gurianov_roundup

Kaksi ensimmäisen kierroksen sarjaa katkesi torstain kierroksella selkein lukemin. Dallas Stars suorastaan murjoi Calgary Flamesia, New York Islanders puolestaan nollasi Washington Capitalsin.

Calgary Flames - Dallas Stars 3-7

Dallas teki Calgarysta hakkelusta noustessaan vaikean alun jälkeen selvään voittoon. Paikka toiselta kierrokselta varmistui otteluvoitoin 4-2.

Flames näytti latautuneen otteluun täydellisesti, sillä se sai unelmalähdön. Andrew Mangiapane, Johnny Gaudreau ja Rasmus Andersson tekivät maalit alle kolmen minuutin sisällä toisistaan, ja kun ottelua oli takana alle seitsemän minuuttia, Flames oli jo kolmen maalin karkumatkalla.

Milan Lucicin rangaistus antoi Starsille tilaisuuden nousta taisteluun keskellä ensimmäistä erää, eikä mahdollisuus jäänyt hyödyntämättä. Corey Perry ja Roope Hintz alustivat, ja Miro Heiskanen viimeisteli ylivoimalla 1-3 kavennuksen.

Toisessa erässä kaikki muuttui ja kaukalossa nähtiin täysin lyömätön Dallas. Erän hahmo oli Denis Gurianov, joka teki hattutempun alle vartissa. Hänen lisäkseen osuivat Radek Faksa ja Joe Pavelski. Huikea viiden maalin Stars-myllytys sai Flamesin muun muassa vaihtamaan maalivahtia, kun Cam Talbot poistui kaukalosta ja David Rittich tuli tilalle 3-3 tilanteessa.

Kolmanteen erään Calgary vaihtoikin torjujaa toistamiseen, kun Talbot palasi maalille. Se ei enää ottelun kulkuun vaikuttanut, vaan Gurjanov täydensi uskomattoman iltansa neljännellä maalillaan. Syöttöpisteen osumaan kirjautti Joel Kiviranta.

Kaikki Starsin suomalaiset pääsivät ottelussa pisteille. Heiskanen keräsi maalinsa lisäksi kolme syöttöpistettä. Kiviranta, Lindell ja Hintz syöttivät osuman mieheen.

Gurjanov johti Starsin voittoon neljällä maalillaan

Washington Capitals - New York Islanders 0-4

Capitalsin kausi sai tylyn lopun, kun Semyon Varlamov torjui 21 kertaa ja piti nollan sarjan viidennessä ottelussa. Terävimmäksi piikiksi Washingtonin lihassa osoittautui kuitenkin Anthony Beauvillier, joka nautti kahden maalin illasta.

Beauvillier aloitti maalinteon ensimmäisen erän keskivaiheilla päästessään kiekkoon ylivoimalla. Useiden laukausyritysten jälkeen Brock Nelson antoi levittävän syötön, joka sai Capitalsin puolustuksen repeilemään ja Varlamovin vaikeaan poikittaisliikkeeseen.

WSH-NYI: Beauvillier tekee illan toisen maalinsa

Sama mies iski toisen kerran ottelun puolivälissä. Tällä kertaa Beauvillier sai kiekon Josh Baileylta ja rynnisti röyhkeästi maalille ennen kuin veivasi kiekon rystypuolelta ohi 13 kertaa torjuneen Braden Holtbyn.

Capitals ei kyennyt missään kohtaa ohittamaan Varlamovia ja pääsemään mukaan voittotaisteluun. Se haki kavennusta myös ilman maalivahtia, mikä päästi Islandersin vielä kaunistelemaan lukemia. Nick Leddy sekä Bailey laittoivat kiekon tyhjään maaliin viimeistellessään voiton.

Islanders jatkaa näin ollen toiselle kierrokselle otteluvoitoin 4-1.