Barkov Prime

Torstain harjoitusottelut toivat Florida Panthersille huonoja uutisia, sillä joukkueen kapteeni Aleksander Barkov joutui jättämään leikin kesken ensimmäisen erän lopulla taklaustilanteen jälkeen. Ensimmäisen arvion mukaan sentteri kuitenkin selvisi säikähdyksellä.

Winnipeg Jetsin hyökkääjä Joona Luoto jatkoi vahvaa harjoituskauttaan ja saalisti yhden syöttöpisteen
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 2-4
Lightning sai maalihanansa auki ottelun puolivälin jälkeen ja teki saman tien neljä maalia putkeen. Toisessa erässä onnistuivat Cedric Paquette ja Yanni Gourde. Päätöserässä verkkoja venyttivät Nikita Kutsherov ja Steven Stamkos.
Panthersin Aleksander Barkov ja Henrik Borgström jäivät pisteittä. Barkov jätti ottelun kesken taklaustilanteen jälkeen ja pelasi vain viitisen minuuttia.
New York Rangers - Philadelphia Flyers 2-1 vl.
Rangers onnistui kaatamaan Flyersin voittolaukauskilpailussa, jossa ainoana onnistui ruotsalaishyökkääjä Mika Zibanejad. Myös Rangersin Kaapo Kakko pääsi kokeilemaan maalintekoa voittolaukauskilpailussa, mutta suomalaisen yritys jäi puolitiehen. Vajaat 18 minuuttia peliaikaa kellottanut Kakko jäi ottelussa maaleitta. Rangersin varsinaisen peliajan maalin teki Lias Andersson ja Flyersin osuman kiskaisi Travis Konecny. Ottelun suurimpiin hahmoihin kuului Rangers-vahti Henrik Lundqvist, joka pysäytti kiekon 32 kertaa.

NYR-PHI: Zibanejad vie rystylle ja maalaa

Detroit Red Wings - St. Louis Blues 4-1
Red Wings iski ottelun toisessa erässä kolme maalia, ja se riitti tuomaan kotijoukkueelle voiton. Voiton takuumiehinä häärivät Anthony Mantha ja Michael Rasmussen, jotka tekivät kaksi maalia mieheen. Myös puolustaja Dennis Cholowski (0+2) ja maalivahti Calvin Pickard (37/38) olivat isosti esillä.
Bluesin Niko Mikkola ja Red Wingsin Vili Saarijärvi jäivät pisteittä.

DET-STL: Mantha iskee illan toisensa läpiajosta

Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 3-5
Oilers löi loistavan vaihteen silmään viimeisellä 20-minuuttisella ja onnistui takomaan peräti kolme maalia päätöserässä, jotka toivat joukkueelle voiton. Päätöserän tapahtumia johti kaksi maalia tehnyt tulokaspuolustaja Ethan Bear. Oilersin tehokkain pelaaja oli Tomas Jurco (2+1). Connor McDavid pelasi harjoituskauden toisen ottelunsa ja teki syksyn ensimmäisen maalinsa.
Suomalaisista tehoille ylsi Jets-hyökkääjä Joona Luoto, joka sai syöttöpisteen CJ Suessin tekemään osumaan. Kristian Vesalainen pelasi Luodon tavoin vajaat 12 minuuttia, mutta hän jäi pisteittä. Puolustaja Ville Heinola puolestaan sai peliaikaa 21 minuuttia, ja hänen plus-miinuslukemansa jäi yhden asteen plussalle. Oilersin Mikko Koskinen oli tällä kertaa luukkuvahdin roolissa.

WPG-EDM: McDavid tuikkaa kiekon sisään ylivoimalla

Dallas Stars - Minnesota Wild 1-2
Starsin ja Wildin välisen mittelön kaikki kolme maalia taottiin toisessa erässä. Wild siirtyi 2-0 -johtoon Jordan Greenwayn ja Jason Zuckerin osumilla, ja Radek Faksa kavensi pelin toisen erän viimeisellä minuutilla. Starsin takaa-ajo jäi kuitenkin vajaaksi, ja Wild nappasi voiton.
Stars-puolustaja Miro Heiskanen oli kaukalon peliaikakuningas (26.30). Suomalaisväriä jäälle toivat myös Starsin Roope Hintz ja Wildin Mikko Koivu.
Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 2-4
Canucks sai otteluun vahva alun, kun Micheal Ferland vei kotijoukkueen 1-0 -johtoon reilun minuutin pelin jälkeen. Canucks pääsi ensimmäiselle tauolle 2-1 -johdossa, mutta siihen tyrehtyivät kanadalaisjoukkueen maalihanat. Coyotes vei toisen erän 2-0 Victor Söderströmin ja Barrett Haytonin osumilla sekä päätöserän 1-0 Carl Söderbergin osumalla, joka takasi voiton arizonalaisille.
San Jose Sharks - Calgary Flames 4-1
Sharksin ja Flamesin välisen ottelun kaksi ensimmäistä erää mentiin tasaisissa merkeissä, mutta hailauma istui kuskin paikalle päätöserässä ja latoi taululle neljä osumaa. Show'ta johti puolustaja Brent Burns, joka saalisti tehot 0+4. Dylan Gambrell teki kaksi täysosumaa.

WPG-EDM: Bear ehtii paluukiekolle ja tasoittaa pelin

Omin sanoin:
Aleksander Barkovin lisäksi Panthersin Brett Connolly jätti ottelun kesken loukkaantumisen takia. Joukkueen päävalmentaja Joel Quenneville uskoo, että kaksikko selvisi säikähdyksellä.
- Uskon, että molemmat ovat kunnossa. Katsotaan, miltä tilanne näyttää huomenna, mutta kumpikin näyttää olevan ok, Quenneville kertoi.
Jets-hyökkääjä Joona Luoto myönsi, etteivät winnipegiläiset olleet valmiita päätöserään, jonka Jets hävisi Oilersille 0-3.
- Emme olleet valmiita päätöserään, ja sen takia pelasimme huonosti. Silloin ei voi myöskään voittaa peliä. Tämä oli hyvä oppitunti meille, hän kertasi.
Luoto on pelannut vahvan harjoitusleirin ja keräsi Jets-luotsi Paul Mauricen kehut Oilers-ottelun jälkeen.
- Tahto on ensimmäinen sana, joka hänestä tulee mieleen. Hän taistelee vaihdosta toiseen eikä tunnu väsyvän, Maurice ylisti.