Aho

Sebastian Ahon pistevireelle ei näy loppua, sillä Carolina Hurricanesin suomalaistähti pääsi pisteille jo 11. ottelussa peräkkäin. Hurricanes joutui kuitenkin taipumaan kotonaan New York Islandersille. Vegas Golden Knightsin Erik Haulalle kertyi kaksi syöttöpistettä, kun hän johti joukkueensa kiriä.

Carolina Hurricanes - New York Islanders 1-2
Sebastian Aho pohjusti toisen erän alussa Teuvo Teräväisen 1-1 tasoituksen ja pääsi pisteille 11. ottelussa peräkkäin. Kauden alusta lukien 11 otteluun tehot 4+12=16 summannut Aho sivuaa Ron Francisin lukemia Hurricanesin/Hartford Whalersin historian pisimmän kauden alusta alkaneen pisteputken suhteen. Francis pääsi pisteille 11 ottelussa peräkkäin kauden 1984-85 alussa.
Voittoon asti Ahon ja Teräväisen vahva pelivire ei kantanut. Islanders karkasi johtoon toisen erän loppupuolella, kun tehomies Anders Lee (1+1) pohjusti Ryan Pulockin maalin. Kolmannessa erässä Thomas Greiss piti torjunnoillaan huolen, ettei Hurricanes nouse enää tasoihin. Greissille kertyi kaikkiaan 38 torjuntaa. Islandersin suomalaishyökkääjistä Valtteri Filppula pelasi 17.23 ja Leo Komarov 16.55.

CAR-NYI: Teräväisen maali jatkaa Ahon pisteputkea

Vegas Golden Knights - Ottawa Senators 4-3 ja.
Golden Knights nousi varsinaisella peliajalla kaksi kertaa tasoihin ja huipensi kirinsä jatkoajalla, kun Jonathan Marchessault viimeisteli loppulukemat rangaistuslaukauksella. Suomalaishyökkääjä Erik Haula oli isossa roolissa, kun Golden Knights kiri tasoihin ensimmäisen kerran toisessa erässä. Haula syötti Alex Tuchin 1-2 ja Ryan Reavesin 2-2 maalit. Haulan kauden pistesaldo on nyt 1+3=4. Senatorsin maalivahti Craig Anderson joutui kovaan kiekkosateeseen ja torjui 49 kertaa. Golden Knightsin Marc-Andre Fleury selvisi 19 torjunnalla.

VGK-OTT: Marchessault tekee ratkaisun rankkarilla

Anaheim Ducks - San Jose Sharks 3-4 ja.
Ducks nousi 1-3 takaa-ajoasemasta tasoihin Pontus Åbergin maaleilla, mutta jatkoajalla juhli Sharks. Joonas Donskoi ja Timo Meier hyökkäsivät röyhkeästi Ducksin maalille, ja Meier taisteli lopulta kiekon verkkoon. Donskoi nappasi syöttöpisteen ratkaisumaaliin. Meier oli tehokkaana myös varsinaisella peliajalla, kun hän oli pohjustamassa joukkueensa toista maalia ja teki itse kolmannen.
Sharksin suomalaishyökkääjä Antti Suomela kokeili kolme kertaa laukauksensa purevuutta, mutta ei onnistunut yllättämään Ducksin maalivahti John Gibsonia, jolle kertyi lopulta 45 torjuntaa.

ANA-SJS: Åberg päättää vastahyökkäyksen

Los Angeles Kings - New York Rangers 4-3
Kings katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa, kun se kukisti Rangersin. Toisessa erässä Kings kiri Ilja Kovaltshukin (1+2) johdolla kiinni Rangersin kahden maalin karkumatkan. Kolmannen erän alussa Kovaltshuk oli pohjustamassa joukkueensa 3-2 johtomaalia, mutta Rangers nousi tasoihin Ryan Spoonerin täysosumalla. Alec Martinez teki voittomaalin Kingsille vain 55 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
Detroit Red Wings - Dallas Stars 4-2
Red Wings ylsi kauden ensimmäiseen kotivoittoonsa, kun se pelasi tehokkaan päätöserän ja rokotti siinä Starsia kolmesti. Tyler Bertuzzi teki 2-1 maalin erän alkupuolella, ja Jonathan Ericsson tuplasi johdon vielä ennen erän puoliväliä. Stars haki raivokkaasti lisäosumia ja laukoi kolmannessa erässä yhdeksän kertaa kohti Jonathan Bernierin (28 torjuntaa) vartioimaa maalia. Radek Faksa yllätti Bernierin viimeisellä minuutilla, mutta tasoihin asti tähtipaidat eivät ehtineet. Justin Abdelkader viimeisteli loppulukemat Red Wingsille.
Starsin suomalaispuolustajista Esa Lindell sai syöttöpisteen joukkueensa ensimmäiseen maaliin. Hän sai peliaikaa 22.38. Miro Heiskanen pelasi 22.35 ja Julius Honka 14.34. Ben Bishop torjui Starsin maalilla 19 kertaa.

DET-DAL: Bertuzzi viimeistelee pompun jälkeen

Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers 1-2 ja.
Connor McDavid tarvitsi jatkoajasta vain 53 sekuntia pelin ratkaisemiseen. Voitosta Oilers saa paljon kiittää myös maalivahtiaan Cam Talbotia, joka torjui 31 kertaa ja oli etenkin kahdessa viimeisessä erässä kovan pommituksen kohteena. Oilersille voitto oli kolmas peräkkäin, joten joukkue alkaa löytää pelivirettään. Brent Seabrook aloitti maalinteon iskemällä Blackhawksille 1-0 osuman, mutta Zack Kassian tasoitti vielä avauserän aikana.
Blackhawksin suomalaispuolustaja Henri Jokiharju pelasi joukkueensa toiseksi isoimmat peliminuutit 24.14. Jesse Puljujärvi ei ollut Oilersin kokoonpanossa.

CHI-EDM: McDavid ratkaisee Draisaitlin syötöstä

Starsin päävalmentaja Jim Montgomery pettyi omiensa esitykseen.
- Jalkamme eivät liikkuneet normaaliin tapaan, emmekä kommunikoineet jäällä tarpeeksi hyvin. Pelissämme ei ollut potkua. Toiseen erään paransimme, mutta vain vähän emmekä niin paljon kuin olisin odottanut. Tarvitsemme taisteluasennetta, ja sitä meillä ei ollut, Montgomery puhisi.
Rangersin norjalaishyökkääjä Mats Zuccarello olisi ollut tyytyväinen yhteenkin pisteeseen.
- Tilanteessa 3-3 jatkoajalle meneminen olisi ollut tänään reilu tulos. Mielestäni kumpikaan joukkue ei ansainnut sen enempää. Meidän on pystyttävä rakentelemaan paikkoja paremmin, Zuccarello ruoti ottelua.
Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]