korpisalo

Columbus Blue Jackets otti maukkaan voiton, kun Joonas Korpisalo pelasi hyvän ottelun joukkueen maalilla. Myös Boston Bruinsin Tuukka Rask pääsi tuulettamaan voittoa. Suomalaisten maalijyvä oli kohdallaan tiistain kierroksella sillä, kahdeksan pelaajaa onnistui maalinteossa.

Columbus Blue Jackets - Montreal Canadiens 5-2
Joonas Korpisalo (30 torjuntaa) pysäytti Canadiensin suomalaispelaajia lukuun ottamatta. Artturi Lehkonen teki 1-1 tasoituksen avauserän lopussa Korpisalon taakse ja Joel Armia vei Canadiensin johtoon toisen erän alussa. Sen jälkeen Korpisalo oli kuin muuri. Sinitakit nousivat tasoihin ja voittoon Pierre-Luc Duboisin (2+1) johdolla. Canadiensin Jesperi Kotkaniemi jäi ilman tehopisteitä.
New Jersey Devils - Boston Bruins 1-5
Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 25 laukausta, kun joukkue otti pisteitä viidennestä ottelusta peräkkäin. Brad Marchand pyöritti Bruinsin peliä kolmen syöttöpisteen arvoisesti. David Pastrnak ja puolustaja Matt Grzelcyk tekivät molemmat kaksi maalia. Devilsin Sami Vatasen tavoin Urho Vaakanainen jäi pisteittä, mutta puolustajalupauksen plus-miinuslukema oli +1. Devilsin Blake Coleman pelasi 200. NHL-ottelunsa.
Dallas Stars - Vancouver Canucks 6-1
Starsin isot pyssyt jauhoivat taas, kun Jamie Benn tehoili 2+1, Corey Perry 1+1 ja Tyler Seguin 0+2. Pistetalkoisiin osallistui myös Miro Heiskanen, joka saalisti tehot 1+1 ja kellotti joukkueensa kenttäpelaajista suurimman peliajan 23.08. Esa Lindell pelasi 21.27 ja nappasi syöttöpisteen Perryn täysosumaan.
Florida Panthers - Philadelphia Flyers 5-2
Panthers jatkoi hyvää menoaan ja otti neljännen voiton viidestä viime ottelusta. Aleksander Barkov pääsi jälleen pisteille, kun hän teki tärkeän 3-1 maalin toisen erän alussa ja syötti hetken päästä Jonathan Huberdeaun 4-1 maalin. Sergei Bobrovski urakoi kissapetojen maalilla 35 torjuntaa.
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 4-5 ja.
Islanders nousi kaksi kertaa tasoihin kahden maalin takaa ja kukisti Penguinsin lopulta jatkoajalla. Voittomaalin tehnyt Brock Nelson rohmusi pisteet 2+1, kun hän teki myös 2-2 tasoituksen ja nappasi syöttöpisteen joukkueensa avausmaaliin. Islandersin tulokas Otto Koivula pelasi yhdeksän minuuttia ja jäi pisteittä Leo Komarovin ja Penguinsin Juuso Riikolan (-1) tavoin. Islandersin hyökkääjä Casey Cizikas pelasi 500. NHL-ottelunsa.
Buffalo Sabres - Minnesota Wild 1-4
Wild jatkoi Sabresin vaikeita viime aikoja ja nappasi kaksi pistettä Zach Parisen johdolla. Parise viimeisteli kaksi maalia avauserässä, ja Jonas Brodin jatkoi maalintekoa toisessa erässä. Brandon Montour kavensi kolmannessa erässä, mutta Jason Zucker iski loppulukemat Wildille. Mikko Koivu nappasi syöttöpisteen Zuckerin (1+1) täysosumaan. Sabresin puolustajat Rasmus Ristolainen ja Henri Jokiharju eivät saaneet tehopisteitä.
Detroit Red Wings - Ottawa Senators 3-4
Red Wingsin viiden ottelun pisteputki katkesi, kun Senatorsin Anthony Duclair rokotti kaksi kertaa ja johti joukkueensa peliä. Duclair teki 1-0 ja 2-2 maalit. Lisäksi hän syötti Brady Tkachukin 4-2 maalin. Red Wingsin Valtteri Filppula teki alivoimalla 2-1 maalin ja syötti joukkueensa avausmaalin.
Nashville Predators - Winnipeg Jets 1-2
Patrik Laine yllätti Predatorsin maalivahti Juuse Saroksen vain 18 sekunnin kohdalla ja teki ottelun avausmaalin. Toisen erän alussa Nikolaj Ehlers tuplasi Jetsin johdon sadannella NHL-maalillaan, mutta Nick Bonino nosti toisen erän lopun kavennuksellaan Predatorsin toiveita. Jetsin maalivahti Connor Hellebuyck (38 torjuntaa) ei ollut enää yllätettävissä. Sarokselle kertyi 23 torjuntaa.
St. Louis Blues - Tampa Bay Lightning 3-1
Anthony Cirelli vei Lightningin johtoon avauserässä ja David Perron nosti Bluesin tasoihin toisessa erässä. Oskar Sundqvist vei Bluesin johtoon päätöserän alussa ja Jaden Schwartz niittasi loppulukemat tyhjään maaliin. Andrei Vasilevskille kertyi Lightningin maalilla 31 torjuntaa. Jordan Binnington torjui Bluesin maalilla 17 kertaa.
Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes 2-4
Hurricanes otti neljännen peräkkäisen voittonsa ja jätti Blackhawksin pisteputken kuuden ottelun mittaiseksi. Tällä kertaa Hurricanesin pistenikkarit olivat Nino Niederreiter (1+1) ja Lucas Wallmark (0+2). Sebastian Aho (+2) niittasi loppulukemat tyhjään maaliin. Eetu Luostarinen ja Teuvo Teräväinen (+2) jäivät pisteittä. Olli Määttä pelasi Blackhawksin alakerrassa reilut 18 minuuttia.
Calgary Flames - Colorado Avalanche 2-3
Andre Burakovsky loi avauserän kahdella maalillaan pohjia Avalanchen voitolle, mutta loppujen lopuksi Vladislav Kamenevin toisen erän täysosuma jäi voittomaaliksi, sillä Flamesin kiri kantoi maalin päähän. Joonas Donskoi pohjusti Burakovskyn toisen maalin. Mikko Rantanen oli edelleen sivussa loukkaantumisen vuoksi.
Vegas Golden Knights - Toronto Maple Leafs 4-2
Avausmaalia piti odottaa lähes toisen erän puoleen väliin ennen kuin Cody Glass rikkoi kuparisen. Jason Spezza tasoitti ennen kolmannen erän puoliväliä, mutta Golden Knights karkasi Tomas Nosekin ja Mark Stonen täysosumilla. Zach Hyman nosti Maple Leafsin vielä kerran maalin päähän, mutta Cody Eakin teki loppulukemat tyhjään maaliin. Marc-Andre Fleury torjui Golden Knightsin maalilla 31 kertaa ja merkkautti NHL-uransa 450. voiton. Maple Leafsin Kasperi Kapanen jäi pisteittä.
San Jose Sharks - Edmonton Oilers 2-5
Markus Granlund teki kauden ensimmäisen maalinsa ja löi alkutahdit Oilersin voitolle 1-0 osumallaan. Vakioratkaisijoista Connor McDavid herkutteli pisteet 1+2, kun Oilers sai revanssin viime viikon 3-6 tappiolleen. Alakerrasta Oscar Klefbom ja Darnell Nurse antoivat kumpikin tulitukea kahdella maaliin johtaneella syötöllä.
Omin sanoin:
Maalivahti Tuukka Rask oli tyytyväinen Bruinsin voittoon.
- Kyllä hyvin pelattiin. Alku oli hyvä, mutta toisessa erässä vähän annettiin siimaa. Annoimme liikaa tilaa vastustajalle. Mutta hyvin me pelattiin. Puolustettiin tiivisti ja tehtiin maalit niistä paikoista mitä saatiin, Rask jutteli.
- Ehkä pelin ensimmäinen puoli oli vähän hiljaisempi, mutta kyllä sitten tuli tilanteita tasaisesti. Ei ollut sellaisia pahoja maalipaikkoja paljon. Se on tietysti positiivista, että puolustettiin tiiviisti keskusta, mikä auttaa maalivahtia tosi hyvin, hän jatkoi.
Jetsin Patrik Laine rokotti Predatorsia vain 18 sekunnin kohdalla.
- Halusimme hyvä startin otteluun ja pelasimme ensimmäiset kymmenen minuuttia kovaa. Se oli hyvä alku ja tarvitsimme sellaisen. Se oli hieno syöttö KC:ltä (Kyle Connor), ja oli helppo homma laittaa kiekko maaliin, Laine kertasi ottelun jälkeen ja harmitteli, että hänellä olisi ollut tilaisuus iskeä useampikin maali.
- Mutta yksi riitti, tarvitsimme voittoon vain kaksi maalia.