finnish roundup 1227

Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen syötti torstain kierroksella yhden osuman, mutta joutui luopumaan pistepörssin kärkipaikastaan. Tampa Bay Lightningin venäläislaituri Nikita Kutsherov hurjasteli pisteet 1+3 ja nousi yhden pisteen erolla Rantasen ohi.

Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche 2-1
Golden Knights oli vahva kotonaan, vaikka jäikin alussa takaa-ajajaksi. J.T. Compher teki Mikko Rantasen syötöstä Avalanchen johtomaalin ylivoimalla, mutta Golden Knightsin Paul Stastny kuittasi nopeasti. Maalittoman toisen erän jälkeen Golden Knights puristi voittoon. Stastny pohjusti kolmannen erän puolivälissä Brandon Pirrin 2-1 maalin, ja 31 kertaa torjunut Marc-Andre Fleury piti huolen, ettei Avalanche saanut lisäosumia.
Tampa Bay Lightning - Philadelphia Flyers 6-5 ja.
Idän kärkijoukkue Lightning joutui yllättävän ahtaalle Flyersia vastaan pelatussa ottelussa. Flyers kiri kolmannessa erässä tasoihin kolmen maalin takaa, mutta Alex Killorn ratkaisi jatkoajalla voiton Lightningille. Pistepörssin kärkeen noussut Nikita Kutsherov hurjasteli tehot 1+3 ja pääsi pisteille jo yhdeksännessä ottelussa peräkkäin. Venäläislaituri pelasi ennen joulutaukoa viiden (1+4) tehopisteen ottelun, joten hän takoi jo toisessa peräkkäisessä pelissä vähintään neljä pistettä.

TBL-PHI: Kutsherov yllättää Neuvirthin one-timerilla

Boston Bruins - New Jersey Devils 2-5
Mackenzie Blackwood torjui Devilsin maalilla 40 kertaa ja varmisti ensimmäisen voittonsa NHL:ssä. Bruinsin maalivahti Jaroslav Halak torjui 28 laukausta. Devilsin kahden maalin miehenä kunnostautui Blake Coleman, joka vastasi 3-1 ja 5-2 maaleista.
New Jerseyn suomalaispuolustaja Sami Vatanen jäi pisteittä.

BOS-NJD: Coleman blokkaa laukauksen ja saa läpiajon

New York Rangers - Columbus Blue Jackets 3-4 ja.
Chris Kreider teki Rangersin 2-2 tasoituksen toisen erän alussa ja vei kolmannen erän puolivälissä joukkueensa 3-2 johtoon, mutta se ei kuitenkaan riittänyt. Zach Werenski tasoitti pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, ja Pierre-Luc Dubois ratkaisi jatkoajalla pelin Blue Jacketsille.
Joonas Korpisalo venyi 19 torjuntaan Columbuksen maalilla. Sinitakkien suomalaispuolustaja Markus Nutivaara ja hyökkääjä Markus Hännikäinen jäivät pisteittä.

NYR-CBJ: Dubois ratkaisee jatkoajalla

Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 5-2
Penguinsin Phil Kessel otti ratkaisijan roolin toisessa erässä, kun hän tasoitti ylivoimalla 1-1:een, pohjusti sen jälkeen Derick Brassardin 2-1 osuman ja teki vielä ylivoimalla 3-1 maalin. Andreas Athanasiou toi Red Wingsin maalin päähän kolmannen erän alussa, mutta Patric Hörnqvist palautti Penguinsin johdon kahteen maaliin. Brassard teki lopussa illan toisen täysosumansa ja viimeisteli loppulukemat.
Penguinsin suomalaispuolustajista Olli Määttä pelasi 17.27 ja Juuso Riikola 19.32.

PIT-DET: Kessel tekee yv-maalin Howardin längistä

Winnipeg Jets - Calgary Flames 1-4
Jets romahti lännen kärkiottelussa, ja Patrik Laine jäi maaleitta viidennessä ottelussa peräkkäin. Laineen plus-miinuslukema oli karmaiseva -3. Flamesin Johnny Gaudreau oli vahvassa vireessä ja teki hattutempun. Hän viimeisteli joukkueensa 1-0, 2-1 ja 4-1 maalit. Sean Monahan nappasi syöttöpisteen Gaudreaun jokaiseen osumaan.

WPG-CGY: Gaudreau tekee neljännen hattutemppunsa

Washington Capitals - Carolina Hurricanes 3-1
Capitals otti kolmannen peräkkäisen voittonsa siten, ettei Aleksandr Ovetshkin taaskaan tehnyt maalia. Venäläinen ei jäänyt pisteittä, koska hän alusti T.J. Oshien 2-0 maalin ylivoimalla. Hurricanesin Sebastian Aho kavensi kolmannen erän puolivälin jälkeen, mutta tasoihin asti hurrikaanien kiri ei riittänyt. John Carlson (1+1) viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.
Ahon tavoin myös Teuvo Teräväinen laukoi kolme kertaa kohti vastustajan maalia. Janne Kuokkaselle vetopaikkoja ei kertynyt.
Nashville Predators - Dallas Stars 0-2
Anton Hudobin huhki Starsin maalilla 49 torjuntaa ja nollasi Predatorsin. Tyler Pitlick teki Starsin avausmaalin ensimmäisessä erässä, ja Mattias Janmark tuplasi johdon toisessa erässä.
Starsin suomalaisista Esa Lindell saalisti kakkossyötön Pitlickin maaliin, mutta Miro Heiskanen jäi pisteittä. Pekka Rinne torjui Predatorsin maalilla 28 kertaa. Miikka Salomäki jäi pisteittä.

NSH-DAL: Pitlick osuu Faksan syötöstä

Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 5-2
Patrick Kane hääri Wildin kiusana, kun hän teki Blackhawksin 1-0, 3-1 ja 5-2 maalit. Joukkueen sisäisessä maalintekokilpailussa hän jätti taakseen kahdesti viimeistelleen Brandon Saadin. Wildin maalintekijät olivat Zach Parise ja Eric Staal.
Wildin Mikael Granlund nappasi syöttöpisteen Staalin maaliin, mutta Mikko Koivu jäi pisteittä.

CHI-MIN: Kane iskee NHL-uransa viidennen hattutempun

St. Louis Blues - Buffalo Sabres 4-1
Idän kärkisijoista taistelevan Sabresin meno hyytyi Bluesin käsittelyssä. Nousuvireinen Blues karkasi toisessa erässä Robert Thomasin, Jay Bouwmeesterin ja Patrick Maroonin maaleilla. Rasmus Ristolainen pohjusti toisen erän lopussa Jack Eichelin 1-3 kavennuksen, mutta kiriä ei syntynyt. Päätöserässä Ryan O'Reilly rokotti entistä seuraansa ja viimeisteli loppulukemat.
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 2-4
Canucksin ruotsalaistulokas Elias Pettersson hääri jälleen vastustajien kiusana, kun hän syötti avauserässä Brock Boeserin 2-0 maalin ja viimeisteli itse 3-1 lukemat. Antoine Roussel ehti vielä ennen erätaukoa tehdä Canucksin neljännen maalin, joka oli liikaa Mikko Koskiselle. Suomalaismaalivahti jätti homman kesken neljän takaiskun jälkeen, kun torjuntoja kertyi vain kaksi. Leon Draisaitl kavensi toisessa erässä, mutta hänen maalinsa jäi ottelun viimeiseksi. Cam Talbotille kertyi Oilersin maalilla kahden erän aikana 14 torjuntaa.
Oilersin Jesse Puljujärvi ja Canucksin Markus Granlund eivät päässeet pisteiden makuun.

EDM-VAN: Boeser ja Pettersson näyttävät yhteispeliään

Los Angeles Kings - Arizona Coyotes 2-1
Dustin Brown oli hereillä kolmannen erän alussa ja viimeisteli Kingsille voittomaaliksi jääneen 2-1 osuman. Anze Kopitar ja Drew Doughty pohjustivat Brownin maalin. Avauserässä Coyotes karkasi johtoon Jakob Chychrunin maalilla, mutta Kingsin Jake Muzzin tasoitti reilu minuutti ennen erätaukoa. Jonathan Quick (26 torjuntaa) ei ollut Kingsin maalilla yllätettävissä enää avauserän jälkeen.

LAK-ARI: Muzzin tasoittaa kimmokkeiden kautta

San Jose Sharks - Anaheim Ducks 4-2
Joonas Donskoi pohjusti komealla tavalla Melker Karlssonin 1-1 tasoituksen avauserässä, ja San Jose sai hyvät lähtökohdat toiseen erään. Sharks karkasi Marcus Sörensenin maalilla, mutta Ducks punnersi vielä tasoihin. Brent Burns vei Sharksin 3-2 johtoon kolmannen erän puolivälissä, ja Tomas Hertl viimeisteli loppulukemat.
Devilsin maalivahti Mackenzie Blackwood aloitti toisen NHL-ottelunsa ja nappasi ensimmäisen voittonsa.
- Tuntuu hyvälle. Olen iloinen, että sain viimeinen ensimmäisen voittoni. Joukkue pelasi mahtavasti ja teki hommastani helpomman. Tämä on yksi niistä hetkistä, joita en unohda koskaan, Blackwood tuumi.
Phil Kesselin tehohetki jäi myös vastustaja Red Wingsin mieleen.
- Penguins ei saanut juuri mitään aikaan ennen kuin Kessel teki (ensimmäisen) maalinsa. Penguins on momentum-joukkue, joka käytti oman hetkensä. Meidän täytyy jatkossa löytää keinot saada momentum takaisin, Red Wingsin päävalmentaja Jeff Blashill viittasi Kesselin toisessa erässä rohmuamiin pisteisiin 2+1 ja otteen karkaamiseen vastustajalle.
Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]