DAL-TBL: Benn ratkaisee jatkoaikavoiton Starsille

Dallas Stars kukisti Tampa Bay Lightningin jatkoajalla, kun Jamie Benn yllätti Andrei Vasilevskin. Venäläismaalivahdin peräkkäisten voittojen sarja jäi kymmenen ottelun mittaiseksi. Mikael Granlund kunnostautui maanantain kierroksen suomalaismaalintekijänä, mutta ei onnistunut auttamaan Nashville Predatorsia voittoon.

Dallas Stars - Tampa Bay Lightning 3-2 ja.
Steven Stamkos teki Lightningin molemmat maalit, kun hän vei joukkueensa toisessa erässä 1-0 johtoon ja tasoitti sitten puolisentoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä 2-2:een. Starsin kahden maalin mies oli Jamie Benn, joka vastasi kolmannen erän puolivälissä 2-1 maalista ja iski ratkaisun jatkoajalla. Starsin suomalaisista Esa Lindell nappasi syöttöpisteen Denis Gurjanovin avauserän lopun tasoitukseen. Roope Hintz ja Miro Heiskanen jäivät pisteittä.
Montreal Canadiens - Washington Capitals 2-4
Capitals otti neljännen peräkkäisen voittonsa, vaikka pelasi ilman Aleksandr Ovetshkinia. Venäläistykki oli pelikiellossa, koska hän kieltäytyi viikonlopun tähdistöottelusta. Capitalsin tehomiehinä kunnostautuivat Jakub Vrana (1+1), Tom Wilson (1+1) ja T.J. Oshie (0+2). Braden Holtby pysäytti 31 laukausta Capitalsin maalilla, mutta Canadiensin maalivahti Carey Price urakoi 36 torjuntaa. Canadiensin suomalaiset Joel Armia, Artturi Lehkonen ja Jesperi Kotkaniemi jäivät pisteittä.

MTL-WSH: Vrana saa palkinnon karvaamisestaan

Ottawa Senators - New Jersey Devils 3-4 vl.
Devils hukkasi varsinaisella peliajalla johdon kaksi kertaa ja Senators kerran. Ottawa tasoitti ajassa 56.39, kun Kyle Palmieri iski lukemat 3-3:een ja venytti pelin jatkoajalle. Nikita Gusev ja Jack Hughes tekivät tarvittavat maalit voittolaukauskilpailussa. Devilsin suomalaispakki Sami Vatanen pelasi 25.43 ja jäi pisteittä. Hänen plus-miinuslukemansa oli -1. Senatorsin maalivahti Marcus Högberg urakoi peräti 50 torjuntaa.
Nashville Predators - Toronto Maple Leafs 2-5
Tulokaspuolustaja Rasmus Sandin nousi Maple Leafsin ratkaisijoiden joukkoon, kun hän pohjusti William Nylanderin 1-0 maalin ja teki itse voittomaaliksi jääneen 3-1 osuman. Maali oli hänelle NHL-uran ensimmäinen. Predatorsin Mikael Granlund jarrutti Maple Leafsin menoa 1-1 tasoituksella, mutta sen useammin suomalainen ei hätyytellyt Toronton kovavireistä maalivahtia Frederik Andersenia (34 torjuntaa). Predatorsin maalia vartioinut Pekka Rinne torjui 26 laukausta. Maple Leafsin Kasperi Kapanen jäi pisteittä.

NSH-TOR: Nylander tekee avausmaalin läpiajosta

Vancouver Canucks - St. Louis Blues 3-1
J.T. Miller otti Canucksin ratkaisijan roolin, kun hän viimeisteli 1-1 tasoituksen toisen erän alussa ja teki 2-1 johtomaalin toisen erän puolivälin jälkeen. Bo Horvat iski loppulukemat tyhjään maaliin sekunti ennen loppua. Canucksin maalilla 36 torjuntaa kopanneen Thatcher Demkon pystyi yllättämään vain Zach Sanford.
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 4-2
Pudotuspelihaaveitaan vielä elättelevä Sharks otti pakkopisteet Ducksilta, kun veteraani Patrick Marleau ja Stefan Noesen näyttivät esimerkkiä kumpikin kahdella täysosumalla. Noesen vei haiparven johtoon jo pelin toisella minuutilla. Marleau viimeisteli avauserän alkupuolella 2-0 maalin ja tuplasi jälleen joukkueensa johdon toisen erän lopulla, kun hän yllätti John Gibsonin (27 torjuntaa) 3-1 maalillaan. Noesen iski lopullisen niitin kolmannen erän alussa. Aaron Dellille kertyi Sharksin maalilla 26 torjuntaa.

SJS-ANA: Marleaun rannelaukaus puraisee

Predatorsin Mikael Granlund oli pettynyt tappion jälkeen.
- Emme ole sillä tasolla, millä haluaisimme olla, emmekä pelaa sillä tavoin kuin haluaisimme. Meidän täytyy löytää muutos pukukoppimme sisältä ja olla parempia. Emme ole tehneet asioita niin kuin olisi pitänyt. Pelejä on vielä paljon jäljellä, ja olen varma, että voimme löytää keinot voittaa otteluita, mutta muutoksen pitää tapahtua nopeasti. Se lähtee meistä. Tänä iltana nähty ei ole tarpeeksi, Granlund paalutti Predatorsin tiedotteessa.
Tshekkihyökkääjä Jakub Vrana oli tyytyväinen Capitalsin maalivahtipeliin ja siihen, että joukkue pärjäsi myös ilman Aleksandr Ovetshkinia.
- Holtby oli loistava. Hän teki muutaman todella tärkeän torjunnan eikä antanut vastustajalle mahdollisuuksia. (Ovetshkinin poissaolon myötä) menetimme tietenkin paljon maalintekovoimaa, mutta pelasimme hyvin joukkueena. Loimme paljon maalintekopaikkoja, ja erityisesti nelosketju sai aikaan niitä. Minusta tuntuu, että heillä oli paljon paikkoja ja he pelasivat todella hyvin. Tämä oli hieno koko joukkueen voitto, Vrana tuumi.