armia1

Winnipeg Jetsin ja Minnesota Wildin kohtaamisesta ei tullutkaan Patrik Laineen ja Mikael Granlundin pisteentekokilpailua, vaan ottelun suomalaistehoista vastasi Winnipegin Joel Armia. Jets voitti Wildin murskalukemin 7-2. Aleksander Barkov teki Florida Panthersin avausmaalin kovavireistä New Jersey Devilsiä vastaan pelatussa ottelussa.

Winnipeg Jets - Minnesota Wild 7-2
Joukkueet kohtasivat jo kolmannen kerran tällä kaudella, ja Jets oli jälleen Wildia vahvempi. Tällä kertaa joukkueiden ero oli yhden maalin sijaan lopulta viisi maalia. Wild karkasi johtoon Jason Zuckerin ja Chris Stewartin osumilla, mutta Joel Armia laukoi Jetsille tärkeän 1-2-kavennuksen. Mark Scheifele tasoitti avauserän lopussa ja saalisti ottelussa vielä syöttöpisteet Jacob Trouban 3-2 ja Kyle Connorin 5-2-maaleihin. Näiden osumien välissä Armia alusti Mathieu Perreault'n 4-2-maalin. Jetsin maali-iloittelusta huolimatta Patrik Laine ei päässyt pisteille. Tehoitta jäivät myös Wildin Mikko Koivu ja Mikael Granlund.

New Jersey Devils - Florida Panthers 2-3
Aleksander Barkov teki Panthersin ensimmäisen maalin ja siirsi joukkueensa 1-0-johtoon ottelun toisessa erässä. Idän kärkijoukkueisiin lukeutuva Devils nousi kahdesti tasoihin, mutta ei pystynyt kuittaamaan enää Panthersin 3-2-maalia, jonka Jared McCann iski päätöserän puolivälin jälkeen. Roberto Luongo torjui Panthersin maalilla 23 kertaa ja nappasi 200. voittonsa seuran riveissä. Devilsin Cory Schneider torjui 35 kertaa. Panthersin Henrik Haapala pelasi 14.24 ja jäi pisteittä.

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 5-4 ja.
Kun Flyers johti toisessa erässä jo 3-1, vaikutti siltä, että joukkue saisi katkaistua seitsemän ottelun tappioputkensa. Kolmannen erän alussa Penguins nousi kuitenkin tasoihin Patric Hörnqvistin ja Bryan Rustin maaleilla. Michael Raffl vei Flyersin uudestaan johtoon, mutta Jake Guentzel toi Penguinsin tasoihin minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Sidney Crosby ohjasi Penguinsille voittomaalin jatkoajalla.
Penguinsille huolta aiheutti maalivahti Matt Murrayn loukkaantuminen ottelun toisessa erässä. Murraylle ehti torjua 20 kertaa, ja hänet korvanneelle Tristan Jarrylle kirjattiin kahdeksan torjuntaa. Flyersin Brian Elliott torjui peräti 47 kertaa.
Flyersin suomalaiset Valtteri Filppula ja Jori Lehterä jäivät pisteittä. Filppulan plus-miinuslukema oli kuitenkin +2. Penguinsin Olli Määttä laukoi neljästi kohti vastustajan maalia, mutta ei päässyt pistetilastoihin.

Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks 7-3
Tulokashyökkääjä Alex DeBrincat nousi neljällä tehopisteellään (3+1) Blackhawksin tehomieheksi. DeBrincat syötti Patrick Sharpin 1-0-maalin ja teki itse 2-0, 5-1 sekä 6-2-maalit. Brincatin lisäksi Blackhawksin tehomiehinä häärivät Nick Schmaltz (1+2) ja Patrick Kane (0+3).

Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets 3-1
Carey Price urakoi Canadiensin maalilla 37 torjuntaa ja torjui toisen peräkkäisen voiton. Samalla Canadiens katkaisi Blue Jacketsin kuuden ottelun voittoputken. Canadiensin maalintekijät olivat Brendan Gallagher, Jonathan Drouin ja Andrew Shaw. Blue Jacketsin ainoan viimeisteli Pierre-Luc Dubois.
Blue Jacketsin Markus Nutivaara laukoi kahdesti kohti vastustajan maalia, mutta jäi pisteittä. Markus Hännikäinen ei ollut kokoonpanossa, ja Joonas Korpisalo toimi luukkuvahtina. Antti Niemi toimi Canadiensin luukkuvahtina, ja Artturi Lehkonen on edelleen loukkaantuneena.
Florida Panthersin suomalaistähti Aleksander Barkov oli mielissään voitosta.
- Halusimme pelata koko ottelun fiksusti ja yrittää pelata vastustajan alueella. Vastustajalla on todella taitavia pelaajia, mutta mielestäni pelasimme todella hyvän ottelun. Saimme palkinnon pelaamisestamme, Barkov kertoi NHL.comin Mike G. Morrealelle.
Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby tekee maalinsa yleensä lähietäisyydeltä ja varsin usein ohjaamalla. Nyt hän ohjasi Kris Letangin laukauksen maaliin.
- Harjoittelemme kuviota lähes joka päivä. Olemme pelanneet yhdessä jo pitkään. Letang yrittää saada laukauksen maalille, ja Hörnqvist tekee maskia. Itse touhuan ympäriinsä ja yritän myös saada jotain aikaan, Sidney Crosby sanoi NHL.comin Wes Crosbylle.