saros1

Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Juuse Saros torjui voiton Detroit Red Wingsistä, ja Predators säilytti asemansa sarjan kärkitaistelussa. Mikko Rantanen hurjasteli pisteet 1+2, kun Colorado Avalanche kukisti Vancouver Canucksin. Tampa Bay Lightning voitti Washington Capitalsin ja nousi koko sarjan kärkeen. Lightningilla on 83, Boston Bruinsilla 82, Vegas Golden Knightsilla 82 ja Predatorsilla 81 pistettä.

Detroit Red Wings - Nashville Predators 2-3
Juuse Saros torjui Predatorsin maalilla 34 kertaa ja palasi voittokantaan. Predatorsin sveitsiläispuolustaja Roman Josi alusti kaksi maalia ensimmäisessä erässä ja saavutti NHL-urallaan 200 syöttöpisteen rajan. Voitollaan pisteen päähän lännen kärkijoukkue Golden Knightsista noussut Predators on kahden pisteen päässä koko liigaa johtavasta Lightningista. Predatorsin suomalaishyökkääjä Miikka Salomäki jäi pisteittä.

Vancouver Canucks - Colorado Avalanche 4-5 ja.
Avalanche oli toisen erän loppupuolella tappiolla jo 1-4, mutta Mikko Rantanen kavensi pari minuuttia ennen erän loppua ja Gabriel Landeskog teki vielä erän päätösminuutilla 3-4-kavennuksen. Kolmannessa erässä Rantanen syötti Tyson Barrien tasoituksen. Jatkoajalla Nathan MacKinnon (1+2) ratkaisi Avalanchelle tärkeän voiton NHL-uransa 100. maalilla. Esityön tehnyt Rantanen sai MacKinnonin osumasta ottelun kolmannen tehopisteensä.

Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 2-4
Lightning nousi takaisin koko sarjan kärkeen, kun se voitti Capitalsin eikä Golden Knightsilla ollut peliä tiistain kierroksella. Brayden Point teki kaksi maalia avauserässä. Maalipörssin voitosta taistelevat Capitalsin Aleksandr Ovetshkin (36. osuma) ja Lightningin Nikita Kutsherov (32.) pääsivät osuivat päätöserässä kertaalleen.
Winnipeg Jets - Los Angeles Kings 3-4
NHL-uransa 900. runkosarjaottelun pelannut Anze Kopitar nappasi syöttöpisteen Kingsin voittomaaliin. Slovenialaissentteri saavutti samalla 800 tehopisteen rajan viidentenä pelaajana Kingsin historiassa. Jetsin suomalaistykki Patrik Laine saalisti syöttöpisteen Blake Wheelerin 1-0-maaliin ja teki itse 3-4-kavennuksen kolmannessa erässä. Kingsille voitto oli mieluisa pudotuspelipaikan tavoittelun kannalta, mutta Jetsille jäi nyt kurottavaa Predatorsiin ja Golden Knightsiin verrattuna. Puolustajajärkäle Dion Phaneuf teki kolmannen maalinsa neljännessä Kingsissä pelaamassaan ottelussa.

Edmonton Oilers - Boston Bruins 2-3
Oilers nousi kahden maalin takaa tasoihin kolmannessa erässä, kun Noel Acciari ja Matt Grzelcyk iskivät tärkeät osumat. David Krejci viimeisteli voittomaalin reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Anton Hudobin torjui Bruinsin maalilla 18 kertaa. Boston pysyi hyvin mukana idän ja koko sarjan kärkitaistelussa, sillä Lightningilla on koossa vain piste enemmän. Oilersin Jesse Puljujärvi jäi tehopisteittä, ja Kris Russell pelasi 700. runkosarjaottelunsa.
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 1-0
Maple Leafsin maalivahti Frederik Andersen torjui 40 kertaa ja piti maalinsa koskemattomana. Ottelun ainoan täysosuman teki James van Riemsdyk avauserän viimeisellä minuutilla. Maple Leafs pysyi voitollaan mukana Atlantic-divisioonan ja Itäisen konferenssin kärkitaistelussa. Panthersin Aleksander Barkov sekä Maple Leafsin Leo Komarov ja Kasperi Kapanen jäivät pisteittä. Panthersin Keith Yandle saavutti 800. runkosarjaottelun merkkipaalun. Maple Leafsin Patrick Marleau pelasi puolestaan NHL-uransa 1 555. runkosarjaottelun ja nousi kaikkien aikojen tilastossa 12:nneksi ohi Jarome Iginlan.
New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets 1-2
Blue Jackets otti erittäin maukkaan voiton ja vahvisti pudotuspelihaaveitaan. Boone Jenner teki johtomaalin avauserässä, mutta Taylor Hall tasoitti toisessa. Scott Harrington vei sinitakit uudestaan johtoon, ja tämä kesti loppuun saakka. Hall pääsi pisteille jo 19. ottelussa peräkkäin. Blue Jacketsin Markus Hännikäinen ja Devilsin Sami Vatanen eivät päässeet pisteille, mutta Vatanen jäi plus-miinustilastossa plussalle yhden maalin. Blue Jacketsin Jussi Jokinen ei ollut kokoonpanossa ja Markus Nutivaara on loukkaantuneena.

Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens 3-2 ja.
Flyers menetti hyökkääjä Wayne Simmondsin sairastuvalle 2-3 viikoksi, mutta tähtipelaajan puuttuminen ei juuri kaukalossa näkynyt. Flyers otti tärkeän voiton ja vahvisti asemaansa idän pudotuspeliviivan paremmalla puolella. Jakub Voracek teki varsinaisella peliajalla pisteet 1+1, joista tasoitusmaali syntyi puolisentoista minuuttia ennen loppua. Jatkoajalla tshekkihyökkääjä viimeisteli voitto-osuman. Valtteri Filppula nappasi syöttöpisteen Voracekin jatkoaikamaaliin. Flyersin Jori Lehterä ja Canadiensin Artturi Lehkonen jäivät pisteittä.
St. Louis Blues - San Jose Sharks 2-3
Sharks otti kolmannen voiton putkeen ja aiheutti Bluesille neljännen peräkkäisen tappion. Samalla Sharks jätti Bluesin kahden pisteen päähän lännen sarjataulukossa. Yksi helpottuneimmista pelaajista oli Sharksin Joonas Donskoi, joka päätti 16 ottelun maalittoman putkensa. Suomalaishyökkääjä teki toisessa erässä 2-1-maalin.

Predatorsin maalilla hienoasti pelannut Juuse Saros oli mielissään voitosta.
- Tämä oli meille tärkeä voitto. Varsinkin kun pystyimme voittamaan peräkkäisinä iltoina olleet pelit. Tiesin, että minun pitää tehdä oma osuuteni pelin voittamiseksi, Saros sanoi NHL.comin Dave Hoggin haastattelussa.
Lightningin Brayden Point suhtautui maltillisesti sarjan kärkipaikkaan, jonka Lightning otti nyt haltuunsa.
- Tiedämme sarjatilanteen, mutta keskitymme enemmän siihen, miten saamme pidettyä pelimme tason yllä, Point tuumi NHL.comin Brian McNallyn haastattelussa.

Maple Leafsin maalivahti Frederik Andersen piti maalinsa koskemattomana.
- Ottelu oli aika vaikea alussa. Jää oli huono, ja pelaajien oli vaikea hallita kiekkoa. Arvelimme, että ottelusta voisi tulla vähämaalinen. Maalintekopaikkoja ei tullut usein, ja minun piti olla terävänä, Andersen kertoi NHL.comin Dave McCarthyn haastattelussa.