BOS-WSH: Bruins karkaa neljän maalin johtoon

Kolme neljästä suomalaismaalivahdista torjui voiton maanantain NHL-kierroksella, ja ainoa tappion kärsinyt hävisi suomalaiselle. Voittojen makuun pääsivät Joonas Korpisalo, Pekka Rinne ja Tuukka Rask. Kierroksen sinivalkoinen tehomies oli Carolina Hurricanesin Erik Haula, jonka kolmen pisteen ilta ei riittänyt voittoon Toronton hurjassa ottelussa.

New York Islanders - Columbus Blue Jackets 2-3
Joonas Korpisalo pelasi väkevän ottelun Blue Jacketsin maalilla ja pysäytti 35 laukausta. Sinitakit nousivat toisessa erässä 0-1 takaa-ajoasemasta johtoon Kevin Stenlundin ja Nathan Gerben maaleilla. Kolmannessa erässä Blue Jackets irrotti voiton Vladislav Gavrikovin maalilla.
Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 8-6
Maple Leafs ja Hurricanes hurjastelivat 14 maalin ottelun. Ahkerin pistemies oli Maple Leafsin Mitch Marner, joka rohmusi tehot 2+3=5. Loukkaantumisen jälkeen toisen ottelunsa pelannut Hurricanesin Erik Haula nakutti pisteet 2+1 ja Teuvo Teräväinen 0+1. Haula viimeisteli 4-3 ja 6-4 maalit. Carolinan Sebastian Aho ja Toronton Kasperi Kapanen jäivät pisteittä.

TOR-CAR: Matthewsin ja Marnerin yhteispeli toimii

Nashville Predators - Arizona Coyotes 3-2
Suomalaismaalivahtien taistelu päättyi Predatorsin Pekka Rinteen juhliin. Rinteelle kertyi 26 torjuntaa ja Coyotesin Antti Raannalle 38. Coyotes nousi kahdesti maalin päähän, mutta Roman Josin (1+1) kolmannen erän puolivälin täysosuma riitti voittomaaliksi. Predatorsin Mikael Granlund jäi pisteittä.
Winnipeg Jets - Montreal Canadiens 2-6
Tällä kertaa Canadiensin suomalaistehomiehenä kunnostautui Artturi Lehkonen, joka keräsi pisteet 1+1. Lehkonen pohjusti toisen erän lopussa Max Domin 5-1 maalin ja viimeisteli kolmannessa erässä loppulukemat. Canadiensilta maalien makuun pääsivät myös avauserässä kahdesti onnistunut Tomas Tatar ja toisessa erässä kahdesti onnistunut Phillip Danault. Patrik Laine vastasi Jetsin 2-4 kavennuksesta, mutta Canadiensin Joel Armia ei päässyt pisteille entistä seuraansa vastaan.

WPG-MTL: Laine osuu rannelaukauksella

Boston Bruins - Washington Capitals 7-3
Idän divisioonien kärkijoukkueet tarjosivat maali-ilottelun jouluaaton aattona. Bruins karkasi jo avauserässä 4-0 johtoon ja pyöritti peliään Patrice Bergeronin (2+0) johdolla. Ketjukavereista Brad Marchand saalisti tehot 1+1 ja David Pastrnak 0+2. David Krejci herkutteli pisteet 1+2. Tuukka Rask urakoi Bruinsin veräjällä 39 torjuntaa.
Minnesota Wild - Calgary Flames 3-0
Devan Dubnyk torjui Wildille maukkaan voiton ja auttoi 22 torjunnallaan joukkueensa taistelua kohti pudotuspelejä. Wild iski tehokkaasti toinen erän alkupuolella, kun Joel Eriksson Ek ja Luke Kunin pääsivät maalien makuun. Päätöserässä Eric Staal teki loppulukemat tyhjään maaliin. Wild-kippari Mikko Koivu oli sivussa loukkaantumisen vuoksi.

MIN-CGY: Greenwayn ja Kuninin yhteispeli tuo maalin

Philadelphia Flyers - New York Rangers 5-1
Rangersin riemu sunnuntain Ducks-voitosta ei kestänyt kauaa, kun Flyers otti neljännen peräkkäisen voittonsa ja höykytti divisioonakaveriaan kovin lukemin. Carter Hart torjui Flyersin maalilla 34 laukausta, ja Travis Sanheim (2+1) sekä Kevin Hayes (2+0) viettivät kahden maalin iltaa. Kaapo Kakko oli edelleen sivussa Rangersin kokoonpanosta.
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 6-1
Lightning otti jo kauden kolmannen voittonsa neljästä Floridan paikallispelistä. Tampan venäläistähti Nikita Kutsherov nakutti pisteet 1+2 ja saavutti NHL-urallaan 500 tehopisteen merkkipaalun. Brayden Point loihti pisteet 1+3 ja Victor Hedman 2+1. Panthers-kippari Aleksander Barkov jäi tehoitta.

TBL-FLA: Hedmanin lämäri painuu maaliin tolpan kautta

Ottawa Senators - Buffalo Sabres 3-1
Jack Eichelin pisteputki jäi 18 ottelun mittaiseksi, kun hän jäi kiikaritehoille Senatorsia vastaan käydyssä kamppailussa. Ottawa ratkaisi pelin kolmannen erän maaleillaan. Ensin Jean-Gabriel Pageau vei senaattorit 2-1 johtoon, ja sitten erän lopussa Brady Tkachuk teki loppulukemat tyhjään maaliin. Craig Anderson urakoi Senatorsin maalilla 43 torjuntaa ja pysäytti muun muassa kolme laukausta Rasmus Ristolaiselta ja yhden Henri Jokiharjulta.
Chicago Blackhawks - New Jersey Devils 1-7
Devils laittoi tuulemaan idän ja lännen häntäpään joukkueiden kohtaamisessa. New Jerseyn syksy on ollut vaikea. Yksi maanantain ottelun helpottuneimmista pelaajista oli P.K. Subban, joka katkaisi 23 ottelun maalittoman jaksonsa. Subbanin 2-1 maali jäi lopulta voitto-osumaksi. Joukkueen tehomiehet olivat Damon Severson (1+2) ja Nikita Gusev (0+3). Devilsin Sami Vatanen nappasi yhden syöttöpisteen, mutta Blackhawksin Olli Määtälle ei kertynyt tehoja.

CHI-NJD: Subban laukoo kiekon maaliin ohi Crawfordin

Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 4-2
Canucks ratkaisi pelin kolmannen erän maaleillaan. Bo Horvat tasoitti 2-2:een erän alussa, Quinn Hughes teki johtomaalin erän puolivälin jälkeen ja Loui Eriksson viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Mikko Koskiselle kertyi Oilersin maalilla 24 torjuntaa, mutta joukkuetoveri Markus Granlund jäi pisteittä.
Los Angeles Kings - St. Louis Blues 1-4
St. Louis otti kuudennen peräkkäisen voittonsa ja kruunasi kahden vierasottelun rupeamansa. Blues tylsytti Kingsin jo avauserässä, kun Brayden Schenn teki kaksi maalia, Jaden Schwartz yhden ja Vince Dunn yhden. Alex Iafallon kavennus toi lohtua Kingsille, mutta Bluesin maalivahti Jordan Binnington (29 torjuntaa) ei ollut yllätettävissä enää kahdessa seuraavassa erässä.

VAN-EDM: Hughes osuu lämärillä ylivoimalla

Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche 3-7
Avalanche pääsi maukkaan voiton kera joulutauolle, ja peräti kymmenen sen pelaajista pääsi tehopisteille. Pierre-Edouard Bellemare (2+0), Nathan MacKinnon (0+2) ja J.T. Compher (0+2) olivat Coloradon usean tehopisteen miehet. Mikko Rantanen viimeisteli 6-3 maalin kolmannessa erässä, mutta Joonas Donskoi ei päässyt pisteille.
Maple Leafsin maalivahti Frederik Andersen (35 torjuntaa) ihmetteli Hurricanesia vastaan pelattua hurjaa ottelua.
- Tämä oli ehdottomasti yksi hulluimmista otteluista, joissa olen ollut mukana. Yritin pysyä sellaisella tasolla kuin voin ja kannoin huolta niistä asioista, joita voin kontrolloida. Ainoa asia mitä pystyin tekemään, oli se, että pysäytin seuraavan kiekon. Pystyin siihen kolmannessa erässä, Andersen puhalteli.
Joonas Korpisalo on torjunut Blue Jacketsille pisteitä kahdeksasta peräkkäisestä ottelusta, ja kuusi näistä on päättynyt sinitakkien voittoon.
- Joonas antaa itseluottamusta koko joukkueelle, kun hän pelaa näin. Joukkue vastaa siten, että pelaa todella hyvin hänen edessään, päävalmentaja John Tortorella kiitteli toimivaa alakertaa.

OTT-BUF: Anderson torjuu Rodriguesin yrityksen