finnish roudnup 0202

NHL:ssä pelattiin lauantaina 13 ottelua. Aleksander Barkov iski tehot 1+1, kun Florida Panthers otti arvokkaat pisteet Vegas Golden Knightsilta. Jesperi Kotkaniemi onnistui maalinteossa, mutta Montreal Canadiens hävisi New Jersey Devilsille. Esa Lindell oli isossa roolissa, kun Dallas Stars kaatoi Nashville Predatorsin.

Florida Panthers - Vegas Golden Knights 3-1
Aleksander Barkov aloitti maalinteon jo 12 sekunnin pelin jälkeen ja siivitti Panthersin arvokkaaseen voittoon. Barkov syötti vielä ottelun lopussa Frank Vatranon tyhjään rysään iskemän osuman ja keräsi tililleen tehot 1+1. Max Pacioretty vastasi Vegas Golden Knightsin ainoasta maalista. Panthersin Henrik Borgström jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

Montreal Canadiens - New Jersey Devils 2-3 ja.
Jesperi Kotkaniemi iski Canadiensin avausosuman Artturi Lehkosen syötöstä vain reilun viiden minuutin pelin jälkeen, mutta kotijoukkueen puhti ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti. Ottelun sankariksi nousi Devilsin Nico Hischier, joka ratkaisi ottelun jatkoajalla illan toisella osumallaan. Antti Niemi pysäytti Canadiensin maalilla 24 laukausta.

MTL-NJD: Kotkaniemen kaunis rannelaukaus

Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers 5-4 ja.
Claude Giroux (1+2) ja Jakub Voracek (0+3) siivittivät Flyersin voittoon Oilersista. Nolan Patrick ratkaisi ottelun jatkoajalla ja jatkoi Flyersin voittoputken jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Jesse Puljujärvi pelasi Oilersin nelosketjussa alle 10 minuuttia ja jäi ilman tehopisteitä.

PHI-EDM: McDavid iskee kauden 30. maalinsa

Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues 2-4
Joonas Korpisalo pysäytti Blue Jacketsin maalilla 29 laukausta, mutta puristus ei riittänyt voittoon asti. Tappio oli sinitakeille jo viides peräkkäinen. Bluesin Voittomaalin laukonut Vladimir Tarasenko (1+2) ja Brayden Schenn (0+3) merkkauttivat kolme tehopistettä mieheen. Columbuksen Markus Nutivaara ja Markus Hännikäinen jäivät ilman tehopisteitä.
New York Islanders - Los Angeles Kings 4-2
Leo Komarov nappasi yhden syöttöpisteen, kun Islanders palasi takaisin voittojen tielle. Isäntien puolustaja Ryan Pulock oli kovassa vireessä, sillä hän syötti kolme maalia. Vierailijoiden maaleista vastasivat Ilja Kovaltshuk ja Anze Kopitar. Islandersin Valtteri Filppula jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

NYI-LAK: Barzal ohjaa kiekon ohi Quickin

Ottawa Senators - Detroit Red Wings 0-2
Jonathan Bernier torjui 35 kertaa ja piti nollan, kun Red Wings kaatoi Senatorsin vieraskaukalossa. Ottelu ratkesi jo avauserässä, kun Danny DeKeyser ja Darren Helm veivät vieraat kahden maalin johtoon 41 sekunnin sisällä.
Toronto Maple Leafs - Pittsburgh Penguins 3-2
Penguins karkasi avauserässä jo kahden maalin johtoon Sidney Crosbyn ja Teddy Bluegerin osumilla, mutta Maple Leafs nousi ottelun aikana rinnalle ja ohi. Olli Määttä syötti Penguinsin toisen maalin. Maple Leafsin Kasperi Kapanen ja Penguinsin Juuso Riikola jäivät ilman tehopisteitä.

TOR-PIT: Hyman iskee maalin kaatuessaan

Winnipeg Jets - Anaheim Ducks 9-3
Patrik Laine syötti yhden maalin, kun Jets murskasi Ducksin. Winnipegiläiset takoivat ensimmäisessä erässä taululle lukemat 6-0, ja peli oli käytännössä sillä selvä. Isäntien pistekuningas oli tehot 3+1 iskenyt Jack Roslovic.

WPG-ANA: Jetsin murhaava avauserä

Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 3-4 ja.
Blackhawks voitti jo neljännen ottelun putkeen, kun Wild kaatui jatkoajalla. Mikael Granlund syötti Minnesotan avausmaalin ylivoimalla, ja Mikko Koivu onnistui maalinteossa ennen kolmannen erän puoliväliä. Jatkoajalla ratkaisuosuman iski Erik Gustafsson.

MIN-CHI: Gustafsson ratkaisee ottelun jatkoajalla

Nashville Predators - Dallas Stars 1-3
Esa Lindell oli isossa roolissa Starsin voitossa, sillä puolustaja kirjautti kaksi syöttöpistettä ja plus-miinuslukeman +3. Pekka Rinne pysäytti Predatorsin maalilla 23 laukausta. Dallasin Miro Heiskanen ja Roope Hintz jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.
New York Rangers - Tampa Bay Lightning 2-3
Rangersin vahva kiri ei riittänyt pisteille. Tampa karkasi ottelussa jo kolmen maalin johtoon, mutta isännät nousivat vielä maalin päähän Matt Zuccarellon ja Kevin Hayesin osumilla. Louis Domingue pysäytti Lightningin maalilla päätöserässä peräti 15 laukausta ja kantoi vieraat voittoon.

NYR-TBL: Stamkos lisää joukkueensa johtoa

Colorado Avalanche - Vancouver Canucks 1-5
Avalanchen vaikeudet jatkuivat, kun Canucks pöllytti isäntiä selvin lukemin. Vieraiden sankareiksi nousivat tehot 1+1 iskeneet Antoine Roussel ja Jake Virtanen. Avalanchen Mikko Rantanen jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

COL-VAN: Boeser tykittää aloituksen jälkeen

San Jose Sharks - Arizona Coyotes 3-2 ja.
Sharks palasi tauolta vahvasti ja kukisti Coyotesin jatkoajalla. San Jose karkasi ottelussa 2-1 johtoon Kevin Labancin ja Joe Pavelskin onnistuttua maalinteossa kahdesti 43 sekunnin sisään, mutta Josh Archibaldin tasoitusosuma venytti ottelun jatkoajalle. Brent Burns iski ratkaisun jatkoajalla komealla yksilösuorituksella.
Antti Niemen ilta Montreal Canadiensin maalilla ei ollut helppo.
- Tänään oli vaikea peli, koska laukauksia tuli todella vähän pelin alussa. Silloin on hankalaa päästä peliin mukaan, sanoi Niemi.
St. Louis Bluesin Ryan O'Reilly oli tyytyväinen voittoon pitkän tauon jälkeen.
- Tulimme hyvin tauolta mukaan peleihin. Vastustaja oli saanut jo muutaman ottelun alle. Pelasimme vahvasti ja yksinkertaisesti. Ei se ollut mitenkään täydellistä, mutta olimme valmiita tekemään töitä., O'Reilly tuumi.
Detroit Red Wingsin puolustaja Danny DeKeyser onnistui maalinteossa Ottawa Senatorsia vastaan.
- Joskus saa koko ajan paikkoja, mutta kiekot eivät mene mistään sisään. Toisinaan taas kaikki kudit uppoavat. On tietysti kivaa, että nyt ne menevät sisään, puolustaja naureskeli.