Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ja Florida Panthersin Aleksander Barkov nappasivat kumpikin kaksi tehopistettä maanantain NHL-kierroksella. Avalanche otti kolmannen ja Panthers jo viidennen peräkkäisen voittonsa.

Minnesota Wild - Florida Panthers 4-5
Panthers irrotti voiton maukkaalla tavalla, kun Noel Acciari viimeisteli 5-4 lukemat vain kuusi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Muutamaa minuuttia aiemmin Vincent Trocheck oli nostanut Panthersin tasoihin, joten ottelun loppu oli kissapedoilta varsin onnistunut.
Kahdessa ensimmäisessä erässä Panthers teki johtomaalit, kun ensin Keith Yandle iski joukkueensa 1-0 johtoon ja toisessa erässä Aleksander Barkov viimeisteli 2-1 osuman. Wildin molemmat tasoitukset syntyivät erikoistilanteissa, kun ensin Jared Spurgeon tasoitti ylivoimalla ja sitten Luke Kunin alivoimalla.
Kolmannen erän alussa Barkov pohjusti Jevgeni Dadonovin 3-2 maalin, mutta Wild kampesi tasoihin ja ohi Zach Parisen sekä Kuninin täysosumilla. Ottelun loppu kääntyi kuitenkin Wildin kannalta tuhoisaksi.

Colorado Avalanche - Detroit Red Wings 6-3
Koko sarjan jumbojoukkue Red Wings karkasi johtoon Tyler Bertuzzin avauserän maalilla. Avalanche palautti pelin raiteilleen toisessa erässä. Mikko Rantanen napsi syöttöpisteet Nazem Kadrin ja Nathan MacKinnonin täysosumiin. Kadri tuplasi johdon vielä päätöserän alussa, ja Matt Nieto iski ratkaisevan 4-1 maalin alle minuutti myöhemmin. Red Wings teki päätöserässä kaksi kavennusmaalia, mutta jokaisen jälkeen Avalanche palautti johdon kolmeen maaliin.
Kadri oli Coloradon tehomies pistein 2+1. Rantasen lisäksi kahteen pisteeseen ylsivät MacKinnon (2+0), Ryan Graves (1+1), Andre Burakovsky (0+2), Cale Makar (0+2) ja Nikita Zadorov (0+2). Red Wingsin pelaajista Dylan Larkin saalisti pisteet 1+2.
Avalanche tukevoitti voitolla Central-divisioonan toista sijaansa ja nousi kuuden pisteen päähän kärkijoukkue St. Louis Bluesista. Dallas Stars jäi Coloradosta jo neljän pisteen päähän. Avalanchen suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi paranteli vielä aivotärähdystään eikä pelannut. Red Wingsin Valtteri Filppula jäi pisteittä.

COL-DET: MacKinnon jatkaa Makarin syötön ohi Howardin

Coloradon Cale Makarista tuli Avalanchen/Quebec Nordiquesin historian tehokkain tulokaspuolustaja, sillä hän on kerännyt tällä kaudella 11+26=37 tehopistettä. Hän sivuaa Bruce Bellin kauden 1984-85 pistemäärää, mutta on tehnyt enemmän maaleja.
- Halusimme pisteitä näistä kotiotteluistamme. Teimme niin, ja on kiva lähteä tauolle. Toivottavasti voimme jatkaa tätä menestyksekkäästi sitten kun pelit jatkuvat, Makar tuumi ja viittasi tähdistöviikonloppuun, joka tuo toivotun hengähdystauon tiukkaan sarjaohjelmaan.
Puolustaja Keith Yandle oli Panthersin tehomies pistein 1+3=4.
- Halusimme jatkaa hyvää menoamme. Löysimme keinot voittaa varsinaisella peliajalla, ja nämä ovat kaksi isoa pistettä meille, Yandle tuumi Panthersin Twitter-tilillä.
Päävalmentaja Joel Quenneville oli tyytyväinen Panthersin peliin.
- Teimme joitain hyviä asioita. Yksinkertaisesti pelaaminen on asia, josta puhumme aina kun kohtaamme Wildin, ja pelasimme juuri sillä tavalla, Quenneville sanoi.