Penguins_Oilers_Recap

NHL:n kahden parhaan pelaajan kohtaamisessa Connor McDavid pääsi maalin makuun, mutta ei kyennyt auttamaan Edmonton Oilersia voittoon. Sidney Crosbyn Pittsburgh Penguins voitti lopulta jatkoajalla.

Pittsburgh Penguins - Edmonton Oilers 2-1 ja.
Kauden toistaiseksi odotetuin ottelu tarjosi niukasti maaleja, mutta paljon maalintekopaikkoja. Ratkaisijaksi nousi lopulta Penguinsin Phil Kessel, joka sivalsi voittomaalin jatkoajan ensimmäisellä minuutilla. Varsinaisella peliajalla maalivahdit Cam Talbot (42 torjuntaa) ja Matt Murray (29 torjuntaa) pitivät verkkonsa puhtaana viimeiseen erään saakka. Oilesin Talbot antautui ensimmäisen kerran päätöserän neljännellä minuutilla, kun Penguinsin Ian Cole teki avausmaalin.
Oilersin Connor McDavid katkaisi kuuden ottelun maalittoman putkensa vajaat kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun hän tasoitti 1-1:een. McDavid kasvatti kauden pistesaldonsa lukemiin 4+5=9 ja nousi pistepörssissä pinnan päähän Penguinsin Sidney Crosbysta, joka jäi keskinäisessä kohtaamisessa pisteittä. Crosby laukoi viisi kertaa kohti Oilersin maalia.
Oilersin Leon Draisaitl pelasi paluuottelussaan 16.29, mutta jäi pisteittä. Iiro Pakarinen pelasi 6.43, mutta Jussi Jokinen ei ollut Edmontonin kokoonpanossa. Penguinsin Olli Määttä kellotti peliajan 22.20.

Philadelphia Flyers - Anaheim Ducks 2-6
Flyers teki ottelun avausmaalin, mutta Ducks iski sen jälkeen viidesti peräkkäin ja karkasi voittoon. Loukkaantumisen jälkeen kaukaloon palannut Ducksin Ryan Getzlaf saalisti pisteet 1+1=2. Kahden tehopisteen iltaa viettivät myös Ducksin Ondrej Kase (2+0=2) ja Corey Perry (0+2=2) sekä Flyersin Sean Couturier (2+0=2) ja Jakub Voracek (0+2=2).
Flyersin Valtteri Filppula pelasi 20.44 ja Jori Lehterä 11.07. Kumpikaan ei päässyt pisteille. Kauden ensimmäisen NHL-ottelunsa pelannut Ducksin Kalle Kossila nappasi syöttöpisteen joukkueensa 2-1-johtomaaliin. Piste oli Kossilan NHL-uran ensimmäinen.
Tappion lisäksi Flyersille aiheutti murhetta myös hyökkääjä Nolan Patrickin loukkaantuminen toisessa erässä. Hän kärsii ylävartalovammasta.

Montreal Canadiens - Florida Panthers 5-1
Canadiens katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa. Canadiensin tehomies oli kaksi maalia laukonut puolustaja Shea Weber. Hän teki toisessa erässä ylivoimalla 2-1-maalin ja kolmannessa erässä 4-1-osuman, jonka syötti Artturi Lehkonen. Panthersin Aleksander Barkov nappasi syöttöpisteen joukkueensa ainoaan maaliin, kun Keith Yandle teki ottelun ensimmäisen osuman toisen erän alussa.
New York Islanders - Arizona Coyotes 5-3
Islandersin John Tavares teki kolme maalia ja johti joukkueensa kauden viidenteen voittoon. Tavares teki 1-1, 2-1 ja 4-3-osumat ja sysäsi Coyotesin kauden yhdeksänteen tappioon. Kojootit ovat saaneet yhdeksästä ottelustaan saaliikseen vain yhden pisteen.
Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 1-5
Nikita Kutsherovin pisteputki näytti jo katkeavan yhdeksänteen otteluun, mutta venäläislaituri iski ottelun viimeisen maalin neljä sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Steven Stamkos varmisti oman pisteputkensa jatkumisen kymmenenteen otteluun jo aiemmin, kun hän syötti joukkueensa toisen maalin. Stamkos syötti myös Kutsherovin täysosuman. Tehokaksikko pohjusti Tampan pisteputken jatkumisen kahdeksan ottelun mittaiseksi. Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jäivät pisteittä ja plus-miinuslukemaan -2.

Minnesota Wild - Vancouver Canucks 0-1
Mikael Granlund palasi Wildin kokoonpanoon, mutta ei pystynyt auttamaan joukkuettaan voittoon. Myös Canucksissa pelaava velipoika Markus jäi pisteittä. Ratkaisijaksi nousi Canucksin suomalaissukuinen Jake Virtanen, joka teki ottelun ainoan maalin päätöserän puolivälissä. Canucksin maalivahti Anders Nilsson torjui 29 ja Wildin Devan Dubnyk 24 kertaa. Mikko Koivu pelasi Wildin hyökkääjistä eniten, kun peliaikaa kertyi 19.35.
Nashville Predators - Calgary Flames 2-3 vl.
Predators hukkasi kahden maalin johtoaseman, kun Flamesin Matthew Tkachuk ja Micheal Ferland pääsivät maalien makuun päätöserän puolivälin jälkeen. Ottelu ratkesi lopulta voittolaukauskilpailussa, jossa Tkachuk teki ratkaisevan maalin. Predatorsin Pekka Rinne torjui ottelussa 30 kertaa.

Colorado Avalanche - Dallas Stars 5-3
Avalanche palasi voittokantaan ja katkaisi samalla Starsin neljän ottelun voittoputken. Jamie Benn teki Starsille pisteet 2+1=3, mutta Avalanchen riveistä löytyi kolmen maalin Matt Nieto, joka oli joukkueensa kirkkain tähti. Avalanchen Mikko Rantanen sekä Starsin Julius Honka ja Esa Lindell jäivät pisteittä. Toisessa erässä Starsin maalille vaihdettiin Kari Lehtonen, joka torjui ottelussa 14 kertaa ja päästi yhden maalin.
Buffalo Sabres - Detroit Red Wings 1-0
Nousukuntoinen Sabres aiheutti Red Wingsille viidennen peräkkäisen tappion. Robin Lehner torjui 32 kertaa ja piti maalinsa puhtaana. Ottelun ainoan maalin teki Sabresin Benoit Pouliot, joka onnistui toisen erän puolivälissä ohittamaan Red Wingsin Jimmy Howardin (31 torjuntaa). Sabresin Rasmus Ristolainen kellotti hurjan peliajan 29.25.
Ottawa Senators - Los Angeles Kings 2-3 vl.
Adrian Kempe syötti Kingsin 1-0-maalin ja viimeisteli 2-2-tasoituksen, joka syntyi vajaat kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Kempe teki maalin myös voittolaukauskilpailussa. Hänen lisäkseen Kingsiltä onnistui myös Michael Cammalleri.
Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks 4-2
Golden Knights otti kauden seitsemännen voittonsa ja on neljän ottelun voittoputkessa. Joukkueen maaleista vastasivat William Karlsson, Tomas Nosek, Pierre-Edouard Bellemare ja Jonathan Marchessault. Oscar Dansk torjui joukkueen maalilla 29 Blackhawksin laukausta.

Omin sanoin:
Connor McDavidin ja Sidney Crosbyn kaksintaistelussa McDavid veti pidemmän korren maalinteon saralla, mutta Crosby pääsi juhlimaan voittoa.
- Molemmilla oli paikkansa. En sanoisi tätä hurjaksi kamppailuksi, koska emme pelanneet toisiamme vastaan kovin paljon. Yritimme molemmat luoda tilanteita ja estää vastustajan mahdollisuuksia omissa vaihdoissamme, Crosby tuumi NHL.comin Wes Crosbyn haastattelussa.
McDavid oli pettynyt joukkueensa hukkaamiin mahdollisuuksiin.
- Olen iloinen, että saimme tilanteita. Samaan aikaan olen pettynyt siihen, ettemme käyttäneet paikkojamme, minä mukaan luettuna. Menetimme avopaikkoja, ja se maksoi meille, McDavid sanoi.
Islandersin päävalmentaja Doug Weight kehaisi kapteeni John Tavaresin suoritusta, mutta ei ollut tyytyväinen joukkueensa peliin.
- Hän johti meitä tänä iltana. Kaikki pelissämme ei miellyttänyt minua, ja tarvitsimme hänen johtajuuttaan, Weight kiitteli NHL.comin Brian Comptonin haastattelussa.