Pekka Rinne Pr

Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Pekka Rinne piti maalinsa puhtaana harjoitusottelussa, kun hän torjui 32 Carolina Hurricanesin laukausta. Predatorsin hyökkääjät Mikael Granlund ja Miikka Salomäki pääsivät myös tilastoihin, kun he nappasivat syöttöpisteet pelin ratkaisseen Mattias Ekholmin maaleihin.

Nashville Predators - Carolina Hurricanes 3-0
Pekka Rinne joutui urakoimaan erityisesti ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, kun eräkohtaiset torjuntamäärät olivat 11 ja 13. Nuo olivat kiireisimmät erät myös Hurricanesin maalivahti Anton Forsbergille, jota Predators pommitti 15 ja 17 laukauksella. Toisessa erässä Craig Smith yllätti Forsbergin, ja kolmannessa Mattias Ekholm kasvatti Nashvillen johtoa kahdella täysosumalla. Miikka Salomäki sai syöttöpisteen Ekholmin 2-0 ja Mikael Granlund 3-0 maaliin. Hurricanesin Erik Haula laukoi kolme kertaa ja Janne Kuokkanen kerran kohti Rinteen vartioimaa maalia.
Buffalo Sabres - Columbus Blue Jackets 4-3 ja.
Nathan Gerbe (2+0) teki 3-3 tasoituksen Blue Jacketsille pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, mutta Sabres oli tehokkaampi jatkoajalla. Marcus Johansson viimeisteli ratkaisun puolentoista minuutin pelin jälkeen. Sabresin Rasmus Ristolainen ja Henri Jokiharju sekä Blue Jacketsin Markus Hännikäinen ja Markus Nutivaara jäivät pisteittä. Veini Vehviläinen toimi Blue Jacketsin luukkuvahtina.

BUF-CBJ: Johansson tekee voittomaalin

Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 4-2
Detroitin Valtteri Filppula syötti toisen erän lopulla Mike Greenin viimeistelemän 2-2 tasoituksen, mutta Penguins karkasi kolmannessa erässä voittoon Dominik Simonin ja Sidney Crosbyn maaleilla. Red Wingsin Oliwer Kaski (+1) ja Penguinsin Juuso Riikola (-1) jäivät pisteittä.
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 3-0
Maple Leafsin Frederik Andersen nollasi Canadiensin 26 torjunnallaan. Työttömänä ei ollut myöskään Montrealin Keith Kinkaid, jolle kertyi 46 torjuntaa. Toronton Kasperi Kapanen laukoi peräti seitsemän kertaa kohti Canadiensin maalia, mutta Kinkaid kesti yritykset. Trevor Moore ja John Tavares yllättivät Kinkaidin avauserässä, ja Auston Matthews pääsi maalin makuun kolmannessa. Canadiensin Jesperi Kotkaniemi kokeili Andersenin kestävyyttä kolmella laukauksella, mutta Artturi Lehkonen ei laukonut kertaakaan kohti maalia.

TOR-MTL: Matthews tulittaa ylivoimalla

Boston Bruins - New Jersey Devils 2-0
Jaroslav Halak kesti Bruinsin maalilla Devilsin yritykset ja piti maalinsa koskemattomana 29 torjunnalla. Torjunnoista 13 kertyi toisessa ja 11 kolmannessa erässä. Bruins tappoi viisi kahden minuutin rangaistusta, kun Devilsin pelaaja joutui istunnolle vain kerran. Jack Studnicka viimeisteli Bruinsin johtomaalin avauserän puolivälin jälkeen, ja David Backes niittasi loppulukemat päätöserän alussa.
Chicago Blackhawks - Washington Capitals 0-6
Jakub Vrana ja Lars Eller heiluivat tehokkaimpina, kun Capitals höykytti Blackhawksia. Vrana saalisti pisteet 1+2 ja Eller 2+1. Tom Wilsonille merkittiin tehot 1+1, John Carlsonille 1+1 ja Colby Williamsille 0+2. Capitalsin maalilla Pheonix Copley ja Braden Holtby jakoivat torjunta-ajan puoliksi. Copley pysäytti kiekon 17 ja Holtby viisi kertaa. Olli Määttä pelasi Blackhawksin alakerrassa 20.26, ja hänen plus-miinuslukemakseen jäi -2.

CHI-WSH: Wilson iskee alivoimalla

Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche 1-4
Ilman suurimpia tähtiään pelannut Avalanche pyöritti Golden Knightsin kumoon. Matt Calvert, Vladislav Kamenev, Logan O'Connor ja Jayson Megna tekivät Avalanchen maalit, ja laajasti onnistuneesta joukkueesta vain Calvert merkkautti useamman kuin yhden tehopisteen (1+1).
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 2-0
Ryan Miller urakoi Ducksin maalilla 34 torjuntaa ja kirjautti nollapelin. Myös Kingsin Rasmus Kupari pääsi kokeilemaan kutiaan, kun hän laukoi kerran kohti Millerin vartioimaa maalia. Adam Henrique vei Ducksin johtoon avauserässä, ja Sam Carrick viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Kingsin Jonathan Quick torjui ottelussa 27 laukausta.

VAN-OTT: Chabot'n lämäri painuu maaliin ruuhkan läpi

Vancouver Canucks - Ottawa Senators 2-6
Canucks karkasi kahden maalin johtoon avauserässä, mutta Senators aloitti erän lopussa kirin Connor Brownin maalilla. Brady Tkachuk (2+2) johdatti ensin takaa-ajoa ja sitten karkumatkaa. Craig Anderson torjui Senatorsin maalilla 44 laukausta.
Pekka Rinne oli mielissään voitosta ja nollapelistä.

• Se oli hyvä peli meiltä. Teimme hyvin hommia joukkueena, ja mielestäni peli meni ottelun edetessä parempaan suuntaan. Juuri nyt tapahtuu paljon hyviä asioita meidän kannaltame, Rinne kertoi Predatorsin verkkosivuilla.
    Mattias Ekholmin ensimmäinen maali aiheutti hilpeyttä, kun Ryan Ellisin syöttöyritys kimposi maaliin Ekholmin visiirin kautta:
    - Tämä kaveri on täynnä yllätyksiä. Hän tuntee sen juuri nyt, Rinne naureskeli.
    Ekholm kiinnitti huomionsa joukkueen peliin.
    - Otimme homman haltuun etenkin kolmannessa erässä. Meillä oli paljon maalipaikkoja, ja saimme tehtyä kaksi maalia. Se oli ihan hyvä. Tämä on harjoitusottelukausi, ja joukkueet hakevat vielä peliään, mutta voitot ovat aina kivoja, Ekholm kuittasi.