Rask203

Tuukka Rask torjui sunnuntain kierroksella NHL-uransa 253. voiton ja nousi Tiny Thompsonin ohi yksin Boston Bruinsin maalivahtien kaikkien aikojen voittotilaston kärkeen. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jatkoivat hyvässä vireessä, mutta Carolina Hurricanes hävisi Calgary Flamesille. Jesperi Kotkaniemi teki Montreal Canadiensille tärkeän tasoitusmaalin.

Washington Capitals - Boston Bruins 0-1
Tuukka Rask venyi kiekon tielle 24 kertaa eikä antautunut Capitalsin pommituksessa. Raskille nollapeli oli kauden toinen ja uran 43:s, joten hän on enää yhden nollapelin päässä Miikka Kiprusoffista. Suomalaisten nollapelitilaston kärjessä on Pekka Rinne 54 nollapelillään.

BOS@WSH: Rask passes Thompson on franchise wins list

Raskin lisäksi Bruinsin ratkaisijoihin lukeutui ottelun ainoan maalin tehnyt David Krejci, joka yllätti Capitalsin Braden Holtbyn toisen erän puolivälissä. Torey Krug ja David Pastrnak nappasivat syöttöpisteet Krejcin täysosumaan. Holtby pelasi Raskin tavoin huippuottelun ja torjui 38 laukausta.
Carolina Hurricanes - Calgary Flames 3-4
Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen hyvä vire ei riittänyt voittoon saakka. Teräväinen iski ottelun avausmaalin Ahon sekä Micheal Ferlandin rakentamasta tilanteesta ja nappasi vielä toisessa erässä syöttöpisteen Dougie Hamiltonin 2-3 kavennukseen. Aho viimeisteli varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla 3-4 kavennuksen, mutta Flames piti pintansa. Aho pääsi pisteille viidennessä ottelussa peräkkäin ja on summannut jakson aikana 3+6 tehopistettä. Teräväisellä on koossa viidestä viime ottelusta pisteet 2+5.

Voittomaaliksi jäi Noah Hanifinin kolmannen erän 4-2 maali. Flames vahvisti voitolla asemiaan Läntisen konferenssin kärjessä. Flamesin tehomies oli Derek Ryan, joka viimeisteli 2-1 johdon ja alusti Garnet Hathawayn 3-1 alivoimamaalin.
Montreal Canadiens - Edmonton Oilers 4-3 ja.
Canadiensin Jesperi Kotkaniemi pääsi maalin makuun toisessa ottelussa peräkkäin, kun hän iski tärkeän 3-3 tasoituksen kolmannessa erässä. Canadiens menetti johtoaseman kaksi kertaa, mutta pystyi venymään ratkaisun hetkillä. Jonathan Drouin ratkaisi pelin Montrealille jatkoajalla. Lisäksi hän kirjautti syöttöpisteen Shea Weberin 1-0 maaliin. Oilersista tehokkaalla pelipäällä oli Leon Draisaitl, joka teki kaksi maalia.

Mikko Koskinen torjui Oilersin maalilla 23 kertaa. Oilersin Jesse Puljujärvi sekä Canadiensin Artturi Lehkonen ja Joel Armia jäivät pisteittä.
Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen.
- Mielestäni joukkueemme puolustuspeli oli erinomaista. Tuukka hoiti hommansa, kannoimme vastuumme ja teimme mitä voittoon vaadittiin, Cassidy tuumi Bruinsin Twitterissä jakamalla videolla.
Tuukka Raskia miellytti joukkueen pelityyli, joka tuotti maukkaan voiton.
- Joskus menee paljon maaleja, ja toisinaan ei yhtään. Pelasimme hyvin kaiken kaikkiaan. Nimi on historiankirjoissa, siinä se. Toivottavasti pystyn nappaamaan muutaman voiton lisää, Rask jutteli ottelun jälkeen.