Koskinen

Edmonton Oilersin suomalaismaalivahti Mikko Koskinen nousi suureen rooliin, kun Oilers kukisti vähämaalisessa ottelussa Dallas Starsin. Koskinen piti maalinsa puhtaana 28 torjunnalla. Colorado Avalanchen Mikko Rantanen saalisti kaksi syöttöpistettä ja säilytti asemansa NHL:n pistepörssin kärjessä.

Edmonton Oilers - Dallas Stars 1-0
Ken Hitchcock voitti ensimmäisen kotiottelunsa Oilersin päävalmentajana, kun vastassa oli hänen entinen seuransa Stars. Kokenut päävalmentaja joutui jännittämään voittoa pitkään, kun Oscar Klefbom ratkaisi ottelun vasta jatkoajalla Leon Draisaitlin syötöstä.
Suomalaismaalivahti Mikko Koskinen torjui ottelussa muun muassa kaksi Miro Heiskasen laukausta. Heiskasen tavoin myös Esa Lindell ja hyökkääjä Roope Hintz sekä Oilersin Jesse Puljujärvi jäivät pisteittä. Julius Honka ei ollut Starsin kokoonpanossa. Pistepörssin kärkeen mielivä Oilersin Connor McDavid ei onnistunut lihottamaan pistetiliään.

EDM-DAL: Koskinen torjuu lopussa Bennin yrityksen

Nashville Predators - Colorado Avalanche 2-3
Tuttu tutkapari oli jälleen tehokkaana, kun Nathan MacKinnon teki Avalanchen 1-1 ja 2-1 maalit Mikko Rantasen syötöstä. Kaksikko jatkaa pistepörssin kärjessä, jossa Rantanen on ykkösenä tehoin 10+30=40 ja MacKinnon kakkosena 17+20=37 pisteellään. Predators nousi vielä tasoihin Kevin Fialan toisen erän maalilla, mutta kolmannessa Tyson Jost yllätti Pekka Rinteen (22 torjuntaa) ylivoimalla ja teki voittomaaliksi jääneen osuman. Predatorsin Miikka Salomäki ei päässyt pisteiden makuun.

NSH-COL: MacKinnon yllättää Rinteen kilven puolelta

Buffalo Sabres - San Jose Sharks 3-2 ja.
Sabres otti jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti Sharksin Jeff Skinnerin jatkoaikamaalilla. Sabres johti varsinaisella peliajalla 2-0 Rasmus Ristolaisen ja Nathan Beaulieun osumilla, mutta Sharksin tehomies Joe Pavelski kampesi joukkueen tasoihin kahdella maalillaan. Pavelski teki molemmat maalinsa kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Sharksin suomalaisista Joonas Donskoi jäi pisteittä ja Antti Suomela ei ollut kokoonpanossa.

BUF-SJS: Ristolainen taiteilee näyttävän osuman

Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins 3-4
Kurssiaan kohti parempaa kääntävä Penguins otti pisteitä viidennestä ottelusta peräkkäin. Vierasvoitto Jetsistä ja hirmuvireisen Patrik Laineen nollaaminen olivat kova työnäyte. Laine laukoi neljä kertaa kohti Penguinsin maalia, mutta ei onnistunut yllättämään Casey DeSmithiä. Penguinsin riveistä nousi esiin kaksi yllätysratkaisijaa, kun Derek Grant tasoitti 3-3:een kolmannen erän alkupuolella ja Zach Aston-Reese viimeisteli voittomaalin erän loppupuolella. Penguinsin suomalaispuolustajista Olli Määttä saalisti yhden syöttöpisteen, mutta Juuso Riikola jäi pisteittä.

WPG-PIT: Crosbyn rystykuti on liikaa Hellebuyckille

Philadelphia Flyers - Ottawa Senators 3-4
Senators nousi kolmannessa erässä tasoihin Brady Tkachukin kahdella täysosumalla, ja Matt Duchene ratkaisi pelin kolmisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Tkachuk nappasi lisäksi yhden syöttöpisteen, kun hän oli avauserässä puuhaamassa Thomas Chabot'n 1-1 maalia. Jori Lehterä ei ollut Flyersin kokoonpanossa.
Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes 1-2
Hurricanesin maalivahti Curtis McElhinney urakoi peräti 48 torjuntaa ja piti joukkueensa kiinni voittotaistelussa. Victor Rask teki avauserässä Hurricanesin johtomaalin, ja Trevor van Riemsdyk tuplasi johdon toisessa erässä. Kolmannessa Phillip Danault kavensi Artturi Lehkosen ja Shea Weberin syötöstä, mutta kovavireinen McElhinney ei ollut enää toista kertaa yllätettävissä. Weberille ottelu oli kauden ensimmäinen monen viikon toipumisloman jälkeen. Canadiensin suomalaisista Jesperi Kotkaniemi sekä Hurricanesilta Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jäivät pisteittä.
Tampa Bay Lightning - Anaheim Ducks 1-3
Ducks aloitti kaksi ottelua sisältävän vierailunsa Floridan niemimaalle mainiosti, kun se kukisti Lightningin. Ducks ratkaisi pelin nopeasti kolmannessa erässä Nick Ritchien ja Carter Rowneyn maaleilla, jotka syntyivät 48 sekunnin välein erän alkupuolella. Pontus Åberg saalisti syöttöpisteen molempiin maaleihin. Ryan Miller torjui Ducksin maalilla 34 ja Louis Domingue Lightningin maalilla 19 kertaa. Kalle Kossila ei ollut Ducksin kokoonpanossa.

TBL-ANA: Ritchie tekee johtomaalin ylivoimalla

Minnesota Wild - Arizona Coyotes 3-4
Coyotes sai hitusen helpotusta tuskaansa ja katkaisi neljän ottelun tappioputken. Josh Archibald kavensi kolmannen erän alussa 2-3:een, Michael Grabner tasoitti ja Archibald viimeisteli voittomaalin. Coyotesin tehohetki kesti viitisen minuuttia ja siivitti joukkueen voittoon. Antti Raanta jätti pelin jälleen kesken, kun hän kärsi kahden ensimmäisen erän aikana kolme takaiskua ja torjui 17 kertaa. Adin Hill torjui päätöserässä viisi kertaa eikä antautunut kertaakaan. Wildin Mikko Koivu nappasi yhden syöttöpisteen, mutta Mikael Granlund jäi pisteittä.

MIN-ARI: Archibald vie Coyotesin johtoon

Chicago Blackhawks - Vegas Golden Knights 3-8
Jo neljännen peräkkäisen voittonsa ottanut Golden Knights alkaa saada juonen päästä kiinni. Vegasin tehomiehinä häärivät muun muassa Cody Eakin (2+1), Shea Theodore (2+1) ja Deryk Engelland (0+3). Golden Knights iski jo avauserässä kolme maalia eikä sen jälkeen päästänyt Blackhawksia kahta maalia lähemmäs.

CHI-VGK: Fleury esittää monta hienoa torjuntaa

Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 1-2 ja.
Markus Granlund viimeisteli Canucksille tärkeän tasoituksen nelisen minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä. Granlundin maali varmisti Canucksille pisteen. Jatkoajalla Kingsin riveistä nousi esiin tuttu ratkaisija Dustin Brown (1+1), joka viimeisteli voittomaalin. Edellisessä ottelussaan Brown teki kolme maalia. Myös Anze Kopitar oli jälleen pelipäällä ja saalisti kaksi syöttöpistettä.

VAN-LAK: Granlund jatkaa laukauksen ohi Petersenin

Sabresin Jeff Skinner teki kauden 19. maalinsa ja nousi maalipörssissä tasoihin Jetsin Patrik Laineen ja Boston Bruinsin David Pastrnakin kanssa. Sabres sivuaa kymmenennellä peräkkäisellä voitolla historiansa pisintä voittoputkea.
- Skinnerillä on kyky olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Hän on hyvä ruuhkassa, hän löytää avoimet paikat, menee irtokiekkoihin ja tietää, mihin kiekko pitää ampua, päävalmentaja Phil Housley kehui suojattiaan haastattelussa pelin jälkeen.
Flyersin päävalmentaja Dave Hakstol oli pettynyt siihen, miten joukkueen peli hyytyi kolmannessa erässä.
- Kahden hyvän erän jälkeen emme enää pelanneet kiekkoa syvään ja tehneet asioita kuten olimme tehneet. Kaksi ensimmäistä erää pelasimme yksinkertaista peliä, pelasimme kiekkoa syvään ja teimme heidän hommansa vaikeaksi heidän omalla alueellaan. Emme tehneet sitten näitä asioita kolmannessa erässä, Hakstol harmitteli.