teravainen 22619

Suomalaiset olivat pelipäällä, kun Carolina Hurricanes murskasi Los Angeles Kingsin. Tehokkaimpana hääri Teuvo Teräväinen, joka keräsi tehot 1+3. Winnipeg Jetsin Patrik Laine merkkautti pisteet 1+1, mutta Minnesota Wild kiri voittoon ottelun lopussa.

Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings 6-1
Hurricanes jatkoi loppukiriään kohti pudotuspelejä, kun joukkueen suomalaiset piiskasivat lisää vauhtia. Saku Mäenalanen pohjusti 1-0 maalin ja Sebastian Aho tuplasi täysosumallaan johdon vielä avauserän aikana. Ahon maalin syöttänyt Teuvo Teräväinen rohmusi vielä toisessa erässä tehot 1+2, joten suomalaisen illan saldo oli neljä pistettä. Kingsille tappio oli jo yhdeksäs peräkkäinen.

CAR-LAK: Ferland ja Teräväinen puuhaavat maalin

Winnipeg Jets - Minnesota Wild 2-3
Wild otti arvokkaan voiton ja pysyi mukana taistelussa lännen viimeisistä pudotuspelipaikoista. Patrik Laine teki toisen erän puolivälin jälkeen Jetsin 2-1 maalin. Hän osui kolmannessa ottelussa peräkkäin ja kasvatti kauden maalisaldonsa 29:een. Viidentoista ottelun maalittoman jaksonsa jälkeen Laine osui nyt ensimmäistä kertaa tasakentällisin. Viikonloppuna hän teki maalinsa ylivoimalla. Wildin Jason Zucker tasoitti puolisentoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, ja Joel Eriksson Ek viimeisteli voittomaalin minuutti ennen loppua.

WPG-MIN: Chiarotin laukaus kimpoaa Laineen kautta

Arizona Coyotes - Florida Panthers 4-3 vl.
Aleksander Barkov jatkoi hyvässä vireessä, mutta Panthers kärsi lopulta kirvelevän tappion. Barkov oli kiinni voittomaalissa kolmannessa erässä, kun hän vei Panthersin 3-2 johtoon. Derek Stepan kuitenkin tasoitti alivoimalla erän puolivälin jälkeen. Voittolaukauskilpailussa Coyotes otti maukkaan lisäpisteen Alex Galchenyukin maalilla ja pysyi lännen pudotuspelitaistelussa. Panthers olisi tarvinnut kuumeisesti kahta pistettä jahdatessaan playoff-paikkaa idässä.
Vegas Golden Knights - Dallas Stars 4-1
Roope Hintz vei avauserässä Starsin johtoon ylivoimalla, mutta se jäi joukkueen ainoaksi osumaksi. Golden Knights nousi toisessa erässä tasoihin Max Paciorettyn maalilla. Kolmannessa erässä Pacioretty onnistui uudestaan ja vei joukkueensa johtoon. Lopussa Nate Schmidt ja Brayden McNabb kaunistelivat loppulukemat tyhjään maaliin. Starsin Miro Heiskanen ja Esa Lindell jäivät pisteittä.

VGK-DAL: Hintz iskee irtokiekon maaliin

Washington Capitals - Ottawa Senators 7-2
Capitalsin pelaajista kahdeksan vietti usean tehopisteen iltaa, kun joukkue murskasi Senatorsin. Ainoa kahden maalin mies oli T.J. Oshie, joka teki toisessa erässä 4-2 ja 6-2 maalit. Aleksandr Ovetshkin kunnostautui tällä kertaa syöttäjänä, kun hän oli mukana pohjustamassa kahta maalia.
New York Islanders - Calgary Flames 1-3
Flames otti kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun se nujersi Islandersin Mikael Backlundin ja Rasmus Anderssonin päätöserän alun maaleilla. Voitolla Flames tukevoitti johtoaan Läntisessä konferenssissa. Valtteri Filppula syötti Islandersin tasoitusmaalin, mutta Leo Komarov jäi pisteittä.

NYI-CGY: Tkachuk vie kiekon jalkojen välistä

Boston Bruins - San Jose Sharks 4-1
Bruins otti pisteitä jo 14. ottelusta peräkkäin ja palasi voittokantaan yhden voittolaukauskilpailussa kärsityn tappion jälkeen. Bruins käänsi pelin toisen erän puolivälissä. Charlie McAvoy teki 2-1 maalin, ja vain 37 sekuntia myöhemmin Jake DeBrusk tuplasi johdon. Alle kolme minuuttia DeBruskin jälkeen Brad Marchand (1+2) viimeisteli loppulukemat. Jaroslav Halak torjui Bruinsin maalilla 19 kertaa. Sharksin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi jäi pisteittä.
Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres 5-2
Flyers otti 14. voittonsa 18 viime ottelusta, kun Brian Elliott venyi joukkueen maalilla huippuotteluun ja torjui 34 laukausta. Flyers sai hyökkäyspäässä mukavasti onnistumisia, kun 12 pelaajaa pääsi pisteille. Ainoana kahden pisteen iltaa vietti Claude Giroux (1+1). Sabresin Rasmus Ristolaisen plus-miinuslukemaksi jäi -3.
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 2-5
Penguins ei päästänyt Blue Jacketsia karkaamaan Metropolitan-divisioonassa vaan tarttui nyt itse pudotuspelipaikkaan. Jared McCann (2+0) ja Sidney Crosby (1+1) kunnostautuivat Penguinsin kahden pisteen miehinä. McCann teki 2-0 ja 4-2 maalit. Crosby oli mukana ottelun avausmaalissa ja viimeisteli itse loppulukemat. Penguinsin ja Blue Jacketsin suomalaispuolustajat Juuso Riikola ja Markus Nutivaara jäivät pisteittä.
Detroit Red Wings - Montreal Canadiens 1-8
Canadiensin Andrew Shaw teki NHL-uransa ensimmäisen hattutempun ja Max Domi vietti ensimmäistä kertaa viiden tehopisteen iltaa. Ketjun kolmas lenkki Jonathan Drouin summasi neljä syöttöpistettä. Suomalaisista maalitalkoisiin osallistui Joel Armia, joka viimeisteli toisessa erässä 5-0 maalin Jesperi Kotkaniemen syötöstä. Artturi Lehkonen jäi pisteittä.

DET-MTL: Shaw osuu kolmesti, kun Montreal voittaa 8-1

St. Louis Blues - Nashville Predators 2-0
Siirtorajalla Minnesotasta Nashvilleen kaupattu Mikael Granlund ei vielä ehtinyt debytoimaan uudessa seurassaan, mutta Philadelphiasta tullut Wayne Simmonds pääsi jo pelaamaan Predatorsin väreissä. Simmonds ja muut Nashvillen pelaajat törmäsivät kuitenkin Bluesin maalivahti Jordan Binningtoniin, joka piti maalinsa puhtaana 19 torjunnalla. Juuse Saros urakoi Predatorsin maalilla 42 torjuntaa, mutta joutui antautumaan kolmannen erän puolivälin jälkeen. Saroksen nollan rikkoi Tyler Bozak. Alex Pietrangelo viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.
Hurricanesin Teuvo Teräväinen oli tyytyväinen joukkueensa peliin.
- Teimme kovasti töitä, saimme paljon irtokiekkoja ja käänsimme peliä. Näin saimme kaikki maalintekopaikkamme, Teräväinen tuumi.
Ensimmäisen hattutemppunsa tehnyt Canadiensin Andrew Shaw jakoi kiitosta ketjukavereilleen.
- Sain tänään kaiken Maxin (Domi) ja Jonathanin (Drouin) ansiosta. Yritin päästä hyville paikoille, ja he tarjosivat minulle kiekkoa sinne, Shaw kertoi.