Teuvo Teravainen Primary

Teuvo Teräväinen oli hurjassa vireessä, kun Carolina Hurricanes jyräsi Minnesota Wildin. Patrik Laine palasi tehopisteille, kun Winnipeg Jets kaatoi Nashville Predatorsin. Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen onnistui maalinteossa Buffalo Sabresia vastaan.

Carolina Hurricanes - Minnesota Wild 5-1
Hurricanesin Teuvo Teräväinen oli Wildia vastaan kovassa iskussa, sillä suomalaishyökkääjä takoi ottelussa tehot 1+2. Teräväinen alusti ketjukavereidensa Jordan Staalin ja Andrei Svetshnikovin osumat ja viimeisteli itse loppulukemat päätöserässä. Sebastian Aho keräsi ottelussa tehot 0+1.
Teräväinen saavutti ensimmäistä kertaa NHL-urallaan 70 (19+51) pisteen rajan ja Aho rikkoi ensimmäisen kerran 80 (30+50) pisteen rajan.

CAR-MIN: Teräväinen riistää kiekon ja osuu läpiajosta

Winnipeg Jets - Nashville Predators 5-0
Connor Hellebuyck nollasi Predatorsin 33 torjunnallaan. Jetsin uusittu kakkosketju oli lauantaina vahvassa vireessä, sillä Kyle Connor (3+1), Kevin Hayes (1+3) ja Patrik Laine (0+1) keräsivät ottelussa yhteensä yhdeksän tehopistettä ja koko kolmikon plus-miinuslukema oli +4. Sami Niku jäi ottelussa ilman tehopisteitä ja Predatorsin Pekka Rinne torjui maalillaan 38 laukausta. Jets varmisti voitolla pudotuspelipaikkansa.
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 7-4
Artturi Lehkonen iski ottelun avausmaalin, kun Canadiens nappasi jo kolmannen peräkkäisen voittonsa. Lehkosen maali jäi kuitenkin taka-alalle, sillä Canadiensin pistekunkkuina toimivat tehot 1+2 iskeneet Max Domi ja Tomas Tatar sekä tehot 2+1 takonut Brendan Gallagher. Joel Armia, Jesperi Kotkaniemi ja Sabresin Rasmus Ristolainen jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.
Lehkosen osuma oli Canadiensin seurahistorian 22 000. maali, kun mukaan lasketaan NHA:ssa pelatut kahdeksan kautta (1909-17). Domi merkkautti 200. NHL-pisteensä syöttäessään Lehkosen maalin.

MTL-BUF: Lehkonen syöksyy maalintekoon

Florida Panthers - Boston Bruins 3-7
Bruins varmisti voitolla pudotuspelipaikkansa. Zdeno Chara oli vahvalla pelipäällä, sillä puolustaja iski uransa 200. maalin, syötti yhden ja hänen plus-miinuslukemansa oli +4. Panthersin Henrik Borgström syötti joukkueensa kolmannen osuman ylivoimalla, mutta Aleksander Barkov jäi ilman tehopisteitä.
Barkov jätti ottelun kesken muutama minuutti ennen ottelun loppua saatuaan haavan otsaansa törmäyksessä Charan kanssa. Panthersin Keith Yandle pelasi 900. NHL-ottelunsa.
Edmonton Oilers - Ottawa Senators 3-4 ja.
Mikko Koskinen venyi kiekon tielle 31 kertaa, kun Oilers hävisi Senatorsille jatkoajalla. Vierailijoiden sankariksi nousi kahden maalin Brady Tkachuk, joka iski voittomaalin jatkoajalla. Oilersille tappio oli karvas, sillä nyt lännen viimeinen villi kortti -paikka karkasi jo kuuden pisteen päähän. Oilersin puolustaja Andrej Sekara pelasi 700. NHL-ottelunsa.

EDM-OTT: McDavid sivuaa maalilla piste-ennätystään

Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 4-2
Avalanche nappasi arvokkaat pisteet pudotuspelitaiston kannalta, sillä voitolla joukkue karkasi Blackhawksista jo kuuden pisteen päähän ja nousi lännen toiselle villi kortti -paikalle. Ilman Mikko Rantasta pelannut Avalanche löysi vastuunkantajia kärkensä ulkopuolelta, sillä isäntien tehomiehinä toimivat kahden tehopisteen Colin Wilson ja Alex Kerfoot.
Coloradon päävalmentaja Jared Bednar kertoi, että Rantanen ei pelaa sunnuntaina, ja hänen tilaansa seurataan päivittäin.
New Jersey Devils - Arizona Coyotes 2-1 vl.
Coyotes kärsi kirvelevän tappion Devilsin vieraana. Oliver Ekman-Larsson vei kojootit johtoon jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen, mutta Drew Staffordin tasoitusmaalin jälkeen lisäosumia saatiin odottaa voittolaukauskilpailuun asti. Siellä Devils oli parempi Blake Colemanin ja Pavel Zachan osumilla.
Philadelphia Flyers - New York Islanders 2-4
Flyersin pudotuspelihaaveet kokivat kolauksen Islandersia vastaan. Nyt pudotuspeliviivaan on matkaa jo seitsemän pistettä. Ottelu oli tasainen aina päätöserän loppuhetkille asti, mutta sitten Islandersin Josh Baileyn kaksi pikamaalia reilun minuutin sisään ratkaisivat ottelun. Leo Komarov syötti joukkueensa neljännen osuman.

PHI-NYI: Komarov syöttää Baileyn toisen osuman

Toronto Maple Leafs - New York Rangers 1-2 ja.
Aleksandar Georgiev pysäytti Rangersin maalilla 44 laukausta, kun vierailijat yllättivät Maple Leafsin. Kotijoukkue loi ottelussa paljon maalipaikkoja, mutta ainoastaan Zack Hyman onnistui ohittamaan Georgievin. Jatkoajalla voittomaalista vastasi Rangersin Ryan Strome. Vaahteranlehtien Kasperi Kapanen pelasi 14:35 ja jäi ottelussa ilman tehopisteitä. Toronton hyökkääjä Frederik Gauthier pelasi sadannen NHL-ottelunsa.
Dallas Stars - Pittsburgh Penguins 2-3
Penguinsin Jared McCannin vire oli liikaa Starsille. Päätöserään lähdettiin tasatilanteessa, mutta McCann ratkaisi ottelun heti erän alussa, kun hän teki alivoimalla illan toisen osumansa. Starsin Roope Hintz keräsi yhden syöttöpisteen, mutta Miro Heiskanen ja Esa Lindell jäivät kiikaritehoille. Matt Murray torjui Penguinsin maalilla 29 laukausta.
St. Louis Blues - Tampa Bay Lightning 4-3
Bluesin hurja avauserä katkaisi Tampan seitsemän ottelun voittoputken. Isännät iskivät avauserässä kolme maalia minuutin ja viidentoista sekunnin aikana. Vaikka Tampa nousi toisessa erässä jo maalin päähän, Brayden Schennin maali katkaisi kärkijoukkueen selkärangan.

STL-TBL: Blues iskee kolmesti 75 sekunnin aikana

Vancouver Canucks - Calgary Flames 1-3
Lännen kärkijoukkue Flames ei ollut yllätettävissä lauantain kierroksella. Mark Giordano ja Garnet Hathaway veivät vierailijat kahden maalin johtoon, eikä Canucks enää pystynyt nousemaan peliin mukaan. Voitto oli Flamesille jo kolmas putkeen. Canucksin Markus Granlund jäi ilman tehopisteitä.
Vegas Golden Knights - Detroit Red Wings 2-3 ja.
Red Wings katkaisi lauantaina Golden Knightsin kuuden ottelun kotivoittoputken. Vierasjoukkueen sankariksi nousi Anthony Mantha, joka toi Red Wingsin ensiksi päätöserässä tasoihin ja ratkaisi ottelun jatkoajalla. Vegasin Reilly Smith pelasi 500. NHL-ottelunsa.

VGK-DET: Mantha ja Larkin juonivat ratkaisun

Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 4-3 vl.
Läntisen konferenssin jumbokamppailussa ratkaisua haettiin pitkän kaavan kautta. Ducks näytti marssivan päätöserässä voittoon, kun Carter Rowney vei ankkalauman alivoimalla johtoon, mutta Carl Grundström tasoitti ottelun neljä minuuttia ennen loppua. Voittolaukauskilpailussa Kings oli parempi Anze Kopitarin osumalla.
Hurricanesin Teuvo Teräväinen vietti kolmen tehopisteen iltaa Wildia vastaan.
- Aika vaikuttavaa. Hän pystyy luomaan huippuvaarallisia hyökkäyspään tilanteita, huomasitte sen varmasti tänään, valmentaja Rod Brind'Amour kehui.
Teräväinen myönsi, että kiekon iskeminen verkkoon tuntuu mukavalta.
-On paljon mukavampi pelata, kun tekee maaleja ja joukkue on johdossa, hän tuumi.
Rangersin Aleksandar Georgieville Maple Leafs on mieluinen vastustaja. Hän pysäytti 55 kiekkoa vaahteranlehtiä vastaan, kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran helmikuun 10. päivänä.
- Tiedän, että he ovat todella hyvä joukkue. Minun täytyy pistää parasta pöytään, jos haluan päihittää heidät. Kunnioitan heitä paljon, Georgiev totesi.

WPG-NSH: Connor iskee uransa ensimmäisen hattutempun