patrick laine

Philadelphia Flyers jatkoi nousuvirettään ja voitti Winnipeg Jetsin. Flyers on nyt kauden pisimmässä voittoputkessaan, kun se on voittanut neljä ottelua peräkkäin. New Jersey Devils otti kovan taisteluvoiton Pittsburgh Penguinsista.

Philadelphia Flyers - Winnipeg Jets 3-1
Carter Hart venyi Flyersin maalilla 31 torjuntaan ja oli yksi joukkueensa avainpelaajista. Hart pohjusti Flyersin neljännen peräkkäisen voiton, joka pitää joukkueen ohuet pudotuspelihaaveet elossa.
Phil Varone vei Flyersin 1-0 johtoon toisessa erässä, mutta Jetsin Jack Roslovic tasoitti muutama minuutti myöhemmin. 200. NHL-ottelunsa pelannut Travis Konecny palautti Flyersin maalin johtoon ennen erätaukoa. Kolmannen erän lopulla Konecny tarjoili James van Riemsdykille paikan, eikä tämä epäonnistunut.
Jetsin Patrik Laine pelasi 19.47 ja laukoi kuusi kertaa kohti Hartin vartioimaa Flyers-maalia. Laine jäi pisteittä, ja hänen plus-miinuslukemansa oli heikko -3. AHL:stä Jetsin riveihin nostettu suomalaispuolustaja Sami Niku kellotti peliajan 13.25 ja pääsi kaksi kertaa laukomaan kohti vastustajan maalia. Myös Niku jäi pisteittä. Jori Lehterä ei ollut Flyersin kokoonpanossa.

Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 3-6
Penguinsin alavire jatkui, kun se isännöi Devilsiä. Tappio oli Penguinsille jo neljäs viiteen viime otteluun. Devils puolestaan palasi voittokantaan kolmen peräkkäisen tappion jälkeen. Devils iski terävästi avauserän puolivälin jälkeen, kun Travis Zajac (1+3) ja Damon Severson pääsivät maalien makuun. Brian Boyle kasvatti johtoa toisen erän alussa, mutta Derick Brassard kavensi.
Juuso Riikola nappasi syöttöpisteen Penguinsin 1-3 kavennukseen, mutta ilo jäi lyhyeksi. Blake Coleman palautti Devilsin johdon kolmeen maaliin. Päätöserän puolivälin jälkeen Kyle Palmieri ratkaisi pelin lopullisesti 5-1 maalillaan. Tämän jälkeen Matt Cullen ja Bryan Rust pääsivät vielä kaventamaan, mutta Pavel Zachan 6-2 maali piti Penguinsin sopivan kaukana.
Devilsin maalivahti Keith Kinkaid torjui 37 kertaa. Penguinsin Matt Murraylle kertyi 26 torjuntaa. Devilsin suomalaispakki Sami Vatanen pelasi 18.26 ja jäi pisteittä. Penguinsin Riikola pelasi 16.13 ja Olli Määttä 17.04. Määtän plus-miinuslukemaksi jäi -1.
Vatasen silmän yläpuolelle ommeltiin tikkejä kolmannessa erässä, mutta päävalmentaja John Hynes sanoi puolustajan olevan kunnossa.

PIT-NJD: Boyle tekee alivoimamaalin Zachan syötöstä

Omin sanoin:
Flyersin tulokasmaalivahti Carter Hart on ollut tyytyväinen peliesityksiinsä. Hän on voittanut seitsemän kolmestatoista ottelustaan:
- Tunnen oloni mukavaksi tällä tasolla. Ensimmäinen ottelu Detroitia vastaan oli hermostuttava. Sitten tajusin, että laidat ja jää ovat samat. Ei muuta kuin antaa mennä vaan, Hart iloitsi.
Devilsin maalivahti Keith Kinkaid oli varsin tyytyväinen joukkueensa peliin:
- Taistelimme hyvin heitä vastaan ja puolustimme hyvin joukkueena. Jokainen näytti raikkaalta ja liikkui hyvin, Kinkaid totesi.
Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan antoi tunnustusta Devilsin taistelulle:
- Annan tunnustusta Devilsille, joka pelasi kovaa tänä iltana ja puolusti kovasti. Meidän täytyy tehdä tietyt asiat pelissämme paremmin ja johdonmukaisemmin, Sullivan jutteli.