Faksa

Tiistaina pelattiin vilkas 10 ottelun NHL-kierros. Nashville Predators oli jälleen vahvassa vedossa Pekka Rinteen johdolla. Joonas Korpisalo torjui voiton Columbus Blues Jacketsille. Suomalaispelaajista maalin makuun pääsivät Aleksander Barkov ja Leo Komarov.
Dallas Starsin Ben Bishop nollasi Vegas Golden Knightsin, ja Tampan Bay Lightningin Andrei Vasilevski puolestaan pelasi nollapelin Buffaloa Sabresia vastaan. Bishopin joukkuetoveri Radek Faksa pyssytti NHL-uransa ensimmäisen hattutempun.

Vegas Golden Knights - Dallas Stars
Ottelun ratkaisi Stars-hyökkääjä Radek Faksan puhdas kypärätemppu ottelun toisessa erässä. Ritarit eivät nousseet viimeisessä erässä mukaan peliin. Starsin maalilla nollapelin pelannut Ben Bishop merkkautti 31 torjuntaa.
Nashville Predators - Chicago Blackhawks 3-2
Predators kesti Blackhawksin takaa-ajon, ja joukkueen viimeisenä lukkona oli tutusti maalivahti Pekka Rinne. Roman Josi vei Predatorsin 3-1-johtoon heti päätöserän alussa. Erän puolivälissä Lance Bouma nosti Blackhawksin vielä maalin päähän. Rinne masensi vierailijat 37 torjunnalla ja auttoi joukkueensa tiukkaan 3-2-voittoon. Predatorsin Miikka Salomäki pelasi ottelussa vajaat 12 minuuttia, mutta jäi ilman tehopisteitä.

Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes 3-2 vl.
Kamppailu venyi voittolaukauskilpailuun, jossa Blue Jacketsin hyökkääjät Cam Atkinson ja Artemi Panarin osuivat, mutta Hurricanesin suomalaiset Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho eivät onnistuneet ohittamaan Columbuksen maalilla torjunutta maanmiestään Joonas Korpisaloa. Kotiyleisön riemuksi isännät veivät voiton maalein 3-2. Korpisalolle merkittiin ottelussa 29 torjuntaa.

Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 0-2
Illan ottelun avainpelaaja löytyi Tampan tolppien välistä, sillä Andrei Vasilevskin 34 torjuntaa tylsyttivät Sabresin. Mihael Sergatshov ja Dan Girardi takasivat osumillaan 2-0-voiton Lightningille. Rasmus Ristolainen oli jälleen peliaikarohmu Sabresin takalinjoilla, sillä hän pelasi ottelussa reilut 25 minuuttia.
New York Rangers - Florida Panthers 4-5
Panthersin Denis Malgin iski ottelun voittomaalin Mark Pysykin ja Jonathan Huberdeaun syötöstä. Huberdeau kirjautti ottelussa tehot 1+2. Hän sai syöttöpisteen myös Aleksander Barkovin ylivoimalla tekemään ottelun avausmaaliin. Kotijoukkueen harmiksi Chris Kreiderin (2+0) ja David Desharnaisin (0+3) hyvät tehot eivät riittäneet nostamaan Rangersia voittoon. Panthersin Henrik Haapalalle kertyi ottelussa peliaikaa reilut 11 minuuttia, mutta pisteille hän ei päässyt.

Calgary Flames - Toronto Maple Leafs 1-4
Maple Leafs haki vakuuttavan vierasvoiton Flamesista. Suomalaishyökkääjä Leo Komarov kaunisteli lopulliset voittolukemat ottelun viimeisellä sekunnilla tyhjään maaliin. Toronton muut maalintekijät olivat Roman Polak, Nikita Zaitsev ja Nazem Kadri. Leafs-vahti Frederik Andersenille kertyi ottelussa 19 torjuntaa.
New York Islanders - Vancouver Canucks 5-2
John Tavares (1+1) ja Anders Lee (1+1) nousivat Islandersin ratkaisijoiksi. Andrew Ladd, Calvin De Haan ja Jordan Eberle onnistuivat myös maalinteossa kotijoukkueelle. Thomas Vanek ja Bo Horvat puolestaan vastasivat Canucksin osumista.

Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 1-4
Los Angeles Kings haki selvän vierasvoiton Red Wingsistä. Ottelun ratkaisija oli Kingsin tähtihyökkääjä Anze Kopitar, joka iski ottelussa tehot 2+1. Dustin Brown ja Adrian Kempe onnistuivat myös maalinteossa. Kotijoukkueen ainokaisen viimeisteli Mike Green. Kingsin Jussi Jokinen sai peliaikaa vajaat 12 minuuttia, mutta jäi pisteittä.
Philadelphia Flyers - San Jose Sharks 1-3
Hyökkääjät Chris Tierney ja Joe Thornton sekä puolustaja Marc-Edouard Vlasic vastasivat Sharksin maaleista, kun joukkue nappasi voiton Philadelphia Flyersista. San Jose on nyt ottanut pisteitä viidessä peräkkäisessä ottelussa. Sharksin Joonas Donskoi sekä Flyersin Jori Lehterä ja Valtteri Filppula jäivät ottelussa ilman tehopisteitä. Donskoi joutui jättämään ottelun kesken saatuaan poikittaista mailaa keskivartaloonsa.

Edmonton Oilers - Arizona Coyotes 3-2 ja.
Ryan Nugent-Hopkins ratkaisi ottelun jatkoajalla Oilersille, jolta onnistuivat maalinteossa myös Zach Kassian ja Matt Benning. Vieraiden avainpelaajia olivat Max Domi (0+2) sekä maalintekijät Christian Fischer ja Oliver Ekman-Larsson. Aivotärähdyksestä kärsivä maalivahti Antti Raanta oli edelleen sivussa Coyotesin kokoonpanosta.
Vahvaa kautta pelaavan Tampa Bay Lightningin puolustaja Victor Hedman myhäili tyytyväisenä voittoisan ottelun jälkeen.
- Vasilevskin otteet ovat olleet uskomattomia. Hän on yksi tämän liigan parhaista maalivahdeista. Hän auttaa meitä paljon. Tänään loimme hyviä tilanteita hyökkäyspäässä ja lauoimme tehokkaasti. Ttärkeintä on mennä maalilla ja saada sinne laukauksia, totesi Hedman NHL.comille.
Panthersin päävalmentaja Bob Boughner puolestaan korosti voiton merkitystä tiukasta ottelusta.
- Onnistuimme kääntämään ottelun, vaikka vastustaja oli valtaosan ottelusta niskan päällä ja määräsi pelin tahdin. On mukavaa voittaa tällaisia otteluita, Boughner sanoi NHL.comille.
Vahvassa vireessä viime kierroksilla ollut Nashville Predators esitti jälleen hyviä otteita kotiyleisönsä edessä.
- Meillä on itseluottamus kohdallaan nyt. Meillä on joukkueessa tarvittavaa syvyyttä. Neljä tasaista ketjua, kolme pakkiparia ja loistavaa maalivahtipeliä. Marraskuu on ollut meille erittäin hyvä. Voimme vielä parantaa ja teemme töitä sen eteen, kehui Roman Josi ottelun jälkeen NHL.comille.