Aho

Carolina Hurricanesin suomalaiskaksikko Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen olivat ärhäkällä pelipäällä Buffalo Sabresia vastaan pelatussa ottelussa. Kaksikko summasi yhteensä viisi tehopistettä.
Joulutaukoa edeltävällä NHL-kierroksella nähtiin viisi nollapeliä, kun Florida Panthersin James Reimer, Anaheim Ducksin John Gibson, Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevski, Vegas Golden Knightsin Marc-Andre Fleury ja San Jose Sharksin Martin Jones pitivät maalinsa puhtaana.

Läntisen konferenssin ykkössijan jakavat nyt Golden Knights, Los Angeles Kings ja St. Louis Blues, joilla jokaisella on 48 pistettä. Nashville Predatorsilla on piste ja Winnipeg Jetsillä kaksi pistettä vähemmän.
Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres 4-2
Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen palasivat taas marraskuulta tuttuun tehovireeseen. Aho iski ottelun avausmaalin ja summasi pisteet 1+1. Teräväinen nappasi syöttöpisteen avausmaalin lisäksi myös Hurricanesin 2-0 ja 3-1-maaleihin. Sabresin Rasmus Ristolainen oli jälleen joukkueensa peliaikaykkönen jääajalla 25.48, mutta turkulainen ei pystynyt kartuttamaan pistetiliään.

Dallas Stars - Nashville Predators 4-3 vl.
Predators joutui joulutauolle kolmen ottelun tappioputkessa, kun Stars vei ottelun nimiinsä voittolaukauskilpailussa, jossa maalinteossa onnistuivat Aleksandr Radulov ja Tyler Seguin. Seguin teki Starsille myös 1-2-kavennuksen avauserän jälkimmäisellä puoliskolla ja käynnisti joukkueensa kirin. Juuse Saros torjui Predatorsin maalilla 25 ja Ben Bishop Starsin maalilla 29 kertaa. Starsin Esa Lindell ja Julius Honka jäivät pisteittä. Lindellin plus-miinuslukema oli +2.
Arizona Coyotes - Colorado Avalanche 2-6
Avalanche höykytti Coyotesia, jonka maalivahti Antti Raanta (16 torjuntaa) väistyi tolppien välistä toisen erän puolivälin jälkeen 0-3-tilanteessa. Scott Wedgewoodille kertyi kuusi torjuntaa ja kolme takaiskumaalia. Avalanchen tehokkain oli kaksi maalia tehnyt Carl Söderberg. Mikko Rantanen nappasi syöttöpisteen Söderbergin toiseen maaliin. Coyotesin kahden maalin mies oli Derek Stepan.
New York Islanders - Winnipeg Jets 5-2
Islanders tuli otteluun terävästi, ja Anders Lee teki avausmaalin jo toisella minuutilla. Mathew Barzal tuplasi johdon vajaa minuutti myöhemmin, ja hän nousi lopulta joukkueensa sankariksi. Tulokashyökkääjä laukoi Islandersille kolme maalia, joista kaksi syntyi avauserässä. Jetsin Patrik Laine jäi pisteittä, mutta Joel Armia nappasi syöttöpisteen Adam Lowryn 2-5-kavennukseen.

Boston Bruins - Detroit Red Wings 3-1
Tuukka Rask torjui 30 kertaa Bruinsin maalilla, ja suuria sankareita löytyi myös joukkueen hyökkäyskalustosta. Brad Marchand rohmusi pisteet 1+2 ja Patrice Bergeron 2+0. Bergeron teki molemmat maalinsa päätöserässä.
Edmonton Oilers - Montreal Canadiens 4-1
Oilers otti neljännen peräkkäisen voittonsa. Maalintekijöinä kunnostautuivat Ryan Strome, Connor McDavid, Milan Lucic ja Jujhar Khaira. McDavid jätti pelin kesken, kun hän loukkasi jalkansa blokattuaan laukauksen. Oilersin päävalmentaja Todd McLellanin mukaan kyseessä ei ole vakava vamma, ja McDavidin odotetaan pelaavan keskiviikkona. Oilersin Jesse Puljujärvi ja Canadiensin Artturi Lehkonen jäivät pisteittä.

Tampa Bay Lightning - Minnesota Wild 3-0
Wild kärsi toisen peräkkäisen tappion, kun Lightning jätti vieraskiertueella olevan vastustajansa maaleitta. Lightning lähti joulun viettoon kovavireisenä, kun kymmenestä viimeisimmästä ottelusta kertyi yhdeksän voittoa. Andrei Vasilevski torjui 22 kertaa, ja maalintekijät olivat Dan Girardi, Tyler Johnson ja Nikita Kutsherov. Kaikki osumat syntyivät kolmannessa erässä kolmen viimeisen minuutin aikana. Wildin Mikko Koivun ja Mikael Granlundin plus-miinuslukemaksi jäi -3.
Florida Panthers - Ottawa Senators 1-0
James Reimer torjui Panthersin maalilla 38 kertaa ja piti maalinsa puhtaana. Panthers otti voiton Reimerin torjunnoilla ja Jonathan Huberdeaun osumalla, jonka hän iski ottelun toisessa erässä. Aleksander Barkov jäi pisteittä, mutta hänen ketjunsa teki ottelun ainoan maalin.
Pittsburgh Penguins - Anaheim Ducks 0-4
Penguins kärsi viidennen tappion seitsemään viime otteluunsa. Ducksin maalivahti John Gibson oli ohittamaton ja torjui 29 kertaa. Ducksin maalintekijät olivat Ondrej Kase, Rickard Rakell, Andrew Cogliano ja Cam Fowler. Penguinsin Olli Määttä laukoi kahdesti kohti Ducksin maalia.

Vegas Golden Knights - Washington Capitals 3-0
Golden Knightsin alakerta jätti maalivahti Marc-Andre Fleuryn (26 torjuntaa) johdolla Capitalsin tehoitta. Golden Knights teki kaikki maalinsa avauserässä, kun Alex Tuch, Oscar Lindberg ja William Karlsson yllättivät Capitalsin maalivahti Braden Holtbyn (25 torjuntaa). Golden Knightsin Erik Haula jäi pisteittä.
New York Rangers - Toronto Maple Leafs 2-3
Auston Matthews palasi Maple Leafsin riveihin oltuaan kuusi ottelua sivussa loukkaantumisen takia. Nuori tähtisentteri summasi paluuottelussaan pisteet 1+1. Hän syötti William Nylanderin (1+1) tekemän 1-0-maalin ja iski itse 3-1-maalin toisessa erässä. Matthewsin maali jäi lopulta voitto-osumaksi. Maple Leafsin Leo Komarov jäi pisteittä. Kasperi Kapanen ei ollut Toronton kokoonpanossa.

Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers 2-1 vl.
Pierre-Luc Dubois onnistui ainoana pelaajana tekemään maalin voittolaukauskilpailussa. Varsinaisella peliajalla maalintekijät olivat Blue Jacketsin Seth Jones ja Flyersin Ivan Provorov. Blue Jacketsin Sergei Bobrovski torjui 30 ja Flyersin Brian Elliott 35 kertaa. Flyersin Jori Lehterä ja Valtteri Filppula sekä Blue Jacketsin Markus Nutivaara ja Markus Hännikäinen jäivät pisteittä.
New Jersey Devils - Chicago Blackhawks 4-1
Blackhawksin Patrick Kane teki 300. runkosarjamaalinsa, mutta merkkipaalu oli laiha lohtu. Devils pommitti Chicagon maalivahti Corey Crawfordin vaihtoon reilussa 13 minuutissa, kun Brian Boyle, Kyle Palmieri ja Pavel Zacha iskivät maalit avauserässä. Kane kavensi toisen erän lopussa, mutta Taylor Hall viimeisteli loppulukemat kolmannen erän alussa. Devilsin Sami Vatanen jäi pisteittä. Cory Schneider torjui Devilsin maalilla 39 kertaa. Crawfordin (4 torjuntaa) tilalle vaihdettu Anton Forsberg torjui 21 kertaa.
Vancouver Canucks - St. Louis Blues 1-3
Blues katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa ja paransi asemaansa taistelussa Läntisen konferenssin kärkisijoista. Bluesin maalintekijät olivat Patrik Berglund, Kyle Brodziak ja Vladimir Tarasenko. Canucksin ainoan teki Brock Boeser. Markus Granlund laukoi kahdesti kohti Bluesin maalia, mutta ei pystynyt yllättämään Jake Allenia.
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 2-0
Martin Jones torjui Sharksin maalilla 28 kertaa, kun Sharks kukisti Kingsin. Sharksin maalintekijät olivat Marcus Sörensen ja Joe Pavelski. Sharksin Joonas Donskoi jäi pisteittä. Jussi Jokinen ei ollut Kingsin kokoonpanossa.

Islandersin Mathew Barzal oli tyytyväinen kolmen maalin otteluunsa.
- Tämä oli tiukka ottelu, joten minulla ei ollut tarkoitus alkaa kynäillä omiani. Halusin vain pelata kovasti. Joskus homma vain menee näin. Pysyin pelisuunnitelmassa ja kiekot pomppivat luokseni, Barzal tuumi NHL.comin Brian Comptonin haastattelussa.
Maple Leafsin Auston Matthewsin peli lähti rullaamaan kuuden ottelun huilin jälkeen.
- Tunsin oloni hyväksi muutamaa ensimmäistä vaihtoa lukuun ottamatta. Minun täytyi saada jalkani liikkeelle, Matthews summasi NHL.comin Dan Rosenin haastattelussa.