lehkonen 2

Suomalaispelaajat nousivat esiin Montreal Canadiensin ja Toronto Maple Leafsin välisessä harjoitusottelussa. Artturi Lehkonen (2+0) ja Joel Armia (0+2) viettivät kahden pisteen iltaa, ja Kasperi Kapanen teki Maple Leafsin ainoan maalin. Canadiensin Jesperi Kotkaniemi ja Antti Niemi nappasivat yhdet syöttöpisteet, ja Niemi esiintyi vahvasti maalillaan. Lehkosen lisäksi suomalaisista kaksi maalia yön kierroksella teki myös Sami Niku, jonka Winnipeg Jets voitti Calgary Flamesin.

Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 1-5
Artturi Lehkonen ja Jesperi Kotkaniemi käynnistivät Montrealin suomalaisjuhlan avauserän puolivälissä, kun Lehkonen viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin Kotkaniemen laukauksen paluukiekosta. Pari minuuttia myöhemmin Joel Armia oli pohjustamassa Xavier Ouellet'n 2-0 maalia. Maple Leafsin Kasperi Kapanen kavensi toisessa erässä, mutta Armia oli jälleen pelintekopäällä. Hän kirjautti syöttöpisteen Ouellet'n 3-1 maaliin.
Kun kaikki menee nappiin, niin sitten menköön. Maalivahti Antti Niemi (29 torjuntaa) avasi, Rinat Valijev pääsi kiekkoon ja tarjoili sen Charles Hudonille, joka teki 4-1 maalin. Niemi pääsi ottelun viidentenä suomalaisena pisteille. Lehkonen viimeisteli loppulukemat vielä ennen toisen erän päättymistä. Hän teki ottelun toisenkin maalinsa reboundista.

MTL@TOR: Lehkonen iskee avausmaaliin paluukiekosta

Calgary Flames - Winnipeg Jets 4-5 ja.
Flamesin ja Jetsin ottelu oli suomalaispuolustajien kiekollisten taitojen näytös. Juuso Välimäki iski Flamesille 1-0 maalin, ja Ryan Lomberg tuplasi johdon. Sami Niku käynnisti Jetsin kirin 12 sekuntia ennen avauserän päättymistä. Nikolaj Ehlers tasoitti toisen erän alussa, jonka jälkeen Niku täräytti Jetsille johto-osuman ja kasvatti suomalaispuolustajien illan yhteismaalimäärän kolmeen. Jets pääsi vielä kahden maalin johtoon, mutta Flames kuroi eron umpeen. Ottelu eteni lopulta jatkoajalle, jonka ratkaisijaksi nousi Ehlers illan toisella täysosumallaan.
Patrik Laine ei ollut Jetsin kokoonpanossa.

WPG@CGY: Välimäki osuu Mangiapanen loistosyötöstä

Dallas Stars - Minnesota Wild 5-3
Dallasissa puolestaan suomalaisjuhlia viettivät Roope Hintz ja Esa Lindell. Kumpikin iski pisteet 1+1, kun Stars kellisti ilman Mikko Koivua ja Mikael Granlundia pelanneen Wildin.
Lindell nappasi syöttöpisteen Hintzin 1-0 maaliin. Toisen erän alussa Lindell tälläsi ylivoimalla 2-1 maalin, ja Jamie Benn tuplasi johdon. Wild nousi päätöserän alussa tasoihin, mutta Aleksandr Radulov ja Hintz juonivat Bennille paikan 4-3 maaliin. Blake Comeau sinetöi loppulukemat.
Lindellin plus-miinuslukema oli +4. Starsin Miro Heiskanen jäi pisteittä, mutta plus-miinustilastossa plussalle yhden osuman verran.
New York Rangers - New Jersey Devils 4-3 ja.
Sami Vatanen merkkautti syöttöpisteen, kun Devils kiri päätöserässä Rangersin kahden maalin johdon kiinni. Kyle Palmieri (1+2) alusti ensin Nico Hischierin 2-3 kavennuksen, johon myös Vatanen sai syöttöpisteen. Sitten Palmieri alusti Hischierin kanssa Taylor Hallin tasoituksen. Toisessa erässä Palmieri oli tehnyt 1-1 tasoituksen. Jatkoajalla Vinnie Lettieri ratkaisi voiton Rangersille.
Philadelphia Flyers - Boston Bruins 3-4
Bruinsin maalivahti Dan Vladar (34 torjuntaa) oli kuin muuri päätöserän puoliväliin saakka, mutta sitten Flyers yllätti hänet kolme kertaa vajaan kolmen minuutin aikana. Tasoihin asti Flyersin kiri ei kuitenkaan riittänyt. Bruinsin tehomies oli kokenut Lee Stempniak, joka summasi pisteet 1+2.
Flyersin suomalaishyökkääjä Jori Lehterä ja Bruinsin suomalaispuolustaja Urho Vaakanainen jäivät pisteittä. Vaakanaisen plus-miinuslukemaksi jäi +1.
Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]
Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche 3-5
Ilman ykkösketjuaan pelannut Avalanche aloitti terävästi J.T. Compherin ja Carl Söderbergin avauserän maaleilla. Max Pacioretty kavensi toisessa erässä, mutta tasoihin asti Golden Knights ei noussut. Erik Haula saalisti syöttöpisteen Jake Bischoffin 2-4 kavennukseen. Avalanchen kenttäpelaajista 13 pääsi pisteille, eikä kukaan merkkauttanut enempää kuin yhtä tehopistettä.
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 4-1
Tyler Toffoli rokotti aikaansaamatonta Canucksia kahdella täysosumalla. Canucks pääsi laukomaan vain 15 kertaa kohti Kingsin maalia. Jonathan Quick nappasi yhtä vaille kaikki laukaukset. Sam Gagnerin toisen erän alussa tekemä 1-1 maali jäi Canucksin ainoaksi ilonaiheeksi.
Canucksin suomalaispuolustaja Olli Juolevin plus-miinuslukemaksi jäi -2 ja suomalaishyökkääjä Markus Granlundin -1.

Toffoli

Anaheim Ducks - Arizona Coyotes 4-2
John Gibson torjui Ducksin maalilla 29 kertaa, kun Ducks kukisti Coyotesin. Kojoottilauman pelaajista ahkerimmin laukonut Brendan Perlini kokeili neljästi ja yllätti Gibsonin päätöserän 2-3 kavennuksellaan. Carter Rowneyn, Sam Steelin, Cam Fowlerin ja Max Comtois'n maalit toivat Ducksille voiton.
Artturi Lehkonen oli mielissään, kun vaikean viime kauden jälkeen peli sujuu harjoitusotteluissa ja lupaa hyvää alkavaa kautta ajatellen.
- Olemme yrittäneet kääntää peliä nopeammin ja päästä vauhtiin. Meillä on paljon nopeita pelaajia, ja olemme yrittäneet hyödyntää sitä, Lehkonen ruoti joukkueen suoritusta Canadiensin Twitterissä jakamalla videolla.
Canadiensin suomalaisista parhaan plus-miinuslukeman kirjautti 18-vuotias Kotkaniemi, jonka viisari jäi lukemaan +3. Kotkaniemi on pistämässä päävalmentaja Claude Julienin kovan päätöksen eteen: pidetäänkö nuorukainen Montrealissa vai päästetäänkö hänet Suomeen?
- Enpä tiedä. Olen vain yrittänyt tehdä parhaani jokaisena päivänä, Kotkaniemi kommentoi Canadiensin Twitterissä.
Bruinsin Lee Stempniak oli mielissään pisteet 1+2=3 tuottaneesta peliesityksestään.
- Omalta osaltani homma sujui hyvin. Oli mukava saada muutama maali ketjullemme. Viime kausi oli vaikea, ja nyt harjoituskaudella olen yrittänyt päästä hyvään vauhtiin, Hurricanesista siirtynyt Stempniak tuumi Bruinsin Twitterissä jakamalla videolla.