian kovin. Ennen tiistain ottelua Aho jakoi kärkipaikan seuralegenda Ron Francisin kanssa. Ahosta tuli Wayne Gretzkyn ja Ken Linsemanin jälkeen NHL-historian kolmas pelaaja, joka merkkauttaa vähintään yhden syöttöpisteen kauden 12 ensimmäisessä ottelussa.
Hurricanes taipui lopulta tappioon, kun Brad Marchand käänsi pelin Bruinsille toisen erän lopun ja kolmannen erän alun maaleillaan. Hurricanesin Teuvo Teräväinen jäi pisteittä, vaikka hätyytteli kolmella laukauksella Bruinsin maalivahti Jaroslav Halakia (42 torjuntaa).

CAR-BOS: Ferland tekee maalin Ahon syötöstä

Edmonton Oilers - Minnesota Wild 3-4
Mikael Granlund jatkoi hurjaa virettään ja nousi lopussa Wildin ratkaisijaksi. Hän viimeisteli voittomaalin vajaat kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Granlund kirjautti ottelussa myös syöttöpisteen, kun hän oli alustamassa Eric Staalin tasoitusmaalia toisen erän lopulla. Kahden ensimmäisen erän aikana Wild nousi kolmesti maalin takaa-ajoasemasta tasoihin ja palasi voittokantaan yhden tappiollisen ottelun jälkeen. Wild-kippari Mikko Koivu jäi pisteittä.

EDM-MIN: Granlund osuu lopussa ylivoimalla

Montreal Canadiens - Dallas Stars 1-4
Starsin suomalaispuolustajista Esa Lindell (1+1) ja Miro Heiskanen iskivät maaleillaan ensitahdit joukkueen kauden ensimmäiselle vierasvoitolle. Kumpikin osui avauserän alkupuolella. Canadiens kavensi päätöserässä, mutta Devin Shore (1+2) ja loukkaantumisen jälkeen kaukaloon palannut Aleksandr Radulov ratkaisivat pelin lopullisesti. Canadiensin suomalaistrion Jesperi Kotkaniemi (-2), Joel Armia (0) ja Artturi Lehkonen (-1) sekä Starsin Julius Honka (0) jäivät pisteittä.

MTL-DAL: Heiskanen yllättää Pricen

Nashville Predators - Vegas Golden Knights 4-1
Predators vahvisti asemiaan Läntisen konferenssin kärjessä, kun se voitti Golden Knightsin. Ryan Hartmanin minuutin välein toisessa erässä tekemät maalit käänsivät pelin Predatorsille, jonka suomalaismaalivahti Juuse Saros torjui 23 kertaa. Nashvillen suomalaishyökkääjä Miikka Salomäki ja Golden Knightsin Erik Haula jäivät pisteittä.

NSH-VGK: Hartman yllättää Subbanin

Buffalo Sabres - Calgary Flames 1-2 ja.
Sabres oli vahvasti kiinni voitossa, mutta Flames nousi tasoihin Matthew Tkachukin kolmannen erän maalilla. Täysosuma syntyi 56 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jatkoajalla Flames huipensi ottelunsa voittoon, kun Johnny Gaudreau iski loppulukemat. Sean Monahan nappasi syöttöpisteen joukkueen kumpaankin maaliin. Juuso Välimäki pelasi Flamesin takalinjoilla 15.43 ja Rasmus Ristolainen Sabresin alakerrassa 25.48.
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 3-5
Red Wings pommitti Blue Jacketsin suomalaismaalivahti Joonas Korpisalon vaihtoon avauserän kolmella maalillaan. Korpisalolle kertyi vain neljä torjuntaa reilussa 13 minuutissa. Kolmannen erän alussa suomalaiset johtivat Blue Jacketsin kiriä, kun Markus Hännikäinen rohmusi kaksi syöttöpistettä ja Markus Nutivaara teki kauden avausmaalinsa. Blue Jackets nousi tasoihin, mutta Red Wings karkasi uudestaan Tyler Bertuzzin maalilla. Joukkueen tehomies Dylan Larkin (2+1) viimeisteli päätösminuutilla loppulukemat tyhjään maaliin. Korpisalon korvanneelle Sergei Bobrovskille kertyi 23 torjuntaa.

CBJ-DET: Larkin käyttää nopeuttaan ja tekee maalin

Pittsburgh Penguins - New York Islanders 3-6
Sidney Crosbyn maalivire jatkui, kun hän iski kuudennen täysosumansa neljään viime otteluun. Penguins-kippari ei kuitenkaan onnistunut johtamaan joukkoaan voittoon, kun Islanders viimeisteli tehokkaasti. Islanders karkasi toisessa erässä 2-2:sta 5-2:een ja paransi asemiaan vielä kolmannessa erässä yhdellä maalilla. Jordan Eberle teki Islandersin toisen erän maaleista kaksi. Joukkueen suomalaisista Valtteri Filppula nappasi syöttöpisteen avausmaaliin, mutta Leo Komarov jäi pisteittä. Penguinsin suomalaispuolustajat Olli Määttä ja Juuso Riikola jäivät pisteittä.
Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils 8-3
Sami Vatasen (0+1) Devils aloitti vakuuttavasti, kun joukkue teki kaksi maalia avauserässä. Sen jälkeen juhli Lightning, joka porhalsi murskavoittoon Brayden Pointin (1+4) johdolla. Muita tehomiehiä olivat muun muassa Nikita Kutsherov (2+1), Steven Stamkos (1+2), Ryan McDonagh (1+2) ja Yanni Gourde (0+3).

TBL-NJD: Kutsherov päättää nätin syöttökuvion

Anaheim Ducks - Philadelphia Flyers 2-3
Flyers jatkoi Ducksin ahdinkoa ja aiheutti näille kuudennen peräkkäisen tappion. Voittomaali syntyi vajaat kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Nolan Patrick iski johto-osuman Flyersille. Pontus Åberg teki Ducksin molemmat maalit. Flyersin suomalaishyökkääjä Jori Lehterä jäi pisteittä.
Arizona Coyotes - Ottawa Senators 5-1
Antti Raanta venyi Coyotesin maalilla 25 torjuntaan ja pohjusti osaltaan joukkueensa voiton. Raannan nolla särkyi vähän ennen toisen erän puoliväliä, kun Senators kavensi 1-3:een. Coyotes sai laajasti onnistumisia, ja vain Alex Galchenyuk nappasi enemmän kuin yhden tehopisteen. Hän teki ottelun avausmaalin ja syötti viimeisen.

ARI-OTT: Stepan osuu omalta siniviivalta

San Jose Sharks - New York Rangers 3-4 vl.
Rangers oli kiinni voitossa Chris Kreiderin kolmannen erän kahdella maalilla, mutta Tomas Hertl tasoitti pelin 3-3:een vajaat kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Ottelu ratkesi lopulta vasta voittolaukauskilpailussa, jonka ainoa maalinteossa onnistunut pelaaja oli Rangersin Kevin Shattenkirk. Sharksin Antti Suomela ja Joonas Donskoi jäivät pisteittä.

SJS-NYR: Shattenkirk ratkaisee rystylaukauksella

Islanders voitti vieraskiertueensa kaikki kolme ottelua ja jatkoi hyviä peliesityksiään.
- Tiedän, että kausi on vasta alkuvaiheessa, mutta nämä ottelut olivat tärkeitä. Kolme voittoa kolmen ottelun vieraskiertueelta, ja vastassa oli vielä oman divisioonan joukkueet. Olemme yrittäneet pelata samalla tavalla koko ajan ja kehittää peliämme. Tänään oli taas oppitunti, ja homma meni eteenpäin, Jordan Eberle pohdiskeli.
Stars on kuuden ottelun vieraskiertueella ja otti nyt kauden ensimmäisen vierasvoittonsa vieraskiertueen toisesta ottelusta.
- Sen merkitys on suuri. Meillä ei ollut aiemmin vierasvoittoa, ja toivottavasti pystymme jatkamaan tästä. Tämä on pitkä vierasreissu ja haluamme ottaa pisteitä mahdollisimman aikaisin ja tehdä sen vähän helpommin kuin edellisissä otteluissa, Starsin maalivahti Ben Bishop tuumi.