FLA-MIN: Zucker yllättää Driedgerin läpiajosta

Aleksander Barkov pisti kampoihin kaikin keinoin, mutta Florida Panthersin ja Minnesota Wildin ottelun jälkeen voittoa juhli Wildin tulokasmaalivahti Kaapo Kähkönen. Patrik Laine johdatti Winnipeg Jetsin voittoon Dallas Starsista.

Florida Panthers - Minnesota Wild 2-4
Aleksander Barkov ja Jonathan Huberdeau (1+1) veivät Panthersin karkumatkalle avauserässä, mutta sen jälkeen Wildin Kaapo Kähkönen pisti luukut kiinni. Toisen NHL-ottelunsa torjuneelle maalivahdille kertyi 44 torjuntaa, ja hän petasi lopulta joukkueelleen maukkaan voiton. Wild voitti neljännen ottelun peräkkäin ja otti seitsemännen voiton kymmenestä viime ottelusta. Jason Zucker napsi pisteet 1+1, kun hän käynnisti kirin 1-2 kavennuksellaan ja pohjusti Mats Zuccarellon tasoituksen. Mikko Koivu jäi pisteittä ja jätti pelin kesken kolmannessa erässä.
Winnipeg Jets - Dallas Stars 5-1
Jets jatkoi vahvaa menoaan ja otti seitsemännen voittonsa yhdeksän viime ottelun jakson aikana. Tällä kertaa joukkueen pisterohmuna kunnostautui Kyle Connor, joka tehoili pisteet 1+2. Joukkueen sisäisen pistepörssin kärki Patrik Laine hankki tehot 1+1. Starsin Miro Heiskanen kavensi 1-3:een toisen erän lopussa, mutta Laine kasvatti johdon takaisin kolmeen maaliin 31 sekuntia ennen erän loppua. Jetsin Joona Luoto ja Starsin Roope Hintz sekä Esa Lindell jäivät pisteittä.

WPG-DAL: Laine osuu hienosta syötöstä

Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 6-1
Hyvää kautta pelaava Flyers höykytti Maple Leafsia ja vaikeutti Maple Leafsin nousemista mukaan pudotuspeleihin vieville sijoille. Flyersin tehokkain oli puolustaja Philippe Myers, joka rohmusi kolme syöttöpistettä. Alakerrasta Shayne Gostisbehere nappasi tehot 1+1 ja hyökkääjistä Travis Konecny 1+1. Maple Leafsin Kasperi Kapanen jäi pisteittä.
Columbus Blue Jackets - Arizona Coyotes 2-4
Joonas Korpisalo torjui 24 kertaa Blue Jacketsin maalilla, mutta taipui tappioon. Darcy Kuemper poimi kiekon 33 kertaa Coyotesin maalilla. Coyotesin tehomiehenä kunnostautui Carl Söderberg, joka napsi pisteet 1+2. Hänen joukkuekaverinsa Jakob Chychrun pelasi 200. NHL-ottelunsa.
New Jersey Devils - Vegas Golden Knights 3-4
Alain Nasreddine ei onnistunut ensimmäisessä ottelussaan Devilsin peräsimessä ohjaamaan joukkuetta takaisin voittojen tielle, sillä John Hynesin aikakaudella alkanut tappioputki jatkui neljään. Eniten kiusaa teki Jonathan Marchessault, joka viimeisteli päätöserässä hattutempun. Devilsin Sami Vatanen pelasi 27.13 ja jäi pisteittä ja tulokashyökkääjä Jack Hughes oli alavartalovamman takia sivussa kolmannen peräkkäisen ottelun.

NJD-VGK: Marchessault tekee kolmannen hattutemppunsa

Boston Bruins - Carolina Hurricanes 2-0
Bruinsin maalivahti Jaroslav Halak juhlisti 500. runkosarjaotteluaan nollapelillä, kun hän torjui 24 Hurricanesin laukausta. Hän torjui yhden Sebastian Ahon ja yhden Teuvo Teräväisen laukauksen ja petasi Bruinsin kahdeksannen peräkkäisen voiton. Bruinsin maalintekijät olivat kolmannessa erässä onnistuneet Charlie Coyle ja David Krejci, joista viimeksi mainitulle maali oli uran 200:s runkosarjassa.
Montreal Canadiens - New York Islanders 4-2
Joel Armian peräkkäisten otteluiden maalisarja jäi kolmeen, kun porilainen ei osunut enää Islandersia vastaan. Koko Canadiensin suomalaiskaarti jäi pisteittä, kun myöskään Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen eivät päässeet tilastoihin. Canadiens palasi voittokantaan kahdeksan peräkkäisen tappion jälkeen, kun Shea Weber, Phillip Danault ja Brendan Gallagher nakuttelivat kukin pisteet 1+1. Islandersin Leo Komarov jäi pisteittä, ja Otto Koivula ei ollut kokoonpanossa.
Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 2-3 ja.
Predators punnersi kahdesti tasoihin varsinaisella peliajalla, mutta Nikita Kutsherov (1+1) juhli illan viimeistä täysosumaa. Venäläistähti ratkaisi pelin jatkoajalla, kun hän yllätti Predatorsin maalivahti Pekka Rinteen (28 torjuntaa). Predatorsin Mikael Granlund oli sivussa kokoonpanosta alavartalovamman takia. Hänen tilaansa seurataan päivittäin.

NSH-TBL: Kutsherov rokottaa Stamkosin syötöstä

Vancouver Canucks - Ottawa Senators 5-2
Canucks jatkoi Senatorsin vaikeuksia ja nuiji vastustajansa jo avauserässä Antoine Rousselin, Tanner Pearsonin, sadannen NHL-ottelunsa pelanneen Elias Petterssonin ja Zack MacEwenin maaleilla. Kotijoukkue sai laajasti onnistumisia, ja kahteen tehopisteeseen ylsivät Chris Tanev (0+2) ja Adam Gaudette (0+2).
San Jose Sharks - Washington Capitals 2-5
Capitals otti maukkaan vierasvoiton, kun Jakub Vrana ja Garnett Hathaway näyttivät esimerkkiä kumpikin kahdella maalilla. Puolustaja John Carlson jatkoi tehovirettään pistein 1+2. Ottelun avausmaalin tehnyt Melker Karlsson (1+1) oli mukana Sharksin molemmissa täysosumissa.

SJS-WSH: Carlson yllättää Jonesin

Wildin päivän positiivisesta suomalaispanoksesta vastasi Kaapo Kähkönen.
- Sehän on selvää, että voittaminen on asia minkä vuoksi pelaa. Voittopelin jälkeinen tunne kopissa kaverien kanssa, se on jotain sellaista, mihin ei koskaan väsy, hän tuumi toisen NHL-voittonsa jälkeen.
Flyersin hyvä pelivire miellyttää hyökkääjä Travis Konecnya.
- Kaikki menevät nyt oikeaan suuntaan ja ovat saaneet jalkansa liikkeelle. Jos joku ketju on vähän alamaissa, seuraava ketju nappaa heidät mukaansa, pääsemme läpi vaikeista hetkistä ja jatkamme eteenpäin, Konecny alleviivasi eri ketjujen innostavaa vaikutusta toisiinsa.
Starsin puolustaja Miro Heiskanen myönsi, että voiton vienyt Jets oli parempi kaikessa.
- Heikko esitys meiltä. (Anton) Hudobin pelasi upeasti, mutta kaikki muut surkeasti, hän arvioi.
Jetsin hyökkääjä Patrik Laine puolestaan oli tyytyväinen siihen, että joukkue pelasi ensimmäiset 20 minuuttia hyvin.
- Se oli ajatuksemme otteluun lähdettäessä. Pelataan ensimmäiset 20 minuuttia vahvasti ja jatketaan ottelua siltä pohjalta. Se onnistui, hän iloitsi.