HedmanVasi829

Pudotuspelien toinen kierros pääsi jatkumaan lauantaina kolmella ottelulla. Tampa Bay Lightning kukisti Boston Bruinsin kolmannen kerran peräkkäin ja on enää voiton päässä Itäisen konferenssin finaaleista. New York Islanders ja Vegas Golden Knights voittivat omat mittelönsä ja siirtyivät ottelusarjoissaan 2-1 johtoon.

New York Islanders - Philadelphia Flyers 3-1
Leo Komarov oli yksi Islandersin sankareista saarelaisten kaataessa Flyersin toisen kerran. Islanders johtaa sarjaa nyt voitoin 2-1.
Flyers johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen Tyler Pitlickin ohitettua Semjon Varlamovin, mutta toinen 20-minuuttinen oli kamppailun käännekohta. Islandersin tasoitus nähtiin erän lähestyessä puoliväliään, kun Matt Martinin lähietäisyydeltä laukoma kiekko lirui Carter Hartin varusteiden läpi verkkoon.

Komarov ja Martin johdattivat Islandersin voittoon

Komarovin tähtihetki koitti juuri ennen erätaukoa, kun kellossa oli enää kuusi sekuntia. Flyersin kiekonmenetys tarjosi vielä yhden tilanteen ja Komarov suti matalan rystylaukauksen Hartin patjojen välistä maaliin. Osuma oli suomalaisen ensimmäinen näissä pudotuspeleissä.
Ottelun viimeinen maali syntyi kolmannen erän alussa Flyersin pelatessa alivoimalla. Anders Lee ohitti Hartin vielä kolmannen kerran ja ratkaisi taiston lopullisesti.
Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 1-3
Lightning laittoi Bruinsin selkä seinää vasten voittamalla sarjan neljännen ottelun. Näin ollen Lightning johtaa sarjaa voitoin 3-1.
Ondrej Palat oli terävin piikki karhujen turkissa jatkaessaan maaliputkeaan. Palat teki ottelun avausmaalin yhdeksän minuutin kohdalla Brayden Pointin veivattua Bostonin puolustuksen sekaisin. Bruins nukkui ja päästi Palatin hiipimään viisikkonsa keskeltä maalin eteen, eikä tshekkihyökkääjä erehtynyt viimeistelyssään.

BOS-TBL: Palat osuu Pointin hienosta esityöstä

Toisen erän puolella sama mies iski uudemman kerran. Tällä kertaa Palat pyssytti kaukaa ja kovaa ja kykeni yllättämään Jaroslav Halakin, joka sai hanskaansa kiekon tielle kykenemättä kuitenkaan pysäyttämään laukausta. Victor Hedman alkoi jo lyödä alkutahteja voitonjuhlille viedessään Lightningin 3-0 johtoon ylivoimalla vielä ennen toista erätaukoa.
Andrei Vasilevskin nolla murtui vihdoin kolmannessa erässä, kun Bruins hyödynsi neljännen ylivoimansa. Jake DeBrusk onnistui laukomaan pienestä kulmasta kiekon Vasilevskin patjojen välistä sisään ja lisäämään jännitystä loppuhetkille, mutta takamatka osoittautui Bostonille liian suureksi.

Lightning kukisti Bruinsin neljännessä ottelussa

Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights 0-3
Canucksin ja Golden Knightsin välisen sarjan kaksi ensimmäistä ottelua olivat tuloksellisesti lähes toistensa peilikuvia, ja kolmannessa suunta kääntyi taas. Tällä kertaa oli Vegasin vuoro ottaa selvänumeroinen voitto.
Ritarit nappasivat vahvan otteen jo ensimmäisillä minuuteilla, sillä Vegas johti ottelua 2-0 alle kuuden minuutin jälkeen. Alex Tuch osui ensimmäisenä, ja Zach Whitecloud tuplasi johdon reilu minuutti tämän jälkeen.

VAN-VGK: Tuch iskee avausmaalin Royn syötöstä

Osumien jälkeen tarjoiltiin arvokkaita ylivoimatilaisuuksia molempiin päätyihin, mutta seuraavan - ja viimeisen - kerran verkko heilui vasta kolmannessa erässä. Silloin Vegas sai hyödynnettyä yhden erikoistilanteen Islandersin väärää vaihtoa seuranneen joukkuerangaistuksen aikana. Asialla oli Mark Stone, joka latasi rannelaukauksensa B-pisteen kohdalla ja sijoitti kiekon takayläkulmaan.
Ruotsalaismaalivahti Robin Lehner osoittautui Vegasin maalilla ohittamattomaksi ja sinetöi omiensa voiton 31 torjunnan nollapelillä.
Philadelphia hävisi näissä pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa tehtyään ottelun avausmaalin. Ratkaiseva oli toinen erä, jossa Islanders voitti laukaustilaston lukemin 15-6.
- Emme olleet ensimmäisessä erässä hyviä, vaan he saivat oman pelinsä rullaamaan ja olimme vähän vaikeuksissa. Erätauko oli meille tärkeä. Avauserän jälkipuolisko oli ihan kohtalainen, mutta tiesimme, että toisessa erässä meidän oli oltava vahvoja. Siinä myös otimme ottelun haltuumme, kertasi Martin.