Lehtonen

Kari Lehtonen torjui voiton Dallas Starsille. Hän ei ollut pelannut pariin viikkoon ja teki vahvan paluun, kun Stars murskasi Colorado Avalanchen maalein 7-2. Winnipeg Jetsin Patrik Laine pelasi sadannen NHL-ottelunsa ja teki yhden maalin. Jets nollasi Ottawa Senatorsin 5-0.

Colorado Avalanche - Dallas Stars 2-7
Kari Lehtonen pääsi parin viikon tauon jälkeen tositoimiin Starsin maalilla ja torjui heti voiton. Stars aloitti terävästi, ja Tyler Seguin iski joukkueelle kaksi maalia avauserässä. Avalanchen Mikko Rantanen kavensi toisen erän avausminuutilla, mutta sen jälkeen kaukalossa pyöri lähinnä Starsin show. Seguinin lisäksi usean tehopisteen iltaa viettivät myös Brett Ritchie (2+0), Devin Shore (1+1), Aleksandr Radulov (0+2) ja John Klingberg (0+2). Suomalaispuolustaja Esa Lindell nappasi yhden syöttöpisteen, mutta Julius Honka jäi pisteittä. Kari Lehtoselle kertyi 25 torjuntaa.

Winnipeg Jets - Ottawa Senators 5-0
Patrik Laine juhlisti sadatta NHL-otteluaan tekemällä Jetsin 4-0-maalin. Hän osui toisessa erässä ylivoimalla. Jetsin erikoistilannepelaaminen oli muutenkin kohdallaan, sillä joukkue teki maaleistaan kolme ylivoimalla. Tehokkaimpina häärivät Blake Wheeler (1+3) ja Mathieu Perreault (1+2). Wheeler on summannut kauden aikana pisteet 7+28=35 ja on sarjan syöttöpörssin kärjessä.
Connor Hellebuyck torjui Jetsin maalilla 21 kertaa ja piti maalinsa puhtaana ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Senatorsin maalivahdit Mike Condon ja Craig Anderson torjuivat yhteensä 44 kertaa. Senators vaihtoi maalivahtia Tyler Myersin 5-0-maalin jälkeen, ja Anderson ei päästänyt selkänsä taakse yhtään kiekkoa. Jets vahvisti asemiaan Läntisen konferenssin kärjessä.

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 1-3
Kingsin maalivahti Jonathan Quick torjui 24 kertaa, ja kenttäpelaajat ratkaisivat pelin päätöserässä. Puolustaja Christian Folin laukoi avausmaalin vähän ennen erän puoliväliä. Dustin Brown (1+1) tuplasi johdon pari minuuttia ennen täyttä aikaa, kun hän laukoi 2-0-osuman tyhjään maaliin. Jonathan Toews teki Blackhawksin kavennuksen ajassa 58.14. Anze Kopitar (1+1) viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Kingsille voitto oli viides peräkkäinen. Blackhawks hävisi neljännen ottelun peräkkäin. Kingsin Jussi Jokinen laukoi kerran kohti Blackhawksin maalia, mutta jäi pisteittä. Hänen plus-miinuslukemansa oli +1.

Vegas Golden Knights - Arizona Coyotes 3-2 ja.
Golden Knights karkasi kahdesti johtoon varsinaisella peliajalla, mutta Coyotes kuittasi molemmat maalit. Jatkoajalla Golden Knights ehti maalintekoon jälleen ensimmäisenä, ja Reilly Smithin täysosuma ratkaisi pelin. Smithin maalin syötti Jonathan Marchessault, joka teki kolmannessa erässä Golden Knightsin 2-1-maalin. Joukkueen ensimmäisestä vastasi Alex Tuch. Coyotesin kahden tehopisteen mies oli Max Domi, joka syötti sekä Jakob Chychrunin että Derek Stepanin maalin. Golden Knightsin Erik Haula jäi pisteittä. Golden Knights katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa ja kukisti Coyotesin jo neljännen kerran tällä kaudella.

Omin sanoin:
Los Angeles Kings vahvisti asemiaan Läntisen konferenssin kärkitaistelussa:
- Saimme otteluun sellaisen alun kuin halusimmekin ja pidimme yllä vauhtia. Toisessa erässä pelimme vähän lopahti, mutta Quick piti meidät mukana pelissä. Kolmannessa erässä löysimme tiemme voittoon, Kingsin kapteeni Anze Kopitar sanoi NHL.comin Charlie Roumeliotisin haastattelussa.
Dallas Stars on voittanut seitsemän kahdeksasta viimeisimmästä ottelustaan:
- Olemme pelanneet oikealla tavalla. Pelaamme älykkäästi ja annamme itsellemme mahdollisuuden voittaa otteluita, Starsin päävalmentaja Ken Hitchcock kertoi NHL.comin Rick Sadowskin haastattelussa.
Starsin maalivahti Kari Lehtonen oli mielissään, kun pääsi pelaamaan pitkästä aikaa:
- Oli kiva pelata parin viikon tauon jälkeen. Sain tehtyä muutaman hyvän torjunnan, ja se oli mukava juttu. Jätkät tekivät muutaman maalin ja helpottivat minun hommaani, Lehtonen kiitteli Starsin tehokasta hyökkäyskalustoa.