rinne 1124

Nashville Predatorsin Pekka Rinne ohitti nollapelien määrässä Miikka Kiprusoffin ja pohjusti Predatorsille voiton Bluesista. Markus Nutivaara teki kauden ensimmäisen maalinsa Columbus Blue Jacketsille. Dallas Stars jäädytti Jere Lehtisen pelinumeron.

St. Louis Blues - Nashville Predators 0-2
Predatorsin Pekka Rinne nollasi Läntisen konferenssin kärkijoukkue Bluesin 34 torjunnallaan. Rinteelle nollapeli oli kauden toinen ja uran 45:s. Hän nousi Miikka Kiprusoffin ohi eniten nollapelejä torjuneiden suomalaisten NHL-maalivahtien listan kärkeen. Predators on voittanut nyt neljä ottelua peräkkäin. Joukkueen maalintekijät olivat Ryan Johansen ja Austin Watson. Miikka Salomäki jäi pisteittä.
Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators 5-2
Markus Nutivaara laukoi Blue Jacketsille 2-1-johtomaalin toisen erän alkupuolelle, mutta suomalaispuolustajan kauden ensimmäinen osuma ei vielä riittänyt voittoon. Senators nousi tasoihin Mike Hoffmanin maalilla. Kolmannessa erässä Cam Atkinson, Nick Foligno ja Tyler Motte tekivät sinitakeille kolme maalia lisää. Atkinson teki myös joukkueensa ensimmäisen osuman. Markus Hännikäinen ei ollut Blue Jacketsin kokoonpanossa, ja Joonas Korpisalo toimi luukkuvahtina.

Minnesota Wild - Colorado Avalanche 3-2 vl.
Nino Niederreiter teki maalin jo kuudennessa ottelussa peräkkäin, kun hän laukoi Wildin 2-2-tasoituksen toisessa erässä. Mikko Koivu ja Mikael Granlund saivat maaliin syöttöpisteet. Granlundin viiden viimeisimmän ottelun pistesaldo on 4+5=9. Ottelu ratkesi lopulta voittolaukauskilpailussa, jossa Wildin maalintekijät olivat Charlie Coyle ja Chris Stewart. Koivu ja Avalanchen Mikko Rantanen eivät onnistuneet omissa voittolaukausyrityksissään. Rantanen jäi pisteittä myös varsinaisella peliajalla.
Dallas Stars - Calgary Flames 6-4
Starsin ykköstykkinä hääri hattutempun iskenyt Tyler Seguin. Hän laukoi joukkueensa 2-2, 5-4 ja 6-4-maalit. Ottelu alkoi Jere Lehtisen pelinumeron 26 jäädytyksellä. Lehtinen edusti Starsia kausina 1995-2010 ja voitti Dallasissa pelatessaan Stanley Cupin (1999) sekä NHL:n parhaan puolustavan hyökkääjän Selke Trophyn kolmesti.
Boston Bruins - Pittsburgh Penguins 4-3
Anton Hudobin alkaa tosissaan haastaa Tuukka Raskin. Venäläisveskari torjui jälleen voiton Bruinsille, kun joukkue kukisti Penguinsin. Hudobinin saldo on tältä kaudelta seitsemän voittoa ja vain kaksi tappiota, jotka nekin ovat tulleet vasta jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa. Perjantain ottelussa Hudobin torjui 17 kertaa. Phil Kessel ja Sidney Crosby nostivat Penguinsin 3-3:een toisen erän lopussa. David Pastrnak teki Bruinsin voittomaalin päätöserässä. Olli Määttä kellotti Penguinsin puolustajista toiseksi kovimmat peliminuutit 20.37. Hän jäi pisteittä ja plus-miinustilastossa pakkaselle yhden maalin.

Anaheim Ducks - Winnipeg Jets 1-4
Jetsin ykköstykki oli Nikolaj Ehlers, joka teki kaksi maalia ottelun toisessa erässä ja nappasi toisessa erässä syötön Bryan Littlen 3-1-maaliin. Patrik Laine saalisti syöttöpisteen Ehlersin 1-0-maaliin, mutta joukkuetoveri Joel Armia jäi pisteittä. Pisteittä jäi myös Ducksin Sami Vatanen, joka pelasi joukkueensa kenttäpelaajista isoimmat minuutit 23.22.
Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 4-5
Sebastian Ahon viiden ottelun maaliputki katkesi, mutta Teuvo Teräväinen pääsi jälleen pisteille. Hän nappasi syötön Hurricanesin 2-4-kavennukseen. Leo Komarovin (0+0) Maple Leafs kuitenkin porhalsi voittoon. Ratkaisumaaliksi jäi Patrick Marleaun päätöserässä tekemä 5-2-osuma.
Philadelphia Flyers - New York Islanders 4-5 ja.
Islanders nousi kolmannessa erässä tasoihin Jordan Eberlen ja Andrew Laddin maaleilla. Jatkoajalla Nick Leddy viimeisteli Islandersille voittomaalin. Flyersin Valtteri Filppula jäi pisteittä, ja Jori Lehterä ei ollut kokoonpanossa. Flyersille tappio oli seitsemäs peräkkäinen.
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 3-1
Itäisen konferenssin huippuottelussa Tampa säikäytti aluksi, kun Vladislav Namestnikov teki johtomaalin ylivoimalla jo ottelun toisella minuutilla. Capitalsin Aleksandr Ovetshkin laukoi tasoituksen avauserän lopussa. Devante Smith-Pelly ja Jay Beagle iskivät Capitalsille voittoon tarvittavat maalit. Ovetshkin nousi NHL-uransa 573. maalilla kaikkien aikojen maalitilastossa jaetulle 21. sijalle Mike Bossyn kanssa.

Vegas Golden Knights - San Jose Sharks 5-4 ja.
Golden Knights menetti toisessa erässä 4-1-johtonsa, mutta onnistui voittamaan lopulta jatkoajalla. Ratkaisevan maalin teki Jonathan Marchessault. Golden Knightsin Erik Haula syötti joukkueensa 2-0-maaliin, ja hetken kuluttua Sharksin Joonas Donskoi nappasi syöttöpisteen joukkueensa 1-2-kavennukseen.
Buffalo Sabres - Edmonton Oilers 3-1
Sabres katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa, kun Rasmus Ristolainen palasi kaukaloon yli kolmen viikon huilin jälkeen. Ristolainen pohjusti joukkueensa 2-0 ja 3-0-maalit. Oilersin Jesse Puljujärvi jäi pisteittä ja Iiro Pakarinen ei ollut kokoonpanossa.
New Jersey Devils - Vancouver Canucks 3-2
Taylor Hall hääri Devilsin tehomiehenä. Hän teki Devilsin 1-0-maalin ja nappasi syöttöpisteet 2-1 sekä 3-1-maaleihin. Vancouverin molemmissa maaleissa oli mukana Daniel Sedin, joka teki 1-1-tasoituksen ja syötti 2-3-kavennuksen. Canucksin Markus Granlund jäi pisteittä.
New York Rangers - Detroit Red Wings 2-1 ja.
Rangers otti Henrik Lundqvistin 40 torjunnan ja Mats Zuccarellon jatkoaikamaalin myötä seitsemännen peräkkäisen kotivoittonsa. Tomas Tatar teki Red Wingsille johtomaalin kolmannessa erässä, mutta Rangersin Chris Kreider tasoitti erän puolivälissä.

Arizona Coyotes - Los Angeles Kings 3-2 ja.
Christian Fischer laukoi jatkoaikaratkaisun, ja Coyotes otti kauden kuudennen voittonsa. Voitoista neljä on tullut viiden viimeisimmän ottelun aikana. Antti Raanta ei ollut Coyotesin kokoonpanossa. Kingsin Jussi Jokinen jäi pisteittä, mutta plus-miinustilastossa plussalle yhden maalin.
Pekka Rinne oli mielissään voitosta ja siitä, että hän nousi Miikka Kiprusoffin ohi nollapelitilastossa.
- Se on hauska pikkuasia. Hän on kaveri, jota katsoin aina ylöspäin. Olin todella iloinen kuin sain mahdollisuuden pelata yhtä idoliani vastaan, Rinne sanoi NHL.comin Loiue Koracille.
Minnesota Wild nousi voittoon vaikeuksien kautta. Nino Niederreiter sivuaa kuuden ottelun maaliputkellaan Wildin seuraennätystä, joka on Brian Rolstonin nimissä-
- Pääsimme johtoon ja ajattelimme, että tästä tulee helppo ottelu. Sitten vastustaja teki pari maalia ja olimme yhtäkkiä takaa-ajajina. Löysimme kuitenkin tavan nousta takaisin peliin. Tämä oli kova ottelu, hyökkääjä Nino Niederreiter sanoi NHL.comin Jessi Piercelle.
Winnipeg Jetsin Nikolaj Ehlers oli tyytyväinen voitosta ja ketjunsa parantuneesta pelistä.
- On aina mukava tehdä maaleja ja voittaa. Erityisesti meidän ketjumme ei ole pelannut ja saanut tulosta siihen malliin kuin olisi pitänyt. Viime ottelu (2-1-voitto Kingistä) oli askel oikeaan suuntaan, ja nyt otimme toisen askeleen, Ehlers sanoi NHL.comin Dan Arrittille.