kunin mw 0322

Kahden ottelun perjantaikierros oli hiljainen, mutta tasainen. Minnesota Wild nappasi vierasvoiton ja Anaheim Ducks piti pintansa kotikentällä jatkoajan jälkeen.

Washington Capitals - Minnesota Wild 1-2
Wild oli ollut Capitalsille suotuisa vastus jo pitkään, mutta perjantaina tilasto muuttui. Wild nappasi ensimmäisen voittonsa Capitalsista yli neljään vuoteen kääntäessään vähämaalisen kamppailun edukseen kolmannessa erässä.
Wildin Jordan Greenway teki avausmaalin ensimmäisen erän lopulla. Osuman alustanut Ryan Donato teki samalla seurahistoriaa saadessaan kirjauttaa Wildin kautta aikain 10 000. tehopisteen. Luke Kunin iski tolppaan, mutta seuraava täysosuma nähtiin toiseen päätyyn. Vahvassa vireessä olevan Brett Connollyn tasoitus syntyi ohjaamalla viivalaukaus maaliin.
Kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Wild pystyi vielä kasaamaan rivinsä ja ratkaisemaan kamppailun. Sankariksi nousi lopulta juuri Kunin, joka heilutti verkkoa voittomaalin merkiksi reilut seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa. Zach Pariselta kiekon saanut Kunin latasi rannelaukauksensa ja pääsi juhlimaan.
Voitto nosti Wildin jälleen pudotuspelipaikalle. Capitals jatkaa Metropolitan-divisioonan kärkipaikalla.

WSH-MIN: Kunin laukoo tarkasti ja tehokkaasti

Anaheim Ducks - San Jose Sharks 4-3 ja.
Sharksin vaikeudet jatkuivat, kun tappioputki venyi Kalifornian paikallisessa mittelössä häntäpään Anaheimia vastaan. Ducks pysyi koko ajan kuskin paikalla eikä käynyt missään vaiheessa edes tappioasemassa.
Kotijoukkueen tehomiehiä olivat Rickard Rakell sekä Jakob Silfverberg, jotka pääsivät tekemään kolme pistettä mieheen. Juuri Rakell aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä, mutta Sharks kykeni vastaamaan.
Kahden erän jälkeen 1-1 tilanteessa ollut ottelu sai kolmannessa erässä väriä jäähyilystä. Molemmat joukkueet pääsivät ylivoimalle kahdesti ja myös onnistuivat erikoistilanteista. Ensin Adam Henrique palautti ankkojen johdon, vain muutamaa minuuttia myöhemmin Timo Meier tasoitti pelin. Seuraava Sharks-jäähy kostautui kuitenkin jälleen Rakellin maalin muodossa.
Sharks ei luovuttanut hevillä, vaan tuli vielä kertaalleen rinnalle Justin Braunin 3-3 tasoituksella ajassa 57.20. Jatkoajan Anaheim lopetti kuitenkin jo varhain, kun
Silfverberg töräytti maalitorvia vielä viimeisen kerran.
Haipaidat kärsivät jo viidennen peräkkäisen tappionsa. Sharksin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi jäi ilman tehopisteitä.

ANA-SJS: Silfverberg päättää jatkoajan lyhyeen

Washingtonin leirissä valiteltiin alle tavanomaisen tason jäänyttä suoritusta. Wildia se ei kuitenkaan haitannut, sillä päävalmentaja Bruce Boudreau oli syystäkin tyytyväinen puolustusvetoiseen vierasvoittoon.
- Pelasimme Stanley Cup -mestaria vastaan, joten välillä tulee vaihtoja, jolloin olemme jumissa omalla alueellamme. Keskeinen kysymys on se, miten ne tilanteet selvittää. Tänään onnistuimme siinä hienosti, ja Devan oli torjumassa aina, kun tarvitsimme häntä, Boudreau kiitteli.