WingsCelebrate

Philadelphia Flyersin Jori Lehterä nappasi kaksi syöttöpistettä ja Detroit Red Wingsin Vili Saarijärvi teki yhden maalin yön harjoitusottelukierroksella, joka toimi monelle joukkueelle kenraaliharjoituksena kautta varten.

Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 5-1
Vili Saarijärvi iski Red Wingsin avausmaalin ensimmäisessä erässä ylivoimalla. Myös Jussi Jokinen pääsi pisteille, kun hän nappasi syöttöpisteen Martin Frk'n 4-1 ylivoimamaaliin toisen erän puolivälin jälkeen. Red Wingsin Harri Säteri joutui tällä kertaa tyytymään kakkosmaalivahtina toimimiseen. Maalia vahtinut Jonathan Bernier esiintyi hyvin ja torjui 26 laukausta. Pelicansissa viime kaudella SM-liigaa pelannut tshekkipuolustaja Libor Sulak viimeisteli ottelun loppulukemat.

TOR@DET: Smith tarjoilee syötön Saarijärvelle

Boston Bruins - Philadelphia Flyers 1-4
Suomalaispuolustaja Urho Vaakanainen oli kolmannen erän alussa pohjustamassa Bruinsin 1-1 tasoitusta, mutta se oli lopulta laiha lohtu. Flyers karkasi voittoon kaksi maalia viimeistelleen Michael Rafflin johdolla. Jori Lehterä saalisti syöttöpisteen Rafflin molempiin maaleihin. Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 20 kertaa.
Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]
Edmonton Oilers - Calgary Flames 4-3
Connor McDavid (1+1) käynnisti Oilersin kirin toisen erän 2-3 kavennuksellaan. Kailer Yamamoto viimeisteli työn, kun hän teki toisen erän loppupuolella tasoituksen ja päätöserässä voittomaalin. Flamesin suomalaispuolustaja Juuso Välimäki nappasi yhden syöttöpisteen. Jesse Puljujärvi ei ollut Oilersin kokoonpanossa ja Mikko Koskinen toimi varamaalivahtina.
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 2-3
Panthers hävisi Lightningille viikon toisenkin kohtaamisen, mutta tällä kertaa lukemat olivat maltillisemmat kuin torstain kierroksen tappio 2-6. Aleksander Barkov pohjusti toisessa erässä Mike Hoffmanin (1+1) ylivoimalla syntyneen 2-1 johtomaalin, mutta Lightning käänsi pelin päätöserässä Mathieu Josephin ja J.T. Millerin johdolla.

MTL@OTT: Duchene osuu Tkachukin syötöstä

Ottawa Senators - Montreal Canadiens 3-0
Craig Anderson oli ohittamaton Senatorsin maalilla ja torjui kaikki 19 laukausta. Canadiensin maalilla Carey Price torjui kahden erän aikana 18 kertaa ja päästi kolme maalia. Päätöserään maalille vaihdettu Antti Niemi (10 torjuntaa) ei antautunut kertaakaan, mutta Canadiens ei enää noussut voittotaisteluun. Senatorsin tehomiehet olivat Matt Duchene (1+1) ja Mark Stone (0+2). Canadiensin suomalaishyökkääjä Joel Armia laukoi kahdesti kohti Senatorsin maalia, mutta joutui todistamaan maalivahti Andersonin paremmuuden. Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen eivät olleet Canadiensin kokoonpanossa.
Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets 4-1
Joonas Korpisalo pelasi Blue Jacketsin maalilla reilut 35 minuuttia, ja Blackhawks pääsi yllättämään suomalaisen neljä kertaa. Korpisalolle kertyi 23 torjuntaa. J-F Berube otti torjuntavastuun toisen erän loppupuolella ja pysäytti kiekon yhdeksän kertaa. Blackhawks ei yllättänyt Berubea kertaakaan, mutta sinitakeilla ei ollut enää asiaa voittotaisteluun. Markus Nutivaara pohjusti Kevin Stenlundin 1-4 kavennuksen kolmannessa erässä ylivoimalla. Blue Jacketsin Markus Hännikäinen ja Blackhawksin Henri Jokiharju jäivät pisteittä.

CBJ@CHI: Korpisalo estää Saadin maalintekoyrityksen

Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 1-4
Derek Stepan ja Michael Grabner olivat Coyotesin tehokkaimmat, sillä kumpikin merkkautti pisteet 1+1. Ottelussa nähtiin todella vähän maalintekopaikkoja. Coyotesin maalivahti Darcy Kuemperille kertyi 15 ja Canucksin Jacob Markströmille 12 torjuntaa. Markus Granlund ei ollut Canucksin kokoonpanossa. Antti Raanta toimi Coyotesin luukkuvahtina.
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 0-3
John Gibson torjui Ducksin maalilla 32 kertaa ja piti verkkonsa puhtaana. Joukkueen maalintekijöitä olivat Ben Street, Troy Terry ja Carter Rowney. Kingsin maalivahti Jonathan Quickille kertyi 34 torjuntaa.

Omin sanoin:
Cam Talbot torjui Oilersin maalilla 39 kertaa ja sai kehut päävalmentaja Todd McLellanilta:
- Cam oli mahtava. Hän oli terävä ja rauhallinen ja tarvittaessa sopivan aggressiivinen. Kaverit arvostivat häntä ensimmäisessä erässä, kun eivät itse olleet valmiita pelaamaan ja hän hoiti hommat, McLellan sanoi seuran verkkosivuilla.
Flyersin Wayne Simmonds pelasi harjoitusottelukauden ensimmäisen ottelunsa ja merkkautti heti pisteet 1+1.
- Tämän ottelun merkitys oli valtava, koska oli vähän ruostetta. Ajattelin vain pelata oikea-aikaisesti, hoitaa puolustusvelvoitteet ja pelata yhteen ketjun kanssa, Simmonds tuumi seuran verkkosivuilla.