Rask

Brad Marchand ratkaisi Boston Bruinsille voiton Minnesota Wildista ja sivusi NHL:n ennätystä kauden viidennellä jatkoaikaosumallaan. Vain Mikko Koivu onnistui ohittamaan Bruinsin maalilla mainiossa vireessä olleen Tuukka Raskin.
Winnipeg Jets kukisti kärkijoukkue Nashville Predatorsin voittolaukauksilla ja kuroi eroa kiinni sarjataulukossa. Maalipörssin voittotaistelu tiivistyi, kun Jetsin Patrik Laine jäi maaleitta, mutta Pittsburgh Penguinsin Jevgeni Malkin osui kertaalleen ja nousi maalin päähän Laineesta ja kahden päähän Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinista.

Minnesota Wild - Boston Bruins 1-2 ja.
Mikko Koivu viimeisteli kolmannessa erässä tärkeän 1-1-tasoituksen, mutta jatkoajalla Wild ei saanut kuriin Bruinsin Brad Marchandia, joka viimeisteli ratkaisun 28 sekunnin kohdalla. Marchand oli pelipäällä muutenkin, sillä hän nappasi jo toisessa erässä syöttöpisteen David Pastrnakin osumaan. Patrice Bergeron saalisti syöttöpisteet Bruinsin molempiin maaleihin.
Wild kasvatti sarjataulukossa eronsa Colorado Avalancheen kolmeen pisteeseen, joten Central-divisioonan kolmas sija on joukkueen omissa käsissä. Wildin Mikael Granlund jäi pisteittä, mutta Koivun maaliin johtanut tilanne syntyi Granlundin kuskattua kiekon hyökkäysalueelle. Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 24 kertaa.

Winnipeg Jets - Nashville Predators 5-4 vl.
Patrik Laine jäi maaleitta jo kolmannessa ottelussa peräkkäin eikä onnistunut nousemaan tasoihin maalipörssiä johtavan Aleksandr Ovetshkinin kanssa. Laine pelasi 13.33 ja laukoi kaksi kerta kohti Juuse Saroksen vartioimaa Predatorsin maalia. Sarokselle kertyi 43 torjuntaa, ja voittolaukauskilpailussa hän torjui esimerkiksi Laineen yrityksen.
Ratkaisevan maalin teki Jetsin Mark Scheifele. Jetsin tehomies oli Kyle Connor, joka laukoi 1-2-kavennuksen ja nappasi syöttöpisteet 3-3 sekä 4-4-tasoitusosumiin. Joel Armia syötti Dustin Byfuglienin 2-3-kavennuksen. Predatorsin Miikka Salomäki jäi pisteittä.

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 5-4 ja.
Penguins otti tärkeän voiton, kun Bryan Rust laukoi ratkaisun jatkoajalla. Penguins kavensi Capitalsin johdon Metropolitan-divisioonassa kolmeen pisteeseen ja kasvatti eronsa Flyersiin kolmeen pisteeseen. Flyers ei päästänyt Penguinsia helpolla, sillä se nousi kaksi kertaa tappioasemasta tasoihin. Sean Couturier iski 4-4-tasoituksen varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.
Rustin jatkoaikamaalin syöttänyt Sidney Crosby (1+1) oli Penguinsin tehomiehiä yhdessä Justin Schultzin (0+3) ja Phil Kesselin (0+2) kanssa. Yhden maalin viimeistellyt Jevgeni Malkin on nyt 42 osumallaan kahden maalin päässä maalipörssiä johtavasta Aleksandr Ovetshkinista. Flyersin Valtteri Filppula sai tililleen yhden syöttöpisteen. Joukkuetoveri Jori Lehterä ja Penguinsin Olli Määttä jäivät pisteittä.

Dallas Stars - Vancouver Canucks 1-4
Stars kärsi kahdeksannen peräkkäisen tappionsa juuri silloin kun joukkueen olisi pitänyt ottaa tärkeät pisteet taisteluun pudotuspelipaikasta. Canucksin Jussi Jokinen merkkautti syöttöpisteet Reid Boucherin 1-1 ja Nick Dowdin 2-1-ylivoimamaaleista. Starsin suomalaisista puolustaja Esa Lindell jäi pisteittä ja maalivahti Kari Lehtonen torjui 23 kertaa. Canucks teki viimeisen maalinsa tyhjään verkkoon. Canucksin Daniel Sedin pelasi 1 300. runkosarjaottelunsa, mutta jäi pisteittä.

Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 4-5 ja.
Oilersin Connor McDavid (1+2) kasvatti kauden pistesaldonsa lukemiin 39+60=99 ja repäisi pistepörssissä neljän pisteen eron Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsheroviin. McDavidin tehokas iltapuhde ei kuitenkaan riittänyt voittoon. Oilers menetti kolmannessa erässä 3-1 ja 4-3-johtoasemat. Adam Henrique osui päätöserässä Ducksille kahdesti ja Corey Perry kerran. Henrique teki toisen maalinsa puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jatkoajalla Hampus Lindholm laukoi Ducksille voiton, jolla joukkue vahvisti otettaan pudotuspelipaikasta.

Bruinsin Brad Marchand teki jo kauden viidennen jatkoaikamaalinsa, jolla hän johtaa jatkoaikamaalipörssiä ja jakaa NHL:n ennätyksen kolmen muun pelaajan kanssa.
- Kaverit tekevät peliä, ja itse pitää päästä paljon kiekkoon. Monen asian pitää mennä oikein, ja joskus nuo saa hyödynnettyä ja joskus ei. Tällä kaudella olen pelannut sellaisten kavereiden kanssa, jotka ovat luoneet hyvin tilanteita, ja olen käyttänyt ne, Marchand ruoti jatkoaikatehokkuuttaan.
Predatorsille tappio oli kolmas peräkkäinen.
- Pelasimme nyt parhaan ottelumme näistä kolmesta. Taistelimme kovasti, ja molemmat joukkueet ansaitsivat pisteen. Olemme pettyneitä, kun emme saaneet toista pistettä, mutta saimme kuitenkin yhden tärkeän pisteen, Predatorsin puolustaja Mattias Ekholm tuumi tappion jälkeen.