NYR-BOS: Bergeron iskee hattutempun Bruinsin voitossa

Sunnuntain NHL-kierroksella pelattiin seitsemän ottelua. Boston Bruinsin ykkösketju murskasi New York Rangersin. Aleksander Barkovin Florida Panthers jyräsi Edmonton Oilersin. Detroit Red Wingsin Valtteri Filppula iski kauden ensimmäisen maalinsa St. Louis Bluesin verkkoon.

New York Rangers - Boston Bruins 4-7
Madison Square Gardenissa nähtiin melkoiset maalikarkelot. Rangers sai vahvan aloituksen ottelulle, kun Micheal Haley vei isännät johtoon ajassa 10.19. Bruins kuitenkin käänsi ottelun toisessa erässä takomalla neljä osumaa Rangersin verkkoon. Kotijoukkue yritti nousta otteluun mukaan vielä päätöserässä, mutta Bruins kesti takaa-ajon. Brad Marchandin (2+3), David Pastrnakin (0+5) ja Patrice Bergeronin (3+0) ketju oli sunnuntaina hurjassa vireessä. Rangersin Kaapo Kakko jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

Edmonton Oilers - Florida Panthers 2-6
Panthers ratkaisi ottelun toisen erän alussa, kun joukkue karkasi kolmen maalin johtoon reilun kahden minuutin sisällä. Aaron Ekbladin, Brian Boylen ja Noel Acciarin osumien jälkeen Oilersin maalille vaihdettiin Mikko Koskinen. Hän päästi kaksi kiekkoa selkänsä taakse, mutta oli 13 torjunnallaan silti Oilersin ottelun lopun valopilkku. Aleksander Barkov syötti vieraiden avausosuman. Edmontonin Markus Granlund jäi ilman tehopisteitä.

DET-STL: Perron ratkaisee ottelun jatkoajalla

Detroit Red Wings - St. Louis Blues 4-5 ja.
Vahvan ottelun pelannut Ryan O'Reilly johdatti Bluesin voittoon Red Wingsistä. Keskushyökkääjä takoi ottelussa tehot 2+2 ja oli isossa roolissa, kun Blues taisteli vieraspisteet matkaansa. Blues johti ottelua jo lukemin 3-1, mutta Red Wings nousi kolmannessa erässä rinnalle ja ohi. O'Reilly vei kuitenkin tasoituksellaan ottelun jatkoajalle, jossa Blues oli vahvempi Brayden Schennin osumalla. Valtteri Filppula iski isäntien kolmannen osuman.

DET-STL: Filppula onnistuu maalinteossa

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 5-1
Blackhawks oli sunnuntain kierroksella tyly isäntä. Kotijoukkue karkasi toisessa erässä ottelussa jo 4-0 johtoon, eikä Kings siitä enää toipunut. Vieraat olivat pelillisesti hyvin ottelussa mukana, mutta pyristely pysähtyi 38 kiekkoa kopanneeseen Robin Lehneriin. Alex DeBrincat (1+2) ja Ryan Strome (2+1) häärivät isäntien tehomiehinä. Chicagon Olli Määttä jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

NYI-PHI: Nelson ja Brassard juonivat maalin

New York Islanders - Philadelphia Flyers 5-3
Flyers sai hyvän aloituksen ottelulle, kun Jakub Voracek vei vieraat johtoon vain reilun minuutin pelin jälkeen. Islanders ei siitä kuitenkaan hämmentynyt, vaan iski ottelun seuraavat kolme täysosumaa ja käänsi matsin itselleen. Kun Ryan Pulock ja Mathew Barzal veivät toisessa erässä Islandersin 5-2 johtoon, ottelu oli käytännössä taputeltu. Semjon Varlamov koppasi isäntien maalilla 28 kiekkoa.

OTT-SJS: Labanc ohittaa Andersonin

Ottawa Senators - San Jose Sharks 5-2
Sharksin vaikeudet saivat jatkoa, kun haiparvi taipui sunnuntain kierroksella Senatorsille. Isäntien sankariksi nousi hieman yllättäen Nicholas Paul, joka takoi tehot 2+1. San Jose on voittanut kauden 12 ottelustaan vain neljä, mikä on aivan liian vähän, kun katsoo joukkueen nimilistaa.

VGK-ANA: Roy iskee uransa ensimmäisen maalin

Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks 5-2
Golden Knightsin hyökkäyskaluston laajuus oli liikaa Ducksille. Ankat olivat koko ottelun ajan hurjassa mankelissa ja lukemat olisivat voineet olla vieläkin räikeämmät, mutta Ducksin maalilla pelannut John Gibson koppasi ottelussa 44 kiekkoa ja piti lukemat tasaisena. Isäntien tehokkain pelaaja oli tehot 1+1 iskenyt Mark Stone.
Senatorsin Nick Paul keräsi Sharksia vastaan pelatussa ottelussa tehot 2+1. Se oli työteliään hyökkääjän NHL-uran ensimmäinen ottelu, jossa hän iskee enemmän kuin yhden tehopisteen.
- Olen tehnyt tämän eteen töitä koko kesän ja kuvitellut sitä mielessäni. On kiva saada homma rullaamaan ja sitä kautta lisää itseluottamusta, kehui Paul.
Bluesin Ryan O'Reillyn neljän tehopisteen ilta siivitti nuottipaidat voittoon Red Wingsistä. Ottelusta muodostui kuitenkin odotettua tiukempi.
- Halusimme saada ottelulle hyvän alun, mutta emme pystyneet reagoimaan heidän muutoksiinsa. Mikään joukkue ei ota meitä kevyesti viime kauden takia, joten emme voi ottaa jalkaa kaasulta missään vaiheessa, muistutti O'Reilly.
Panthersiin siirtynyt Brian Boyle iski ensimmäisen maalinsa uuden joukkueensa paidassa.
- Tämä tuntuu hyvältä, maalinteko on aina hauskaa. Se oli hieno maali, koska voitimme hienosti kaksinkamppailut juuri ennen sitä. Hyvä vaihto meidän ketjultamme, kehui Boyle.

NYR-BOS: Marchand ohittaa Lundqvistin